Отговори
# 7 620
# 7 621
Хайде и аз да се отчета с втора доза Астра Зенека. Пирогов, пет минути чакане, сертификата ти го дават на излизане от кабинета. Утре ще пиша дали е имало ефекти.

Баща ми иначе втората доза я понесе много по добре. Малко го наболява ръката при движение и вчера му станало леко хладно, но не бил сигурен. Да припомня, че след първата 2 дена беше с температура и втрисане.

Catley, доста са тези антитела само след една доза АЗ, най-вероятно си го изкарала. Според мен изчакай 12 седмици и си сложи 2-рата доза тогава.

# 7 622
Браво Лили, дано всичко е наред.
Къде в болницата ти я сложиха?
Моя позната са я карали да влиза вътре на втория етаж, това не ми допада 🤔
В МВР-то поне е отвън във фургон, не се мешаш с народ в затворено помещение.

# 7 623
  • пустинята Гоби
И аз в Пирогов си сложих първа доза на Файзер, ваксинират отпред във фургоните, нямаше гръмнат човек. Ваксинират и в сградата до Пирогов, там имаше опашка от 10 тина човека, неспазващи дистанция. Втора доза на 28.05. Рано ми се струва, слез 3 седмици, но толкова по-добре.

Вторите дози наистина ги слагат вътре, има бележка на фургоните.

# 7 624
Честито Лили, чакаме да докладваш как е положението утре. Вече ще си много по-спокойна.

# 7 625
Браво, Лили, че не изпълни съмнителен експеримент с втора доза от иРНК.
На мисъл сте ми двечките със Съншайн, защото сте ми любимки.
Пиши, ако има реакции.
Дано няма.
То и ние след втора доза доста по- добре сме с АЗ, та явно се потвържават първоначалните прогнози.

# 7 626

Catley, доста са тези антитела само след една доза АЗ, най-вероятно си го изкарала. Според мен изчакай 12 седмици и си сложи 2-рата доза тогава.
     Честита втора доза, Лили! Чакам с нетърпение отчета ти утре.Blush В понеделник на 10.05. стават точно 12 седмици от първа доза. Тогава ли имаш предвид да сложа втората доза, или да изчакам още 12 седмици?
     Подозирам, че изкарах ковид преди 8 седмици. И сега се опасявам да не стане много- ваксина, болест и пак ваксина. И аз мисля, че тези антитела са много за след една доза. По новите стандарти е резултатът. Ще умувам какво да правя...

# 7 627
В медицинския център до Пирогов.
Иначе сложете маски ффп3/ффп2 с плътно прилепване по лицето, метнете отгоре и една хирургическа и няма проблем да влизате за кратко в помещения с много хора.

# 7 628
някой друг с астрите ще чака ли 12-та седмица? на сина ми сега му тече 11-та и е решил да ходи другата седмица, сигурно пак във ВМА, понеже си има електронен подпис и няма да зависи от благоволението им да му го вадят те сертификата

съпругът ми и той е решил на 12 седмица да слага втората доза

не разчитам изобщо скоро да излязат стабилни данни за смесването на ваксините, така че май нямат колебания, че втората доза пак ще е АЗ

майка ми пък днес ще слага втора доза pfizer при личния си лекар при изтекли точно четири седмици, изобщо при нас всичко е в крайния срок... нея я мисля доста, че след първата имаше три дни силна умора

# 7 629
  • 1st floor
Някой слагал ли си е втора доза в София Мед Люлин? Интересува ме дали дават сертификат. Ако не, бих отишла в Пирогов и аз...Rolling Eyes

# 7 630
Втората доза трябва да се сложи преди да изтекат 84-те дни, иначе слагат от другите ваксини. Забелязах, че в пункта, в който се ваксинирах при първа доза нямаше компютър, но при втора всеки се вкарва и проверява в системата.

# 7 631
  • Плевен
Здравейте Simple Smile
Втора доза АЗ от преди 4 часа. Имах леки притеснения, но пък кръвното ми беше бетон 120/80 като го измери личния лекар.
Маркирана, чипирана и сертифицирана съм официално. След първата имах температура и болки в тялото 2 денонощия, а сега като ви чета се надявам да няма нищо. Личната препоръча преди ваксината Парацетамол и след ваксината на всеки 6 часа пак. Така до утре.
Утре или по- късно мога да докладвам за ефекти Simple Smile

# 7 632
  • Пловдив
Днес сложих втора доза Файзер точно на 21 ден в Пълмед, Пловдив. Имаше доста хора за втора доза АЗ, които питаха кога най-рано могат да си я поставят. Отговорът беше - трябва да са минали най-малко 6 седмици от първа доза. Може да ви е полезно като информация.
Аз съм доволна от организацията в Пълмед. Записах се чрез портала, после си имаше ред за вторите дози. Сертификатът ти го дават веднага, без дори да питаш.
Успех на всички и бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 16:34 от Ханна

# 7 633
При мен е точно 75 дни между двете дози или 10 седмици и 5 дни, мисля че е добре, а и не мога да чакам повече, даже исках да я сложа по-рано, но изчаках да минат празниците.

Иначе като ефективност ваксината е чудесна, от проучвания в реалния живот, в които е тествана заедно с другите ваксини се вижда, че е също толкова ефективна, даже малко по-добре стимулира клетъчния имунитет.
Единствено ме притеснява ефективността срещу новите варианти и по-специално юарския вариант, но в крайна сметка реших, че ще чакам бустърите наесен и дотогава каквото такова. Така че и РНК-та ще има, споко, ама по-натам. Simple Smile

Catley, сложи си я тогава сега, след като минат 12-те седмици и си вземи сертификат, може да ти потрябва.

# 7 634
Ето ме и мен-6 часа след втора доза Модерна. Засега нямам симптоми, но е рано още. При първата нямах никакви странични действия. Дано и сега се размина с тях. Утре ще пиша как съм. Бях много притеснена-страхувах се от алергичен шок и пих 10 капки ксизал преди ваксината, заедно с моите си лекарства за кръвно и антидепресант+ успокоително.

Общи условия

Активация на акаунт