Отговори
# 6 765
Баща ми е на инсулин, с една доза АЗ е, от около преди месец и половина. Не сме забелязали разлика. Мерим само сутрин.

# 6 766
  • София
Да, усъмни ме хрема, която уж беше съвсем изчезнала, но се появи отново от нищото, затова направих бърз тест вчера, работя с хора и не мога да си позволя да рискувам. Излезе положителен и днес личната ме прати на ПСР. Аз отдавам тази символична симптоматика на ваксината. Между другото, вкъщи има един човек с първа доза АЗ от преди месец и един човек с втора доза Файзер преди 6 седмици. Засега нямат никакви симптоми, а до вчера сме си живели вкъщи без мерки и маски. Сега покрай тях се движа с маска.

Привет, ще бъдем благодарни, ако ни държиш в течение и пишеш за развитието - както при теб, така и при ваксинираните у вас. Стискам палци!

# 6 767
Аз също съм ваксинирана с АЗ и не се заразих, когато имах контакт с няколко заразени колеги. Не ми се вярваше точно ваксината да е причината, но вуйна ми и вуйчо ми (и те с АЗ) също не са се заразили след като са прекарали няколко часа със заразен познат. Всички останали от компанията им са болни....
В тази връзка. От 12 човека в работата, 6 се изредиха в периода от 25 март до момента. Аз с ваксина от 22.02. Вярно е, че маските задължително се носят, клиентите задължително се подканят да ги сложат както трябва и следим. В момента съм в отпуск от 5 дена. Дано да продължи да ми помага ваксината.

П.П. при болка в ръката от Пфайзер студен или топъл компрес се слагаше?

# 6 768
Аз слагах студен, защото мястото на инжекцията беше доста затоплено. Облекчаваше ме за момента.

# 6 769
  • София
Може и компрес с риванол.

# 6 770
jhbd, аз вчера слагах компрес с риванол. Студен. След Модерна, втори ден. Не можех да си мръдна ръката, да се облека, съблека и т.н. Днес съм ок. Преди година и половина с реваксинация ДТК ръката ме боля почти месец, а пак правих компреси.

# 6 771
Аз слагах студен, защото мястото на инжекцията беше доста затоплено. Облекчаваше ме за момента.
В 18 наше часово време поставена. Сега го боли пак както първия път. Не съобрази да я сложи на дясната ръка /левичар е/и му пречи тази болка.  Разпореждам се веднага за студен компрес Simple Smile дали някой ще ме чуе е друг въпрос Simple Smile
Отказва всякакви лекарства и  реваноли.... нямало да се трови.  Инатче на квадрат... Simple Smile

# 6 772
Само се надявам цялата ваксинация да не дойде продуктово позициониране, че като чета - тук, в беге мама, колко след втора доза РНК са с пневмонии, ако е вярно....

Къде го четете това във форума? Аз следя темата за сблъскалите се с ковид, имаше хора, разболели се след първа доза АЗ, ама за такива с 2 дози рнк ваксина не се сещам.

Знаете ли колко време след ваксината мога да почна да си въртя колелото вкъщи? Толкова бях притеснена онзи ден, че забравих да питам личния.

# 6 773
Моят мъж ме кара пия аспирин преди и след втората доза от Астра зенека, аз се чудя. 🤔
Той по принцип си го пие заради друг проблем.
Вие ще пиете ли?

Не, аспиринът не е безобидно лекарство и е оправдано да го пиеш само, ако наистина има нужда от него и е част от някаква терапия. Въпросните редки тромбози + тромбоцитопения не се лекуват с аспирин, а с разни вливания на кортикостероиди и имуноглобулини и чак тогава специални кръворазреждащи, които не са хепарини. Та аспиринът в случая може и да навреди, защото това е тромбоза, но и тромбоцитопения, т.е. кървене и ниски тромбоцити. Това е рядко състояние и не е класическа тромбоза, по-добре е нищо да не се пие превантивно.

# 6 774
Много интересен въпрос задава iniici - ваксинираните за всяка хрема ли следва да правим тест?

Това е въпрос на лична преценка. Аз не си правя тестове при първи симптоми на разболяване, защото ще полудея. Считам, че ваксината осигурява защита и се доверявам на данните от клиничните проучвания. Миналата седмица изкарах отвратителен вирус, заразих и мъжа ми. И двамата сме ваксинирани срещу ковид, така че считам, че сме болни от нещо друго. Бих потърсила консултация с лекар ако проявя типичните за ковид симптоми, които ни ги набиват цяла година в главите. За хрема, кашлица и болки в гърлото - не, то това са симптоми на всяка инфекция на горните дихателни пътища.

