Отговори
# 7 275
Какво значение има какви са заболяванията на децата, майките са преценили, писали са до РЗИ, получили са разрешение и са ваксинирали децата си. Това е по данни и то от Кунчев изнесени официално.
И ...една от майките споделя, че детенцето и е с онкологично заболяване, затова е и получило ваксина. Така...по-ясно ли е.

# 7 276
  • Далечният изток
Мислех, че в България ваксинират само лица над 18 г.....

# 7 277
  • При семейството си
Какво значение има какви са заболяванията на децата, майките са преценили, писали са до РЗИ, получили са разрешение и са ваксинирали децата си. Това е по данни и то от Кунчев изнесени официално.

Това ли е официалната процедура за ваксиниране на лица от 0-17 години в България? Все пак за какви заболявания става въпрос, какво значи по преценка на родителя? Темата е И информативна, това е значението на заболяванията.

# 7 278
Не са упоменати заболяванията на децата, както е видно. Може и да нямат това право, а да е по желание на родител и след негова молба да се разгледа и прецени. Други деца със сигурност са ваксинирани и не са болни от нищо. Просто те пътуват в др.страни често, това са състезателите, примерно гимнастичките се сещам сега... др. спортове и т.н. Може и да има хора определено решени да получат децата им ваксина (то и на мен ми чудно, защото възрастните не искат повечето май, ама ...ето на има и други хора, дето искат ваксини И за децата си.

# 7 279
# 7 280
  • Козлодуй
мама САННЯ, имам същите усещания като теб с АЗ и също датата ми е на 21.05 - на дясната ръка и левия крак имам болезнени вени но не го свързвам с ваксината защото редките тромбози за които съобщават от ваксината се образуват в други части на тялото, а не в повърхностни вени Simple Smile Аз също ще си поставя 2-рата доза и не ме е страх Simple Smile

# 7 281

Ами какво да мислим - нормално е ако 8 милиона са поставени от една ваксина, то при нея да се регистрират повече тежки случаи, отколкото тази, при която са поставени 1.2 млн. Математика.

За "леките" странични реакции не съм съвсем съгласна с последното изречение, тъй като излиза че най-често реакция след Модерна е кожен обрив, докато доста хора тук споделиха и за температура и отпадналост. Ако трябва да ги степенувам по странични ефекти на база следенето на темата за няколко месеца, то би изглеждало така:
- Астра Зенека - най- много
- Модерна
- Пфайзер - най- малко
Като говорим за обичайните странични ефекти, не за тромбози и т.н разследвани случаи, които попадат в категорията на тежките странични ефекти

# 7 282
  • София
Откога при нас могат да бъдат ваксинирани непълнолетни?

# 7 283
И аз се чудих за ваксинирането на лица под 18г, защото братовчедка ми, ще води 17г си син, без никакви заболявания на ваксина другата седмица, не искаше момчето, тя му говори, обяснява, искаше да го убеди да вземе сам решение, ама и потърси съдействие от бащата, който казал, че това е тема, която не подлежи на дискусия и да отиват на ваксина.

# 7 284
  • При семейството си
Или трябва официално да се обяви при какви условия се ваксинират непълнолетни или ще вървят всякакви спекулации по темата.

# 7 285
Много се радвам за хората решили да се имунизират  по каквито и да е причини. Аз съм ваксинирана с две дози Модрена(втората 23.03.21).Многоо време ми трябваше да убедя да се ваксинира  и съпругът ми и о, чудо, съгласи се. Планирахме да  е сега, по празниците, но не  е било писано  да се  случи  така. С положителен тест за ковид е от 26 ти. Сега сме в карантина. Много ме е яд, можеше вече да е ваксиниран и  да е малко по - спокойно сега. Всеки ден е неизвестно, как ще се развие тази гад вируса и как ще минем през него, но това е живота, асансьор. Надявам се да минем през това по - най  добрият начин, но хич не ми е празнично. А на тези, които се двуомят, ваксинирайте  се, въпреки, че нищо не е на 100%, защото живота не е такъв.
А ти имаше ли странични действия след 2-ра доза Модерна?

# 7 286
Най-после и аз. От вчера с първа доза пфайзер. То беше отлагане, то беше чудо моето. 22 часа вече, нищо не чувствам. Трябва доста да си натисна ръката на мястото, за да усетя лека болка. Вчера след ваксината часове наред бях навън по слънцето и ходих много пеша. На това отдавам, че спах като бебе. Като ми сложиха ваксината ми казаха да натискам с памучето. Аз обаче направо се облякох и си тръгнах. И като ми взимат кръв не си правя труда да притискам. Сега си мисля дали не е изтекла част от ваксината. Някой лекар сигурно ще се смее.
 Втора доза 21май. Успокоих се като видях на опашката млади грамотни момчета и момичета и всякакви възрасти.

# 7 287
  • Далечният изток
Или трябва официално да се обяви при какви условия се ваксинират непълнолетни или ще вървят всякакви спекулации по темата.
Аз от това, което чета, за сега все още се тестват ваксините върху деца и няма официално разрешение да се ваксинират деца.

# 7 288
В друга тема прочетох, че има ваксинирани деца е РЗИ Пловдив и Варна.

# 7 289
  • София
Много се радвам за хората решили да се имунизират  по каквито и да е причини. Аз съм ваксинирана с две дози Модрена(втората 23.03.21).Многоо време ми трябваше да убедя да се ваксинира  и съпругът ми и о, чудо, съгласи се. Планирахме да  е сега, по празниците, но не  е било писано  да се  случи  така. С положителен тест за ковид е от 26 ти. Сега сме в карантина. Много ме е яд, можеше вече да е ваксиниран и  да е малко по - спокойно сега. Всеки ден е неизвестно, как ще се развие тази гад вируса и как ще минем през него, но това е живота, асансьор. Надявам се да минем през това по - най  добрият начин, но хич не ми е празнично. А на тези, които се двуомят, ваксинирайте  се, въпреки, че нищо не е на 100%, защото живота не е такъв.
А ти имаше ли странични действия след 2-ра доза Модерна?

Един ден лека отпадналост, температура 37.1 и болка в мускула, където е сложена ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт