Отговори
# 5 685
А, има ли някой с поставени 2 дози Модерна, да си е изследвал антителата след 2-рата доза и дали са увеличени?

# 5 686
Може ли да споделите къде в момента ваксинират с РНК ваксини.

Няколко момичета споделиха, че ЛЛ са се свързали с близките им за РНК ваксинация в близките дни. За кои градове става въпрос?
В Плевен има Модерна при личните лекари. Следващата седмица мои близки ще се ваксинират с Пфайзер чрез електронния регистър. Доскоро нямаше никъде, само за привилегированите имаше.

# 5 687
Миналата седмица най-добрата ми приятелка се ваксинира с Пфайзер в Пирогов (в приоритетна група е), казалий да пие превантивно аспирин 30 дни?! За първи път чувам за такава превенция, още повече при млад човек, без придружаващи, тя дори има проблеми със съсирването и често й тече кръв от носа и т.н. Не мога да разбера как препоръчват на хората, без да са наясно с цялостното им състояние и рисковете. Тя щяла да пие, щото лекарите така са казали...

Няколко момичета споделиха, че ЛЛ са се свързали с близките им за РНК ваксинация в близките дни. За кои градове става въпрос?
В Плевен има Модерна при личните лекари. Следващата седмица мои близки ще се ваксинират с Пфайзер чрез електронния регистър. Доскоро нямаше никъде, само за привилегированите имаше.

Братовчедка ми днес се тества, 2 седмици след втората, в Цибалаб беше над максималните стойности, които показват Simple Smile

# 5 688
Ако за някого е полезно: В "Св. Иван Рилски" са отворили кабинет за ваксинация на лица над 65г.
Със записване е. Ваксинират с трите ваксини, въпреки всичко, което пише на сайта и фб страницата им.
Предоствените им от РЗИ количества са до понеделник, от кои и колко нови ще получат, не знаят.

# 5 689
  • София
Днес следобеда ми сложиха първа ваксина Пфайзер при моята ЛЛ. Не съм чакала, отидох за часа, който ми бяха дали и ведна влезнах. Нямаше опашка от чакащи. На 29.4  ше бъде втората ваксина.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 16:56 от Amiamo

# 5 690
Миналата седмица най-добрата ми приятелка се ваксинира с Пфайзер в Пирогов (в приоритетна група е), казалий да пие превантивно аспирин 30 дни?! За първи път чувам за такава превенция, още повече при млад човек, без придружаващи, тя дори има проблеми със съсирването и често й тече кръв от носа и т.н. Не мога да разбера как препоръчват на хората, без да са наясно с цялостното им състояние и рисковете. Тя щяла да пие, щото лекарите така са казали...

Братовчедка ми днес се тества, 2 седмици след втората, в Цибалаб беше над максималните стойности, които показват Simple Smile

А с каква ваксина е братовчедка ти? Пфайзер или Модерна?

# 5 691
  • София
А ЛЛ ваксинират ли по-млади пациенти, без хронични заболявания с Пфайзер и Модерна?

# 5 692
Alina, може би сте писали, но да съм пропуснала. Съпругът Ви, има ли някакви заболявания, заради които имунитетът му да е компрометиран?

# 5 693
Ако в пунктовете за ваксини има само АЗ с кой акъл слагат първа доза на описана като рискова група? Отделно че те могат да откажат ваксината де, ама първо по новините чуваш че има рискове при жени под 60, после отиваш и виждаш, че друго няма.

# 5 694
Е, как с кой акъл🙂 Кунчев рече, че до 30 години  жените са рискови, по критерий пушене, наднормено тегло, контрацептиви, чудят се как да усукват....

# 5 695
  • София
Alina, може би сте писали, но да съм пропуснала. Съпругът Ви, има ли някакви заболявания, заради които имунитетът му да е компрометиран?
Не е някакъв особен прецедент това. Моят мъж също няма антитела след АЗ. Не знам за съпруга на Алина, но моят няма заболявания и не приема лекарства.

# 5 696

А с каква ваксина е братовчедка ти? Пфайзер или Модерна?

Ох, извинявай, на твоят предишен пост исках да отговоря, но от телефона съм цъкнала следващия Grinning

С Модерна е тя, та затова ти отговарях Blush

# 5 697
  • София
Добре де, като казвате, че някои нямат антитела, ако това не се промени и след втората доза тези хора имат ли право да им се сложи друга ваксина след като в системата ще са отбелязани като ваксинирани и въобще ако примерно имаш малко антитела и да кажем след 3-4 месеца изчезнат как ще става повторна ваксинация - има ли някакви разпоредби за такива случаи?

# 5 698

Не. Има само сезонна алергия, но първите 15 дни след ваксината не е приемал никакви лекарства, след това започна антихистамин, който си пие всяка пролет и есен по един-два месеца.

И аз се чудя законово как ще стане поставянето на друга ваксина. Няма как според мен, ако не се издаде официална заповед. Разбира се, ще се консултираме с лекар ако се налага, но не виждам кой ще сложи ваксина на човек, който вече има две дози. Още повече, че тестът за анитела едва ли ще го сметнат за основание, при положение, че няма официална препоръка да се прави такъв...

# 5 699
Алина, не се настройвай предварително, че няма да има антитела след втората доза. Вероятността за това е минимална.

Общи условия

Активация на акаунт