Отговори
# 5 700
А ЛЛ ваксинират ли по-млади пациенти, без хронични заболявания с Пфайзер и Модерна?
Но
Моята ваксинира само възрастни. Още не ваксинира младите с хронични заболявания. А тези без са още по-нататък.

# 5 701
  • Далечният изток
Какъв е смисълът от тестове за антитела след първа доза?

# 5 702
Да, сега официално се ваксинират лицата от 4 фаза и според мен ЛЛ точно това правят.

# 5 703
Обадиха ми се от центъра за ваксинация, че имат налична само АЗ. Имам час в неделя, за София 🙁
аз имам за вторник, по желание с Модерна, но не са ми звъняли да ме предупредят дали е неналична.

Обсъдихме ли в темата реакциите от 1ва/2ра ваксина с Модерна? Не успях да открия

# 5 704
Като цяло, да изкарат някой лев лабораториите.

# 5 705
Скрит текст:
Обадиха ми се от центъра за ваксинация, че имат налична само АЗ. Имам час в неделя, за София 🙁
аз имам за вторник, по желание с Модерна, но не са ми звъняли да ме предупредят дали е неналична.

Обсъдихме ли в темата реакциите от 1ва/2ра ваксина с Модерна? Не успях да открия
Първа доза, двама - мъж и жена, около 50-те, без реакции.

# 5 706

Според проучвания, а и в самата листовка пише, че защитата започва приблизително 3 седмици след първата доза. Доста се тръбеше и как само една доза предпазвала от тежко протичане и хоспитализация. А и предвид огромния интервал, искаме да знаем имаме ли защита или не през това време защото иначе все едно не си ваксиниран още 3 месеца.
Ваксината на Джонсън е на същия принцип, а еднодозова.
А и за примерно имам колебания дали избощо да слагам втора доза, та ми беше важно да знам дали имам анитела след първата.

# 5 707
  • София
Ами аз отидох всъщност да пусна ПКК, Д-димер и т.н., защото точно тогава започнаха истериите с АЗ и ме притесниха. И добавих антитела от любопитство, а и да знам все пак в пика на пандемията имам ли някаква защита, докато чакам втора доза.
На преболедувалия пуснахме по лекарски съвет, за да се види дали да не изчака с ваксината.

# 5 708
Вчера сутринта с мъжа ми се ваксинирахме с Модерна. Той вчера вечерта, както и днес на моменти има 37,2-37,3. Аз не съм вдигала Т. Ръцете ни болят. При мен болката вече почти отмина, при него все още доста боли ...

# 5 709
За тези, които искат РНК ваксини.
Моя приятелка (60 г., без хронични заболявания) трябваше да се ваксинира с АЗ през портала днес, но преди няколко дни отказа часа си. Свърза се с ЛЛ и има за вторник час за Модерна.
Така че навсякъде е различно и всеки трябва да пробва всички възможни начини.

# 5 710
Вчера писах за резултатите на майка ми. Днес се изследва в Токуда и резултата беше готов след два часа. Ето и двете и изследвания. Тя преболедува ноември и сега имаха уговорка с личната  в зависимост от резултата на антителата да реши дали да я ваксинира. Очевидно си имаше нужда от второто изследване, а не както твърдяха в първата лаборатория, че няма нужда. Антителата й определено не са много четири месеца след преболедуването. Преди да види резултата на второто изследване беше решила, че имала достъпно антитела. Да, ама не.  .              

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 20:15 от daisy12

# 5 711
Пак нов стрес сега.... По бтв новините казаха,че е починала 69г. мед. сестра от Пазарджик от Ковид, а е имала поставени 2 дози от Пфайзер през м.февруари. За какво тогава ги слагаме тези ваксини?Worried

# 5 712
Стига вече с това шашкане. Сестрата се оказа, че е имала автоимунни заболявания, може да е била на терапия, която отслабва имунния отговор. А може просто да е била от някакъв много малък % хора, които не отговарят на ваксината и т.н.

Значи нито ефективността, нито безопасността на която и да е ваксина не се установяват по единични случаи, отразени от медиите.

# 5 713
  • Швейцария

Обсъдихме, да. При нас при първата доза нищо, при втората по назад в темата съм дала подробен отчет. Температура 39 градуса и силна треска. За 24 часа мина.

# 5 714
Файзер са поискали в САЩ одобрението за ваксинация на деца от 12-15 години
https://cdn.pfizer.com/pfizercom/2021-04/EUA-12-15yo-Statement-9 … iUdioayQFARxDaSms

Общи условия

Активация на акаунт