Отговори
# 150
Абсолютно същото важи и в обратния случай за тия "за".

Не е така, ние стоим твърдо зад принципа, че ваксината е необходима и ще донесе полза. Може евентуално да имаме нещо против конкретната ваксина, когато се появи, но не и против ваксината по принцип. Съзнаваме, че само ваксината ще върне икономиката в релсите на растежа, ще ни донесе относително спокойствие да пътуваме, почиваме, спортуваме и да се виждаме с родителите си. Т.е. ние не крием, че сме принципно за ваксината.

# 151
Всеки трябва да направи информиран избор, а докато нещо не съществува, няма как да стане това. Дори и върлите привърженици сега, предполагам, биха се замислили според конкретната ситуация в бъдеще. Същото и за някои противници пък.

# 152
За всеки който се интересува от ваксината и нейното съдържание, ето линк към репортаж от чуждестранна медия.
https://youtu.be/7vHAAhZV8M8

# 153
Не ми се гледа филмче, но да питам за КОЯ ваксина, защото имало 112 потенциални разработки.

# 154
Не ми се гледа филмче, но да питам за КОЯ ваксина, защото имало 112 потенциални разработки.
За една от потрнциално скоро излизащите на пазара в САЩ, вече са на втори етап в тестовете и дори произвеждат по-масови бройки(споменава се във видеото)

# 155
Да! Нека обясня за ваксините. Благодарение на тяхното приложение са изкоренени смъртоносни заболявания, като вариолата (едра шарка), а заболявания като Туберкулоза или Морбили вече са сведени до минимум и се лекуват значително по-лесно. Освен това ваксините се делят на задължителни и препоръчителни. Преди да бъде пусната на пазара за масова употреба, ваксината преминава през редица клинични изпитвания, като всеки един етап трае минимум 6 месеца до една година. Когато ваксината бъде пусната за масова употреба, тя ще бъде препоръчителна! Необходим е голям период от време, както и други критерии, за да стане тази ваксина задължителна.

# 156
Не съм или не бях против ваксините, но в последно време съм.Живеев извън Бг и всяка година,когато водя синът ми на профилактичен преглед докторката винаги ни агитира за допълнителна ваксина. Синът ми винаги е съгласен с нея и аз правя луди скандали и няма ваксина,при което тя ме изкарва безотговорна ,при което аз още повече се вбесявам.За мен ваксините трябва да бъдат препоръчителни,а не задължителни.А и незнам със сигурност какво съдържат. Това си е мое лично мнение и никой не ангажирам с него.

# 157
Може би знаеш със сигурност какво ядеш, какво дишаш, какво пиеш, какво се допира до тялото ти, с какво се къпеш? Каквото и да има в една ваксина все е по-малко, защото тя е 5 или 10 милилитра. А шампоани ползваш с литри. Имало било живак, някакви части от милиграма (ако има изобщо в новите). А в рибата, която ядеш, колко повече има знаеш ли?
Някои ваксини може да са препоръчителни, но някои, които са  за обществено опасни болести, трябва да са задължителни.

# 158
  • София
Извън България какво значи? В Европа как да е, обаче има доста бежанци. По другите континенти - всички ваксини задължително, чеее ..

# 159
Може би знаеш със сигурност какво ядеш, какво дишаш, какво пиеш, какво се допира до тялото ти, с какво се къпеш? Каквото и да има в една ваксина все е по-малко, защото тя е 5 или 10 милилитра. А шампоани ползваш с литри. Имало било живак, някакви части от милиграма (ако има изобщо в новите). А в рибата, която ядеш, колко повече има знаеш ли?
Някои ваксини може да са препоръчителни, но някои, които са  за обществено опасни болести, трябва да са задължителни.

Знам,че ям боклуци и за това искам да избегна възможно най много всички други боклуци, в това число и ваксините.
А може би ти знаеш какво слагат във ваксините?

# 160
То си пише, и не лъжат за това.

# 161
  • София
Според мен тези, които ще се ваксинират и тези, които няма да го направят, не трябва да плащат солидарно за лечението от Ковид 19. Освен клиничната пътека има още много разходи.

Който не се ваксинира, трябва да има допълнителна здравна застраховка.

# 162
Това е проучване което предстой да бъде проведено от умиверситетът Ийел (Yale) относно ефектът на различни послания по отношение на предстоящата ваксина включително,  вменяване на вина, засрамване,  лична икономическа полза и т.н . Изследването е публикувано на правитествен сайт. Кому са нужни подобни сондажи и защо?
Ето линк
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT04460703

# 163
изследват различни психологически модели - как да те накарат сам да поискаш ваксина, че може и даже да си я платиш!  За да не я пускат като задължителна, защото ще има реакции от страна на хората.

# 164
Живеем  извън Бг.Нито аз,нито съпругът ми,нито синът ни искаме да се ваксинираме.Аз работя като помощник учител,синът ни все още е ученик.Ако се намери ваксина(искрено се надявам да не открият)и аз ,и синът ни трябва да се ваксинираме.Ако не го направим,синът ни няма да го допуснат до училище, а аз трябва да напусна работа. Отначало всички ни беше страх и се притеснявахме.Сега вече-не.За мен всичко е политика и гонене на пари,и за да не спечели Тръмп.Защо тази пандемия се появи точно в изборна година?Защо не се появи преди?Че има някакъв вирус-има.Но да мен това е най-обикновен вирус от типа на грипа.

Общи условия

Активация на акаунт