Отговори
# 6 795
Здравейте! Някой поставил ли си е ваксина по време на Великия пост? Мислите ли, че може спазването на пост да е проблем и дали организмът ще се справи? Страхувам се от възможни по-силни странични ефекти. За РНК ваксина става въпрос. Вие как мислите, подходящо ли е да се ваксинирам сега?

# 6 796
Че при сто души , ваксинирани с едната или другата, 95 от тях и 60 съответно са изработили антитела

Ох, да, то и аз така го разбирам, ама си зададох кьопаво въпроса. По-скоро ми е интересно защо при тази разлика в ефективнистта, някой би предпочел Астра Зенека пред двугите две... Тези 59% не са ли твърде малко? А вкъщи гледа(х)ме топло на тази ваксина и сега съм разколебана.

# 6 797
Аз предпочетох АЗ, защото февруари месец за нея се вредих най-лесно.

# 6 798
Да не забравяме и добрите резултати на АЗ във Великобритания, почти само нея са използвали. Без да отричам и другите одобрени ваксини. Аз също се ваксинирах с нея, защото нямаше друго тогава.

# 6 799
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз от самото начало исках РНК, но ми се наложи векторна. Обаче, различни източници дават различни данни за ефективността.

Реално, хората с по- слаб имунитет, по- трудно биха изградили антитела, според горното изследване, ако е вярно.

Но не се знае колко  е вярно. Аз имах силна реакция към вектора, което логично значи, че вероятно и към спайковия глюкопротеин.

За себе си съм спокойна

# 6 800
Положението при мен - шести ден след първи симптом, втори ден след положителен ПСР - нямам никакви оплаквания, жизнена и енергична съм. Домашните, ваксинирани с една доза АЗ и две дози Комирнати нямат симпоми и оплаквания. Човекът с Комирнати е от рискова група, със заболявания на сърце и диабет.

# 6 801
  • London
Да не забравяме и добрите резултати на АЗ във Великобритания, почти само нея са използвали. Без да отричам и другите одобрени ваксини. Аз също се ваксинирах с нея, защото нямаше друго тогава.

Приказките в полза на РНК бяха при проучванията и тестванията, но при по-голям реален мащаб ползване се оказват нещата по-различни. Това ще се види и с времето според мен според заразени с тези ваксини, начин на протичане на болест. Тепърва ще се види кое е по-ефективно. Лично за мен най-добре да има ваксина.....другото са леки подробности.

# 6 802
  • София
100% е обсъждано, но не мога да изчета всичко, та, ще съм благодарна, ако някой разясни с 2-3 думи. Гледам на сайта за КВ, че Астра Зенека е с ефективност 60%, а другите две са около 95%. Аз нямам предпочитания за ваксина, но се зачудих това какво точно трябва да значи...
Отдавна се разбра, че ефективността на АЗ е много по-висока от 60%. При голямо разстояние между дозите, ефективността е съизмерима с тази на рнк ваксините.

# 6 803
  • London
Весе, дори по-голяма с около 5 процента при пенсионерите. Ще видим натам за по-младите статистиките.

# 6 804
Казват,че астрата изгражда по-добър клетъчен имунитет. Което се дължи на вектора, предизвиква имунен отговор само на точните места в организма, докато иРНК ваксините хаотично в цялото тяло.
Искрено се надявам, като компенсация на това което преживяхме в последният месец, пък и което вероятно ни предстои.

# 6 805
Леми, абсолютно. Побъркаха ни. Сега пък очаквам да ваксинират ударно с РНК и АЗ да я няма навсякъде за вторите дози. За мен остава загадка защо не може да се запишеш като нормален човек за втора доза през регистъра, ами трябва да обикаляш и да се молиш, съответно и пререждаш хора със записани часове.

# 6 806
Ох, да, то и аз така го разбирам, ама си зададох кьопаво въпроса. По-скоро ми е интересно защо при тази разлика в ефективнистта, някой би предпочел Астра Зенека пред двугите две... Тези 59% не са ли твърде малко? А вкъщи гледа(х)ме топло на тази ваксина и сега съм разколебана.
Четете стари данни. Както вече са ви казали, това са първоначалните данни, когато не бяха поставени през голям интервал и наблюденията бяха в/у много малка група от хора.
След като започнаха да я слагат през определен брой седмици и на база милионите ваксинирани по света, се оказа, че ефективността е като на другите ваксини, а след 1 доза дори осигурява по-голяма защита.
Аз лични не съм избирала, не знам къде по света може да се избира, затова не се замислих много, на 1 зелен коридор веднага отидох и се боцнах.

# 6 807
  • London
Моя се прибра и вече дори излезе с големия син на пазар. Имало опашка от хора, биело се само АЗ.Joy Тука само се носи мита за Пфайзер и Модерна, няма ги никъде.Joy

# 6 808
  • София
И моят мъж излетя веднага като чу за зелените коридори. Изобщо не е ставало дума да чака друга ваксина.
Те ги пуснаха в петък, той стана събота сутринта и сякаш готов за война каза: Отивам! Joy
Сестра ми отиде на следващия ден, а майка ми три дни по-късно.
Само за баща ми чакахме РНК по ред причини. А аз пък се ваксинирах с РНК съвсем случайно. Разказвала съм тук. За три дни по-късно имах час и щях да си сложа Астра.

# 6 809
  • Варна-София
На мен ЛЛ ми каза да пия Аспирин протект ако искам за 1-2 месеца. За отчета все още без реакции след 2-рата АЗ.
А ти пи ли?

Да, взех си и го започнах.

Общи условия

Активация на акаунт