Отговори
# 6 750
Нещо абсурдно ли има като сложиш ваксина да се надяваш че няма да се разболееш? За какво маене става въпрос?
Учудвам се, че човек който чете и пише в темата, е с очаквания за 100 % протекция от заразяване след първата доза, на двудозова ваксина.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:13 от Lemy

# 6 751
  • София
Да, абсурдно е. Никой не е обещавал човек да не се зарази. Ваксината е да го изкара по-леко, ако се зарази.

# 6 752
Никога не е било 100% дори след втората ваксина. Всъщност ваксините с такава ефективност от 100% се броят на пръстите на едната ми ръка, а може и при тях в редки случаи също да има пробив.

# 6 753
  • софия
Имам вкус и обоняние, имам апетит, имам енергия, не се чувствам болна. И най-леката настинка ми е била по-тежка от това. Сигурна съм, че ваксината играе роля, направо си е почти безсимптомно, ако не броя 2 подсмърчания на ден... Дори до вчера си правех ежедневните домашни тренировки, сега обаче ще пропусна 10тина дена, не мисля да натоварвам сърцето за всеки случай...
А каква беше причината да си направите тест? Тези дни си мислех ваксинираните при една лека хрема ли дори да си правим тест?

# 6 754
  • София
Вчера, не мога да ви кажа по коя телевизия, защото го въртя 1,2,3, казаха, че в Израел няма НИТО ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ И НИТО ЕДИН ПОЧИНАЛ. Може и да не е вярно , но звучи страхотно. Grinning

Вярно е. Вчера Мутафчийски каза същото на брифинга. Много се зарадвах за тях и се надявам скоро и ние да се похвалим със същото

# 6 755
  • София
Ами нали ни облъчваха че две седмици след първа доза бла бла, явно е било продуктово позициониране....
Точно така беше.
Само се надявам цялата ваксинация да не дойде продуктово позициониране, че като чета - тук, в беге мама, колко след втора доза РНК са с пневмонии, ако е вярно....

Много интересен въпрос задава iniici - ваксинираните за всяка хрема ли следва да правим тест?
И ако не - как ще знаем не се ли нуждаем от аспирини профилактично и пр., които знаете, се изписват (според кръвните изследвания) дори и при безсимптомни ?

# 6 756
Моят мъж ме кара пия аспирин преди и след втората доза от Астра зенека, аз се чудя. 🤔
Той по принцип си го пие заради друг проблем.
Вие ще пиете ли?

# 6 757
  • София
Имам вкус и обоняние, имам апетит, имам енергия, не се чувствам болна. И най-леката настинка ми е била по-тежка от това. Сигурна съм, че ваксината играе роля, направо си е почти безсимптомно, ако не броя 2 подсмърчания на ден... Дори до вчера си правех ежедневните домашни тренировки, сега обаче ще пропусна 10тина дена, не мисля да натоварвам сърцето за всеки случай...

И от мен пожелания само с това да мине и бързо оздравяване.
И аз мисля, че АЗ си е свършила работата - браво

# 6 758
Моят мъж ме кара пия аспирин преди и след втората доза от Астра зенека, аз се чудя. 🤔
Вие ще пиете ли?

Аз не бих пила, медицински няма никакъв смисъл защото ваксината не сгъстява кръвта. При случаите на тромбоцитопения даже може да се получи опасно кървене.

# 6 759
Ами нали ни облъчваха че две седмици след първа доза бла бла, явно е било продуктово позициониране....
Точно така беше.
Само се надявам цялата ваксинация да не дойде продуктово позициониране, че като чета - тук, в беге мама, колко след втора доза РНК са с пневмонии, ако е вярно....

Много интересен въпрос задава iniici - ваксинираните за всяка хрема ли следва да правим тест?
И ако не - как ще знаем не се ли нуждаем от аспирини профилактично и пр., които знаете, се изписват (според кръвните изследвания) дори и при безсимптомни ?
Роналд, аз имам вкъщи бързи антигенни и наистина при всяка хрема правим тест. Ако се окаже положителен, ще търсим контакт с ЛЛ и т.н. Но вече и най-лекото разположение ни кара да се самонаблюдаваме и ако е необходимо и да се изолираме.

# 6 760
  • София
Вие ще пиете ли?
Не.

# 6 761
Да, усъмни ме хрема, която уж беше съвсем изчезнала, но се появи отново от нищото, затова направих бърз тест вчера, работя с хора и не мога да си позволя да рискувам. Излезе положителен и днес личната ме прати на ПСР. Аз отдавам тази символична симптоматика на ваксината. Между другото, вкъщи има един човек с първа доза АЗ от преди месец и един човек с втора доза Файзер преди 6 седмици. Засега нямат никакви симптоми, а до вчера сме си живели вкъщи без мерки и маски. Сега покрай тях се движа с маска.

# 6 762
Аз също съм ваксинирана с АЗ и не се заразих, когато имах контакт с няколко заразени колеги. Не ми се вярваше точно ваксината да е причината, но вуйна ми и вуйчо ми (и те с АЗ) също не са се заразили след като са прекарали няколко часа със заразен познат. Всички останали от компанията им са болни....

# 6 763
  • София
Абсолютно при всяка хрема и болка в гърлото си правя бърз тест. Не мига да рискувам. С две малки дечица съм и с баби и дядовци наоколо. Всички вече сме ваксинирани с по една доза АЗ, но въпреки всичко не рискувам. Сега при последната настинка от децата, пак се тествахме. За щастие - само настинка, но от теи дни мъжа ми е контактен, та ще видим как ще се развият нещата (то това вече се случва за около 6-7 път тая зима, че той работи  с хора, но да видим).

# 6 764
Има ли някой с диабет, който след ваксина има промяна в стойностите на кръвната захар?
При майка ми няколко вечери се наблюдават много ниски стойности, намаляме инсулина, но пак пада. И се чудим дали ваксината има общо. Поставена е първа доза Модерна преди 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт