Отговори
# 7 470
Всичко явно зависи от броя на отделения персонал, който се занимава с ваксинацията. В болницата, където се ваксинирах, това бяха 4-ма души: 1) лекар, който те консултира за здравословното ти състояние (заболявания, алергии, скорошно боледуване); 2) мед. сестра, която поставя ваксината; 3) друго медицинско лице, което въвежда данните ти в компютър, докато те ваксинират; 4) още едно медицинско лице в съседно помещение, което ти дава подробна информация за сертификата и самия сертификат.

# 7 471
Аз отново се включвам с въпрос, на който преди няколко дни не получих отговор.
Знае ли някой колко време трябва да мине от първата доза на АстраЗенека, преди да се постави втората? Важно ми е заради пътуване в чужбина и издаването на сертификат.
Брат ми - 9 седмици от първата, втората игла на различно място - Окръжна болница. Има сертификат.

Аз - 9 седмици и 3 дена след първата доза и имам сертификат.

# 7 472
Някой знае ли дали в Пълмед (Пловдив) издават сертификат или само при ЛЛ?

# 7 473
Днес се възползвах от зеления коридор в Пирогов за втора доза АЗ, защото така и така трябваше да чакам с детето пред детската травматология за преглед, а ваксините ги слагат в съседния кабинет. Първата доза си я сложих в Иван Рилски, но нямаше проблем, сертификат получих веднага. Опашки няма, като дойде някой, минава веднага. Слагаха АЗ и Пфайзер.

# 7 474

На мен ми издадоха, дори без да ги питам и преди да ме убодат. Smile

# 7 475
  • Бургас
Днес майка ми сложи втора доза Пфайзер, на 68 г е. Вчера пусна антитела /искаше ми се да видим какво е положението преди втората доза/. Доволни сме - 171 резултат, при положителен над 33,8 и над 130 bau/ml добър имунен отговор. Оттук предполагам, че доста ще скочат антителата след втората доза. Определено за нас тази ваксина е доза спокойствие след година , изпълнена с напрежение. Сутринта я сложи втората доза, засега няма симптоми.
Аз съм преболедувала ноември /определям го като леко/, моят резултат със същия тест  след половин година е 580  bau/ml.

# 7 476
  • Пловдив

Да, знам-издават веднага след ваксинацията с втората доза.Тази сутрин бях там да питам за ММ,той сложи първата доза АЗ в Пълмед на 24.02.,но днес за втора доза дойде с мен при ЛЛ и вече и двамата сме "двойно" ваксинирани,сертифицирани.

# 7 477
Днес ходихме във ВМА за втора доза. Първата е Астра.
ММ си искаше втората да е Астра и си я получи.
Аз исках втората да е Пфайзер, но ми казаха, че може само, ако са минали 84  дена от първата игла, а са минали в нашия случай само 71 дни. Не ми се искаше повторно да се разкарвам и си поисках пак Астра.
За сега нищо ни няма. При първа доза вдигнахме температура 37 и малко.
Организацията беше перфектна. Само не им се занимава да издават  сертификат и се опитаха да ни насочат към личния лекар, но като ги поразпитахме оше, се оказа, че след десети май и те ще ни издадат  сертификата. За какво ни е да терорим личната  лекарка, след като ВМА вече са ни поели. Поне според мен те трябва да издадат  сертификата.

# 7 478
  • Варна
Разрешават ли /слагат ли ваксини на деца, ненавършили пълни 18 години?
Щерката ще ги направи края на октомври тази година и се замислих изведнъж...
Някой с инфо?

# 7 479
Към момента не

# 7 480
Някой с инфо?
Pfizer са над 16 г

# 7 481
Пфайзер са разрешени за употреба за лица над 16, но в България се ваксинират само пълнолетни, така че няма да стане, защото такива са разпоредбите.

# 7 482
  • София
Някой с инфо?
Едва се навиха да боцнат дъщерята, че навърши 18 години преди седмица. Голямо чудене беше със странното, според тях, ЕГН с 44 за месеца. 😂

# 7 483
Пфайзер са разрешени за употреба за лица над 16, но в България се ваксинират само пълнолетни, така че няма да стане, защото такива са разпоредбите.

Има ваксинирани деца на 16г. в РЗИ Пловдив и Варна - прочетено в друга тема.

# 7 484
Както избистрихме по-рано това са особени случаи.

Общи условия

Активация на акаунт