Отговори
# 7 455
  • Където морето целува небето...
Моля тези, които сте с две дози АЗ и сте имали силни реакции след първата, да споделите как е било след втората, синът ми така се наплаши от треската и температурата и сега малко се притеснява за втората

Сестра ми беше с всички екстри след 1  доза - главоболие, температура, треска, отпадналост и гадене за два дни. След втора доза имаше само по-тежка реакция в ръката. Тя също беше много наплашена.

# 7 456
  • София
За сега, 20 часа след втората АЗ, нямам никакви реакции, освен болка в ръката, поносима. След първата имах леко гадене, диария двукратно, треска и Т до 38 градуса от 12-ти до 24-ти час, т.е. и при първата нямах кой знае какви тежки реакции.
Повечето хора около мен нямат кой знае какви реакции след втората доза АЗ. Надявам се с това да мина.

# 7 457
  • София
ММ имаше леко главоболие след втората доза вчера. След първата - над 39 градуса Т, всички екстри. Аз -малко главоболие след първата, сега - нищо.

# 7 458
  • София
Аз отново се включвам с въпрос, на който преди няколко дни не получих отговор.
Знае ли някой колко време трябва да мине от първата доза на АстраЗенека, преди да се постави втората? Важно ми е заради пътуване в чужбина и издаването на сертификат.

# 7 459
Според листовката между 4 и 12 седмици от първа доза.
Гърция например иска, да са минали 14 дни от втора ваксина и тогава пуска със сертификат, та си провери за държавата, за която ти трябва.

# 7 460
В листовката е упоменато между 4 и 12 седмици.
Аз имам дата точно на 10-тата седмица след първата доза.
Мисля, че в началото на зелените коридори даваха дати за втора доза след 4 седмици, после се промени протокола и започнаха да дават на 10-та седмица. Не знам дали ще издадат сертификат, ако втората доза се сложи по-рано от 10-та седмица. Ще е интересно, ако някой може да се включи по този въпрос.

# 7 461
  • София
Знае ли някой колко време трябва да мине от първата доза на АстраЗенека, преди да се постави втората? Важно ми е заради пътуване в чужбина и издаването на сертификат.
Брат ми - 9 седмици от първата, втората игла на различно място - Окръжна болница. Има сертификат.

# 7 462
На този въпрос беше отговаряно многократно.
Иначе от днес съм с втора доза Пфайзър, да видим.

# 7 463
Десета седмица - около нея плюс минус една.
Казаха ми, че минат ли 12 седмици обаче, и след това още две,  ако не поставиш втора доза - отпадаш от системата. Тоест все едно не си се ваксинирал изобщо.
Подчертавам, Не претендирам за достоверност, не съм се задълбочавала и не знам дали е така, защото не съм мислила да чакам толкова.

# 7 464
Най-оптималният е 10 седмици.

# 7 465
  • Варна

Казаха ми, че минат ли 12 седмици обаче, и след това още две,  ако не поставиш втора доза - отпадаш от системата. Тоест все едно не си се ваксинирал изобщо.
Подчертавам, Не претендирам за достоверност

Важно е кой ти го е казал... Ако е ЕЖК - не си струва и да се мисли.

# 7 466
  • София
Здравейте, някой има ли информация , дали в МВР болница издават сертификат , след втората доза?
Не издават сертификат и не слагат втора доза на хора с първа на друго място.

# 7 467
  • София
MM - 7 седмици и половина между двете, веднага получи сертификат, втората игла беше в Пирогов сега в неделя, първата в Св. Ана.

# 7 468
Изобщо на никой ли не издават сертификат в МВР болница?
Реге, виж в този пост във фейсбук групата обсъждат астмата и ваксинирането:
https://www.facebook.com/groups/vaksini/permalink/3028983830666507/

И тук:
https://www.facebook.com/groups/vaksini/permalink/3027028170862073/

# 7 469
  • София
Изобщо на никой ли не издават сертификат в МВР болница?
Реге, виж в този пост във фейсбук групата обсъждат астмата и ваксинирането:
https://www.facebook.com/groups/vaksini/permalink/3028983830666507/

И тук:
https://www.facebook.com/groups/vaksini/permalink/3027028170862073/
Пред нас бяха служители на МВР за втора Пфайзер и им обясняваха, че им отнемало два-три дни да вкарат ваксинираните в системата и затова не издавали сертификат. Пращаха хората към ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт