Отговори
# 7 560
Цялото ми семейство и близкия ми кръг хора са вече ваксинирани. Днес го направи и ММ с Pfizer - много добра организация в Александровска, никакво чакане и опашки.
Само аз не съм ваксинирана, защото съм бременна. Колебая се, но сякаш не смея на този етап, иначе съм много ЗА ваксините, сертификатите, привилегиите за ваксинирани и т.н.
Нямам търпение някой ден и аз да се "чипирам" Simple Smile

# 7 561
Здравейте,

Има ли някой, който е с първа ваксина АЗ, а втора си е сложил иРНК ваксина? Аз така планирам да направя, но чета във фейсбук група за ваксини, че нямало заповед за поставяне на втора ваксина различна от първата и се чудя дали ще е възможно.

# 7 562
  • Пловдив
Дали мога да сложа втора доза Файзер един ден по-рано от написаното на картончето? Според мен са объркали като са го написали при първата доза. Ако първа доза е в петък - 21 дни след това пак ще е петък, а не събота.

# 7 563
иРНК ваксини след първа доза АЗ може след 84 дни.
Пфайзер преди датата едва ли може, но ако е объркано картончето  няма да има проблем. Важно е системата да го приеме. Може да се види с ел.подпис или да се помоли ЛЛ да провери.

# 7 564
  • София
Пфу, не ме пропусна и при втората АЗ. Отново температура и втрисане. Само ме почна преди малко, при първата почти веднага.

# 7 565
И при мен така. Вземи нещо макар, че при мен не се повлия температурата от парацетамол и беналгин. Падна за кратко, спря втрисането и пак се вдигна, но без треска вече. На сутринта нямах.

# 7 566
Yovanka, дано бързо те отпусне. Един Нурофен по някое време ще те осефери.

Ние сме утре. Нямам търпение да минава и да занимава.

# 7 567
Пфу, не ме пропусна и при втората АЗ. Отново температура и втрисане.
Нищо, ще премине по-бързо в сравнение с първата. При мен поне всичко отшумя за 24 ч, докато след първата доза се чувствах като бита 3 дни. И този път главоболието беше доста по-леко, след първата доза пих хапче, че не се траеше.

# 7 568
  • София
Дали мога да сложа втора доза Файзер един ден по-рано от написаното на картончето? Според мен са объркали като са го написали при първата доза. Ако първа доза е в петък - 21 дни след това пак ще е петък, а не събота.
Може. Няколко дни +/- не са проблем.

# 7 569
Йованка, утре да се събудиш бодра и силна!

# 7 570
Ех, благородно завиждам на всички ваксинирани с 2 дози за спокойстието. Аз съм бременна и няма да се ваксинирам докато родя, но ми е интересно дали ще може ако кърмя. Около мен повечето са или преболедували или ваксинирани, но стреса при мен си седи. Преди дни имах леки симптоми и пак се вкарах в екшъна, даже АГ ме прати на Пср. Беше отрицателен, но се уморих ужасно от това напрежение и стрес. Не знам, как има хора, които още се колебаят ако могат да се ваксинират. Аз ако не бях бременна, вече 100 пъти да съм го направила. Сигурно носи такава лекота...

# 7 571
  • Пловдив
Malko_Slance, наколко пъти съм чувала и чела от лекари, че ваксината няма отношение към кърменето.

# 7 572
Malko_Slance, наколко пъти съм чувала и чела от лекари, че ваксината няма отношение към кърменето.
Аз чух теории и в двете посоки, като в едната е да бъде избягване за всеки случай. Още не го мисля, след 3 месеца, живот и здраве, се надявам да има още информация по въпроса. Иска ми се обаче преди есента да се ваксинирам, не искам да го преживяваме отново това чудо и да рискувам да си заразя детето.

# 7 573
  • София
Ваксинирах се преди седмица с втора доза Пфайзер, след месец ми предстои инвитро - надявам се, когато попитах за ваксиниране при бременност ми казаха, че може, но е добре да е след 6 месец.
Сестра ми живее в Германия и там бременните жени са в приоритетна група за ваксинация, дори ваксинират и техните близки /партньори, родители/ с които са в постоянен контакт.

# 7 574
Здравейте! Simple Smile Предстои ми да се ваксинирам на 13ти, но ще съм в цикъл (специално закъсня за повода). Въпросът ми е някоя от вас била ли е в това положение и имала ли е по-сериозни странични ефекти, защото на мен много ми пада имунитета и ме е страх.
П.С. Вчера сутринта пратих мъжа ми за милинки, върна се ваксиниран Grinning Минал през РЗИ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт