Отговори
# 5 370
Не ви ли притеснява факта, че има вече смъртен случай от заразяване с вируса след поставена първа доза /Коритаров /? Нали уж след няколко седмици вече има антитела даже и с една доза и уж не се стига до фатален край. Коя ваксина му е бита, толкова ли е трудно да се провери...

Много хора нямат антитела след първата доза. Писах по-назад, че ММ нямаше никакви на 22-ри ден. Скоро пак ще ги провери. Чета във фб групата за ваксините и там има още доста хора, които повече от месец след АЗ нямат антитела. При РНК ваксините не знам как е защото там интервала е по-кратък и всички се тестват след втората доза и имат доста високи стойности. Та, след една доза АЗ много хора реално не са ваксинирани, за съжаление.
Няма 100% защита от смърт, това проучване не е релевантно и е маркетингов трик. Има хора, които просто не реагират на ваксината, някои ще изградят имунитет след втора доза, а някои - изобщо.
Мантарата за клетъчния имунитет също въобще не е достоверна. Според всички изследвания, които прочетох ефективния имунен отговор изисква както Т-клетъчен имунитет така и хуморален (антитела). Та, ваксинираните с една доза е редно да се пазят също толкова все едно не са ваксинирани. Освен ако не се изследват и не се окажат с висок титър на анитела.

# 5 371
  • София
Не ви ли притеснява факта, че има вече смъртен случай от заразяване с вируса след поставена първа доза /Коритаров /? Нали уж след няколко седмици вече има антитела даже и с една доза и уж не се стига до фатален край. Коя ваксина му е бита, толкова ли е трудно да се провери...
Не знам откъде идва такава дезинформация, но нито един производител на ваксина не е твърдял, че въобще не може да се стигне до фатален край независимо след коя доза. Това, което се твърди е, че починалите ще бъдат много по-малко отколкото са сега.
Иначе аз след първа доза въобще не се пазя, но защото имам антитела от преди. Леко изкарване не ме притеснява.

# 5 372
  • София
Та, след една доза АЗ много хора реално не са ваксинирани
А от другите ?

# 5 373
Та, след една доза АЗ много хора реално не са ваксинирани
А от другите ?

Преди 22-рия ден реално няма защита от никоя ваксина. При РНК ваксините втората доза се поставя на 21-ви или на 28-ми ден, така че интервалът е твърде кратък. Не съм чела много хора да си изследват антитела след първа доза РНК защото няма много смисъл. Там е доста по-лесно да се опазиш между двете дози.

# 5 374
  • София
Минимум до следващата доза да се пази. За подготовка никой нищо не е казал, просто гледай да си здрава за всеки случай.
Благодаря! Майка ми ще се ваксинира, аз съм още от чудещите.
Какъв е периода при Пфайзер между дозите?
Пфайзер е 3 седмици между двете дози, Модерна - 4. Пазете се, по-принцип със или без ваксина. Аз съм ваксинирана с две дози, но продължавам да съм внимателна, защото никой не ми е обещал нищо на 100 %., което важи за всичко в този живот!

# 5 375
  • София
Защо чета един и същи пост в две различни теми?

# 5 376
  • София

При РНК ваксините втората доза се поставя на 21-ви или на 28-ми ден, така че интервалът е твърде кратък.
Там е доста по-лесно да се опазиш между двете дози.
Уви, не е съвсем така. Писах го по-нагоре, от близък опит.

# 5 377
  • Бургас
И мен не ме притесняват смъртни случи след първа доза, логично е, щом се слагат две дози, едната само да не е достатъчна, мой познат си беше изследвал антитела две седмици след първа доза на Пфайзер и нямаше антитела....повече ме вълнува каква ще е статистиката на заболели и починали след втора доза

# 5 378
Мен най много ме притеснява кога ще трябва да се ревакснинираме. Ако е след 6 месец, просто няма как да стават нещата... изобщо най ме притесняват нещата в дългосрочен план. Но и тях няма кой да ми гарантира

# 5 379
Аз си мисля, че дори и след втора доза(евентуално) пак бих спазвала мерките в голямата си част. В тази връзка си мисля, че пак зависи и от поведението на хората след втората доза.

# 5 380
И мен не ме притесняват смъртни случи след първа доза, логично е, щом се слагат две дози, едната само да не е достатъчна, мой познат си беше изследвал антитела две седмици след първа доза на Пфайзер и нямаше антитела....повече ме вълнува каква ще е статистиката на заболели и починали след втора доза
Всъщност това може да се види в държавите с голям процент ваксинирани. Израел обаче винаги са били с ниска смъртност, но дали се води някъде статистика, за починали и ваксинирани!

# 5 381
  • Бургас
За починали след ваксина в Израел не съм намерила данни, но за заболелите  данните са показателни - от 8300 случаи дневно януари до 300   през април, в друга държава с почти 50% ваксинирани с първа доза АЗ - Великобритания - също драстичен спад на нови случаи

# 5 382
За починали след ваксина в Израел не съм намерила данни, но за заболелите  данните са показателни - от 8300 случаи дневно януари до 300   през април
Това да и аз го четох, имаше и процент /не помня колко, но малък/ заразени след ваксиниране, предимно на по възрастни, за които се предполага, че са изградили по слаб имунитет предвид възрастта.

# 5 383
Реално израелците няма и от кого  да се заразяват толкова, при висок процент ваксинирани.

# 5 384
  • София
Преди ваксинация трябва ли някаква подготовка, след това нещо профилактично? Колко време трябва да се пази ваксинираният?

Вечерта преди ваксината не се пие алкохол. Снощи по ТВ един лекар предупреди свой пациент.

Общи условия

Активация на акаунт