Отговори
# 2 370
Аз свалих 3 кила от събота насам. Не е майтап. Още не ми се яде. Ако дългосрочно отслабна, ще рекламирам тези й диетични свойства Simple Smile

# 2 371
Скрит текст:
Искам да попитам как Модерна се възприема в Бг т.е. как хората реагират на нея физически.Живеем в щатите и нашата ЛЛ си е сложила и двете дози на Модерна и каза,че е ужасно.Първата доза разболява и тръшва на легло за  около седмица,втората доза е още по-зле.И това го чувам и от други хора,сложили си тази ваксина.Тук нямаш избор.Която ти сложат.Ти нямаш право на избор.

А у нас се счита от много хора за най-предпочитаната ваксина и хората са щастливи, че са получилиа тъкмо нея, или я чакат.
Досега не съм чула за толкова дълго тръшване не само от нея, а и от никоя от другите. Повече от ден-два ми се струва, че е голяма рядкост. От познатите ми ваксинирани с Модерна никой не е имал нищо повече от болка в ръката, но те не са много, понеже, както казах, у нас е рядка.

Да не би тази жена просто да се е разболяла?

Или да е станало развален телефон, както и тук - хората споделят за няколко часа Т и краткотрайно общо неразположение, после това се превръща в тръшване на легло дни наред с треска, адски болки и температура.
Според мен подробното описание на реакциите и споделянето са много полезни за хората, които ще си сложат ваксина - като знаеш какво да очакваш и най-важното, че е за ден-два, си спокоен. На мен поне ми беше много полезно споделеното в социалните мрежи от първите ваксинирани в зеления коридор.

# 2 372
Здравейте, предстои ми ваксинация в четвъртък с АЗ, имам сенна хрема. Моя близка, медицинско лице, ми препоръча четири дни преди и три дни след ваксината да приемам по една таблетка Ериус. Някой приемал ли е антиалергично по подобна схема? Благодаря ви Simple Smile
Аз съм със сенна хрема. Миналия понеделник се ваксинирах с АЗ. Във ВМА единствения въпрос, който ми зададоха е имам ли алергии- казах сенна хрема, но отчетоха,че това не е проблем.
След ваксината нямах никаква алергична реакция. В следващите 24 часа преминах през описаните и тук ефекти - втрисане, главоболие, мускулни болки. Всичко отшумя за ден, като през цялото време си мислех колко по-добре един ден така, отколкото един месец! Успех!

# 2 373
Аз свалих 3 кила от събота насам. Не е майтап. Още не ми се яде. Ако дългосрочно отслабна, ще рекламирам тези й диетични свойства Simple Smile
Ох защо и на мен не подейства така, а аз се шегувам че страничната ми реакция е повишен апетит Simple Smile, оправдавам се с ваксината.

# 2 374
Здравейте, колко време след поставянето на Астра Зенека се изгражда имунитет/защита от Ковид? Изследвали ли сте имунитета си? Защото ако трябва да чакам два месеца и половина...А от другите ваксини на няма. Искам да се чувствам защитена, след като се ваксинирам.

# 2 375
Ами то няма ваксина, която изгражда имунитет от днес за утре. Ето какво пише на брошурата за Астра Зенека, която ми дадоха.

Три седмици след първата доза, ваксината започва да работи. Най-добра защита се получава след втората доза, която трябва да бъде поставена 12 седмици след първата.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 23:42 от precious*

# 2 376
siyina, не разбирам какво искаш да кажеш с коментарите, че след ваксина има Т, треска и болка. Това си е нормална реакция при повечето ваксини (не само за грип, ковид, но и за всички други).
Вероятно нямаш деца или не са имунизирани. Повечето в темата отглеждаме децата си в България и сме минали задължителния имунизационен календар (със стари, изпитани и доказали безопасността си ваксини). Ами страничните им ефекти са същите Simple Smile Защо очакваше от тази нещо по-различно?

Имам деца и имаме всички задължителни ваксини.Просто тук в щатите ваксината на Модерна те тръшва на легло за няколко дни-Т,отпадналост,главоболие,повръщане,мускулни болки.Но както и да е,просто попитах как е в Бг,и толкоз.М/у другото никога откакто съм станала над 10 години,а и синът ми също не сме имали такива симптоми след ваксина.Просто ни слагат ваксината и забравяме.Приятен ден ви желая.

# 2 377
  • Бургас
И на мен ми е интересно някой правил ли е тест за антитела след ваксинация с Астра Зенека.

# 2 378
Не са се ваксинирали днес родителите ми, не е имало Файзер при личната, евентуално другия понеделник. Майка ми каза, че изчела всичко за АЗ и е ок и с нея, ще види в техния град дали има още в пунктовете и ще се боцне. Яд ме е, защото дълго време имаше при личната и можеше съвсем спокойно да си я сложи...
Баща ми още умува Simple Smile

siyina, аз също нямам реакция след ваксини. И след тази за ковид нямах никаква. Имам предвид, че при тази ваксина е същото като при другите - хората са различни и при някои посочените страничните ефекти се проявяват. Ето, при мъжа ми имаше няколко часа Т. Той и при други ваксини реагира с Т и отпадналост. Те са очаквани, не влияят на ефективността ѝ и не вредят на тялото.

# 2 379
Имам час за утре за ваксинация с АЗ. Детето от (на 5.5 години) от снощи е с хрема и пресипнал глас. Аз съм добре засега. Дали да отложа ваксинацията, тъй като има риск да съм в инкубационен период за друг вирус? (в 99% от случаите се заразяваме от нея и си карам всички градински вируси като леки настинки за няколко дни)?

# 2 380
Май е по-добре да отложиш. Толкова ги чакаме тези ваксини, поне да ги сложим в момент, в който се считаме здрави. После има много влеме до втората ваксинация, през което да се стараем да бъдем здрави.

# 2 381
Здравейте, колко време след поставянето на Астра Зенека се изгражда имунитет/защита от Ковид? Изследвали ли сте имунитета си? Защото ако трябва да чакам два месеца и половина...А от другите ваксини на няма. Искам да се чувствам защитена, след като се ваксинирам.
Очевидно, поне при някои хора, че 1 седмица след ваксиниране няма защита.

# 2 382
Пуснахме антитела на баща ми три седмици след първата доза на Модерна- 30 394. От Рамус са,  над 50 пол., над 1050 протективна граница.
Преди това бяха около 1120 ( в другата тема май съм ги завишила леко, без да искам). Беше преболедувал.
Мисля да не бие втората дозата засега.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 00:25 от Дъждец

# 2 383
Моля, всички, които споделят резултати от изследвания за антитела да пишат в коя лаборатория или при какви реф.стойности са резултатите.

# 2 384
Айде пак почнахме с познат на мой познат се тръшнал на легло за седмица. Интересно това са все приятели и познати на антиваксъри. От толкова хора сложили си ваксините не съм чула нито един да има неразположение за повече от ден-два, да кажем три.

По повод дупченето няколко пъти в година, това едва ли ще се случи. Русия вече има (във фаза III) друга ваксина - Epivacorona, която се очаква да има покритие от 10 години. Разработват и трета ваксина също. Скоро и западът ще последва и съответно ще се разработят ваксини с по-дългораен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт