Отговори
# 2 400
Гарантирано ли е навременно поставяне на втората доза на вече поставилите първата?
Според доц. Кунчев, да.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9554806
За другите ваксини не знам, аз съм с АЗ и в листовката пише, че втората се поставя между 4 и 12 седмици след първата. Прозорецът е доста голям, почти 3 месеца, не мисля, че ще има проблем.

# 2 401
Идвам само да споделя ( аз съм тази която попитах за страничните ефекти заради възрастните ми родители), че мама и татко 10 часа след поставяне на Астра Зенека са добре. Без температура, болки някакви или каквито и да е било усложнения. Благодаря на всички, които споделят как е протекла ваксинацията при тях.

# 2 402
Майка ми е с астма и хипертония. Има насрочена ваксинация с АЗ за петък, но се уплаши. Тя е над 63г. Направо незнам какво да й кажа. Имам усещането, че каквото й да й кажа ще сбъркам. Мъжът ми се ваксинира с Аз преди седмица. Около 24 часа след това имаше температура и отпадналост, втрисаше го. След като му мина 2 дена по-късно си пийна здраво и оттогава 3 дни все го боли адски глава между очите и има коремни спазми. На някой случвало ли му се е. Почвам да се чудя дали не е лепнал някой вирус. Някой имал ли е подобна симптоматика след Астра Зенека седмица след ваксината?

# 2 403
Консултирайте се с личния дали може да е от ваксината и да го прати на едно изследване за ентеровирус.

# 2 404
Здравейте, предстои ми ваксинация в четвъртък с АЗ, имам сенна хрема. Моя близка, медицинско лице, ми препоръча четири дни преди и три дни след ваксината да приемам по една таблетка Ериус. Някой приемал ли е антиалергично по подобна схема? Благодаря ви Simple Smile
Да, аз приемах Ериус преди и след ваксината с АЗ. Пих го по съвет на моята алерголожка. Имам алергична астма и Хашимото. Добре понесох ваксината, с често срещаните оплаквания- Т, главоболие и болки в ставите.

# 2 405
silvi_7878, да не би алкохолът да не е бил читав нещо?
Посетете лекар.

# 2 406
Казано е да не се пие алкохол около приема на ваксината. Нормално е да му е зле...

# 2 407
Майка ми е с астма и хипертония. Има насрочена ваксинация с АЗ за петък, но се уплаши. Тя е над 63г. Направо незнам какво да й кажа. Имам усещането, че каквото й да й кажа ще сбъркам. Мъжът ми се ваксинира с Аз преди седмица. Около 24 часа след това имаше температура и отпадналост, втрисаше го. След като му мина 2 дена по-късно си пийна здраво и оттогава 3 дни все го боли адски глава между очите и има коремни спазми. На някой случвало ли му се е. Почвам да се чудя дали не е лепнал някой вирус. Някой имал ли е подобна симптоматика след Астра Зенека седмица след ваксината?
Моя съвет ще е по отношение на майката. Нищо не й казвай. От опит говоря. Всеки сам следва да направи този избор за себе си.
А за мъжа си вижте да не е от алкохола, наистина, с тези стомашни проблеми....

Аз например от седмица съм със сутрешно главоболие. Не съм болна, но установих, че след отпушване на носа ми като стана главоболието изчезва. Имала съм синузит, та предполагам се обажда, от изсушения въздух, студеното време. Има си и други причини за болежки освен вируса.

# 2 408
Казано е да не се пие алкохол около приема на ваксината. Нормално е да му е зле...
Не се препоръчва до 24 часа, защото не е доказано дали не намалява ефективността на ваксината.
Но така или иначе не е пил след нея, а 2 дни по-късно. Лекарката, която ни ваксинира, че няма проблем, ние също си сипахме...

# 2 409
  • на пъпа на Златията
Според мен възрастните хора не трябва да се ваксинират в четвъртък , петък . Нямането на лекари през поч. дни ще ги обезпокои.
Най добре е вторник , че понеделник  предполагам  е с опашки и чакане.
Брат ми е с 3 байпаса още преди  12 години  и пиене на лекарства  за около  120 лв   на месец и се е ваксинирал с АЗ. След 8 часа го е втресло  на няколко пъти за 15-тина минути . На 70 г .  Е. С много разбито сърце.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 12:55 от rorik

# 2 410
Днес ще отчитам цяла банда Simple Smile Вчера се ваксинираха с Астра Зенека, през зелените коридори в Монтана и Пловдив.
Баща ми (65 г.), майка ми (62 г.), сестра ѝ (60 г.), съпругът ѝ (62 г.) и другата ми баба (82 г.).
Няма реакция при нито един Hands Plus1

В семейството станахме вече 9 човека с АЗ на възраст от 40 до 84 г. Равносметката е: 8 без никакви странични ефекти и 1 със (мъжа ми, 45 г. - треска, леко главоболие и Т за няколко часа).

# 2 411
Браво и честито.

# 2 412
Браво, не се сърди човече. Вчера и нашите се ваксинираха (при ЛЛ), никакви ефекти. Като поразпитах с ченгела, явно все пак са имали някакво неразположение, но не са му отдали значение.

# 2 413
Те хич не искаха АЗ и бяха с наострени уши за сраничните, но ако са много леки е възможно да не се усетят Hands Plus1
Честито и на вас Simple Smile

# 2 414
  • Wonderland
Утре съм на ваксина с АЗ. Ще ни ваксинират организирано от работа. Половината от колегите, които минаха от понеделник се оплакват от температура в отпадналост, а другата половина са минали без никакви странични ефекти. Да видим аз от кои ще съм Simple Smile Имаме и много, които отказаха изобщо имунизация. С колежка се майтапихме, че ако въведат влизане в Гърция само с имунизационен паспорт, ще си променят мнението.

Общи условия

Активация на акаунт