Отговори
# 7 305
Около 32 часа след първа доза Пфайзер. Освен, че ръката ми е само за украса, други оплаквания нямам.

# 7 306
Много хора споделят за тези болки в ръката.
То и аз усещам, но не ми е проблем.
На какво се дължи болката?
Да не би да си стягате мускула по време на ваксинацията ?
Не ми се смейте 🙄.

# 7 307
  • sofia
Хм, възможно е, при хора с по-развита мускулатура да има повече мускулна болка.
При мен, за 2 дена отмина болката в ръката, като по-скоро беше неприятно усещане. ММ поне седмица си го боля ръката. Това при първата АЗ. За втората ще знаем Юни..

# 7 308
  • София
Аз не си стягах мускула. Медицинската сестра когато ми хвана ръката, каза да отпусна
Сега нямам болка. Нямам синьо на мястото на убождане. Малко е по-твърдо мястото.

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 09:29 от Amiamo

# 7 309
  • Враца
Аз хич нямам мускули Simple Smile, но имах много силни болки след доза 1 на АЗ. И понеже спя настрани, ми беше доста неприятно 2-3 дни, но минава и отминава. Да видим доза 2 какво ще ни донесе, на 05.05 са ни 70 дни и отиваме с бодра крачка. Д-димер ми беше в норма - 0.125, малко ми е нисък хемоглобинът, но не го отдавам на ваксината.

За ужас на антиваксърите ще кажа, че много се радвам, като вляза в темата и има нови хора с ваксини и се радват на избора си. И е хубаво, че вече имат по-голям избор какво да си поставят.

# 7 310
В друга тема прочетох, че има ваксинирани деца е РЗИ Пловдив и Варна.

Търсиха желащи в една от фб групите за ваксини.

# 7 311
  • София
Колежка, след втора ваксина Пфайзер, 3-4 дни след ваксината била много зле. Два дни продължило. Пила само един аспирин.
Ще видя при мен как ще бъде.

# 7 312
Много хора споделят за тези болки в ръката.
То и аз усещам, но не ми е проблем.
На какво се дължи болката?
Да не би да си стягате мускула по време на ваксинацията ?
Не ми се смейте 🙄.
tays,
как са ви страничните реакции след втора доза, сравнено с първата?

Аз имах дълго време след ваксината болка и слабост  в мускулите на ръката между рамото и лакета (не се появиха веднага) от типа на мускулна треска. За лимфните възли под мишницата да не отварям дума... но по принцип при мен са реактивни.

# 7 313
Болката в ръката е заради реакция на имунната система, на мястото около убождането се струпват разгневени имунни клетки и предизвикват възпаление.
Понякога може да е засегнат нерв от самата инжекция.

# 7 314
Аризона,
Добре сме. ММ първия път имаше температура 37,5 и се поти две нощи.
Аз бях като махмурлия два три дни с еднократно повръщане.
Сега мм вдигна кръвно сутринта горна граница 140 , а е с около 100, но едва ли е от ваксината. Беше на риба цял ден.
И двамата ни боля вчера глава като обръч, но за кратко. Нищо не сме пили .
С две думи, втора доза АЗ се понася по - добре от първа. Поне при нас.
Боли още мястото на убождането, но това е нищо. Ще мине.

# 7 315
  • София
Четох някъде, че имало в листовката на Пфайзер закъснение на цикъла като странична реакция. Някой може ли да потвърди, че нямам възможност да я търся в момента?

# 7 316
  • Пеликания
Аз след първата доза на Пфайзер нямах закъснение, на втората бях в МЦ, който беше пак навреме.

# 7 317
Колежка, след втора ваксина Пфайзер, 3-4 дни след ваксината била много зле. Два дни продължило. Пила само един аспирин.
Ще видя при мен как ще бъде.
Какви са били тези  оплаквания 3-4 дни, сподели ли?

# 7 318
Някой след втората ваксина АЗ имал ли е симптоми като температура и отпадналост, но 3-4 дена след ваксината,а не веднага?

# 7 319
Аз нямам. 2 доза в сряда - никакви оплаквания нямам след нея.

Общи условия

Активация на акаунт