# 6 775
Ако питате мен, всички, не само ваксинираните, за всяка хрема трябва да си правят тест. Защото сме в пандемия, мамка му!
Но, да, не сме в държава с безплатни такива и няма как. Та... кервана си върви, след него .... овцете/ без извинение/.
Защото, както на повечето им е писнало от мерки, на мен ми писна от” мерки”.
Да ме извинят майките на боледуващи дечица, с последствия след Ковеид, но!
Но, ако всички родители не поискат мерки в училищата, но такива, каквито са навън, в чужбина, сякаш някак си не върви да се оплакват от държавата, от вселената и не знам кой още. Ами спрете ги тези деца, щом няма нужното. Изискайте го!
Ние сме държавата, от нас зависят мерките в училища, в общество и навсякъде. Докато си затваряме очите за никаквите мерки повсеместно, докато се говори за” права”, “ свобода”... ами ей, така.
И, да, луда съм. Психясала. В момента даже пиша от херметизирана капсула в орбита около Марс. Че дано не се разболея. Само утре ще отскоча за една смяна в Лидл и пак обратно.
Писна ми. Не само от вируса. От безхаберие ми писна. Най- вече.

# 6 776
Много интересен въпрос задава iniici - ваксинираните за всяка хрема ли следва да правим тест?

Това е въпрос на лична преценка. Аз не си правя тестове при първи симптоми на разболяване, защото ще полудея. Считам, че ваксината осигурява защита и се доверявам на данните от клиничните проучвания. Миналата седмица изкарах отвратителен вирус, заразих и мъжа ми. И двамата сме ваксинирани срещу ковид, така че считам, че сме болни от нещо друго. Бих потърсила консултация с лекар ако проявя типичните за ковид симптоми, които ни ги набиват цяла година в главите. За хрема, кашлица и болки в гърлото - не, то това са симптоми на всяка инфекция на горните дихателни пътища.

Типичните симптоми понякога не се проявяват. Така беше при мен и при майка през януари. Тя трудно говореше, трудно разбираше какво и казвам, трудно ставаше от леглото и едва вървеше с моя помощ! Помислих си, че прави микроинсулт, но моята приятелка дерматоложка ме обори-каза, че е от короната! Учудих се, но тя излезе права. Освен всичко изброено майка имаше и лека хрема и нищо не искаше да яде повече от седмица! Беше доста отпаднала-май само това е характерен симптом. Даже си помислих, че си отива! При мен се появи сериозна суха кашлица, но само сутрин  и вечер. Температура 37,3 имах 2-3вечери и само една вечер 38,3. Отпадналост се прояви и при мен, но не особено силна. Можех да излизам да пазарувам и да се грижа за майка. Затруднено дишане нямахме. За 10дена се оправихме чрез компетентно и навременно лечение. Но при мен се появиха болки в зъбите, които продължиха повече от месец. Имам пародонтоза и се чудя дали тогава се е засилила. И сега се случва да ме болят, но много по-слабо.
Ваксинирани сме с ваксигрип за поредна година и никога не сме прекарвали тежък грип. Струва ми се, че това има значение, когато ни нападне короната. Някои мои познати доста дълго се лекуваха вкл. и в б-ца, но са прекарвали и тежък грип през последните години.

Лечението на короната включва антистенокардин и се чудя дали той би бил подходящ, когато някой е ваксиниран с АЗ. Добре е да се питат лекарите.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 02:17 от vl

# 6 777
Но при мен се появиха болки в зъбите, които продължиха повече от месец. Имам пародонтоза и се чудя дали тогава се е засилила. И сега се случва да ме болят, но много по-слабо.

Не писах за зъбите, защото приех, че е характерно само за мен. След втора доза на Модерна започна първо местеща се болка в ръзлични зъби, след това - едновременна силна болка в двете челюсти (очевидно болката е невралгична). Болката се измести зад ухото и приключи със стлекащи (отново по нервове) мигновени, но силни болки в главата.

# 6 778
  • Варна-София
Моят мъж ме кара пия аспирин преди и след втората доза от Астра зенека, аз се чудя. 🤔
Той по принцип си го пие заради друг проблем.
Вие ще пиете ли?

На мен ЛЛ ми каза да пия Аспирин протект ако искам за 1-2 месеца. За отчета все още без реакции след 2-рата АЗ.

# 6 779
  • в страната на чудесата
А имахте ли реакция при първата ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт