Отговори
# 7 260
  • вкъщи
На референтните стойности пише над 33 положителен, а моите са много над това- 2080. При колежките се движат 150-400. Затова питам нормално ли е чак толкова да са.

# 7 261
  • Далечният изток
При мен нямаше реакции след втора доза на Модерна, така че не е общовалидно. Вече 11 дни след втора доза - всичко е ОК.

# 7 262
  • София
Много се радвам за хората решили да се имунизират  по каквито и да е причини. Аз съм ваксинирана с две дози Модрена(втората 23.03.21).Многоо време ми трябваше да убедя да се ваксинира  и съпругът ми и о, чудо, съгласи се. Планирахме да  е сега, по празниците, но не  е било писано  да се  случи  така. С положителен тест за ковид е от 26 ти. Сега сме в карантина. Много ме е яд, можеше вече да е ваксиниран и  да е малко по - спокойно сега. Всеки ден е неизвестно, как ще се развие тази гад вируса и как ще минем през него, но това е живота, асансьор. Надявам се да минем през това по - най  добрият начин, но хич не ми е празнично. А на тези, които се двуомят, ваксинирайте  се, въпреки, че нищо не е на 100%, защото живота не е такъв.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 22:52 от maidi

# 7 263
Има ли сред вас хора, които са преболедували ковид и са се ваксинирали с две дози  mRNA ваксина? Нали уж казват, че за преболедували първата доза е като втората за непреболедували. Чудя се дали и при симптомите е така? Дали ори преболедувалите, симптомите са по-изявени при първа доза и как е при втора доза тогава? Аз сериозно се чудя с коя ваксина да се ваксинирам. Замислям се и за Янсен та да треперя само веднъж. Антителата ми са 280 от теста на рамус само месец и 20 дни след първи симптоми.

# 7 264
# 7 265
  • София
Да се похваля най-сетне и аз, след 2 неуспешни опитй през портала днес успешно се ваксинирах с Файзер в Окръжна на зеления коридор. Минах за 5 минути, нямаше опашка, налични бяха и 3те ваксини и всеки беше свободен да избере. 😊
Супер любезни бяха лекарите и ако се носи попълнен формуляра минаваш за отрицателно време. Предупредиха за евентуални странични ефекни, дано се размина. Към момента се усеща само лека болка в ръката.
Ако някой реши може да се възползва от зеления коридор, останах приятно изненадана колко бързо стана, а се бях настроила за голямо чакане.
Здравейте,
Зеленият коридор в Св. Анна от 18.00 до 19.00 ч. ли е само?

# 7 266
  • София
Tara_RZ, лекар, мед. сестра или сътрудник попита ли Ви нещо за здравословно състояние и пр?
На всички други определени за ваксинация места правят ли го или всичко е на конвеир?

Попитаха ме как се чувствам, имам ли оплаквания, алергии и дали пия кръворазреждащи препарати. После ми обясни какво не трябва да правя веднага след ваксината, поставиха я и ми дадоха картончето с дата 21.05 за втората доза.

Master аз отидох малко преди 18ч.и вече излизаха ваксинирани хора, но нямам представа от колко часа са започнали. Официално е от 18ч. до 19ч.

# 7 267
  • София
Има ли сред вас хора, които са преболедували ковид и са се ваксинирали с две дози  mRNA ваксина? Нали уж казват, че за преболедували първата доза е като втората за непреболедували. Чудя се дали и при симптомите е така? Дали ори преболедувалите, симптомите са по-изявени при първа доза и как е при втора доза тогава? Аз сериозно се чудя с коя ваксина да се ваксинирам. Замислям се и за Янсен та да треперя само веднъж. Антителата ми са 280 от теста на рамус само месец и 20 дни след първи симптоми.
Аз съм от тези. Боледувах ноември. Вече има втора доза Пфайзер. След първата болна в ръката два дни и сънливост. След втората нищо. Резултатът ми от Рамус преди ваксината беше 730.

# 7 268
  • При семейството си

С какво са ваксинирани тези 1037! човека от 0 до 17! годишна възраст?

# 7 269

С какво са ваксинирани тези 1037! човека от 0 до 17! годишна възраст?
чух го и аз на брифинга в четвъртък,  но реших, че не съм разбрала. Явно съм, интересно с какво и кой ваксинира деца. Не, че е лошо, интересно ми е.

# 7 270
И аз се зачудих, това е по повод на майка със 17г син, която много държи да го ваксинира, но среща отказ. В темата за ваксините във ФБ е поста. Става ясно, че деца със сериозни заболявания (майки са писали, след молба до РЗИ са получили разрешение за ваксина) , може би и нац.състезатели (това е предположение), но е факт , че има в тази възрастова граница  ваксинирани.
това е поста на майката
Скрит текст:
Здравейте, след като в страната няма официално разрешение за ваксинация на деца под 18-годишна възраст, как така имаме статистика за 1037 души? Днес отново разговарях с личната ни лекарка в София с молба да запише 17- годишния ми син за ваксинация.Тя каза, че няма спуснати указания за това, нито официално разрешение и че също така не би могла да издаде сертификат от системата, разговаряла съм и с екипа, който ваксинира в зелен коридор към едно от ДКЦ-тата в Силистра, където е лекар майка ми.От там ми казаха същото. Моля да споделите мнение каква е истината, как всъщност стоят нещата и какъв е редът да ваксинирам сина си, който е и със среднотежка астма с алергична компонента? ЛЛ ме прати "да опитам"(...!) в зелен коридор. Не бих рискувала да заведа детето си да чака на опашка сред хора ( възможно да има и болни между тях) с неясен резултат. До момента сме го опазили в ОЕСР. Благодаря предварително за всеки съвет! Ето току-що тук видях статистически данни:
http://www.danybon.com/coronavir…/vaksinirani-29-april-2021/

# 7 271
Сигурно с Пфайзър са ги ваксинирали, тя нали е разрешена за над 16 или греша? Вероятно за деца със заболявания.

# 7 272
  • При семейството си
Сигурно с Пфайзър са ги ваксинирали, тя нали е разрешена за над 16 или греша? Вероятно за деца със заболявания.

Децата с какви заболявания?

# 7 273

Децата с какви заболявания?
Очевидно от написаното и amini  ни знае.

# 7 274
Предполагам хронични.

Общи условия

Активация на акаунт