Отговори
# 2 550
Не са малко. В различни лаборатории референтните стойности са различни Simple Smile В Бодимед е 15 максималната. Аз също правих вчера, но аз имам само 4 Simple Smile
Благодаря. Вчера личната ми отговори на мейла. За съжаление смята, че антителата са малко и препоръчва ваксиниране. Много се надявах, че ще може да изчакам поне до лятото.

# 2 551
  • Бургас
Синът ми е на 18, наближава 19, няма мнение за ваксинация, мисли се за млад, здрав и безсмъртен, но ми каза, че ако искам и той ще се ваксинира, очертават се тежки абитуриентски вечери, от училище ще ходят и една седмица в Турция след бала, така че не ми се рискува да е неваксиниран, дано да стане до края на април

# 2 552
  • София
Хората явно имат достатъчно сериозни причини, за да искат непълнолетните им деца да се ваксинират. Не разбирам, честно! Вярно, че съм и аз скептична леко към ваксините, още повече, че не съм фен и на разните всякакви козметични процедури, ама толкова жени се боцкат с всякакви филъри и незнайно при коя козметичка, пият всякакви боклуци за отслабване и какво ли не, а сега голям проблем, че ще се ваксинират срещу вирус, който умори и разболя тежко сума народ! Така или иначе е въпрос на месеци да одобрят ваксините и за непълнолетни, защото се видя, че няма как да стане по друг начин.

# 2 553
  • София
Не знам как някой си представя, че 17 годишна тийнейджърка може да бъде накарана да направи нещо насила Simple Smile ще я заритам може би до кабинета за ваксинация, нищо че стърчи една глава над мен Simple Smile)
Ще споделя , когато говоря с личната лекарка, може информацията да е от полза на някого.

# 2 554
  • София
От друга тема разбрах, че започват изпитания на една от ваксините (забравих коя) и върху деца. Ако този вирус стане по-смъртоносен за тях, определено ще ваксинирам сина ми.
Един роднина се опита да убеди майка ми да не я "чипирали", но жената е с акъла си и не му се върза. Пък и не е зле да имаш пряка връзка с Бил Гейтс. Smiley

# 2 555
Астра Зенека правят проучвания върху деца, може и други компании да го правят

# 2 556
  • Mediterraneo
Как пък си представяте 17-годишна девойка да има лично мнение за ваксината, изградено на базата на четене и някакъв опит?! Моята не е на 17, на 16 е, но си ме пита- ще ни ваксинираш ли. Далеч съм от мисълта, че тийн на 17 е толкова обществено отговорен, че иска по собствено желание да се ваксинира.

# 2 557
  • на пъпа на Златията
Аз не казвам  какво правя със себе си . Не искам друг да се притеснява  за мен .Някой да ме мисли ,  че точно  на тая  дата в толкова часа  съм на такива и такива изследвания  ,,, кога , какво  ще правя.Като направя нещо уведомявам .
Те тинеджърите  с удоволствие  ще искат да се ваксинират . Въпросът е  че трябва  да споделят , защото не са наясно с някои неща и трябва  да  обсъдят  нещата .

# 2 558
Решението може да е нейно. Въпросът е доколко зряло ще е - дали няма да има за цел да свали ограничения, налагани от родителите или като обществени мерки (забрана за пътуване, посещение на концерти....). Що се отнася до информираността и нашето (на пълнолетни хора) решение, то също е полуинтуитивно и основано на рационален избор на по-малкото (потенциално) зло. Навярно лекари, при това тесни специалисти могат да имат същностно информиран избор.

# 2 559
Моята дъщеря е на 19 години и засега не желае да се ваксинира. Ние с баща й се ваксинирахме. От широкото семейство вероятно ще сме единствените. Засега не я агитирам.
Искам да видя как ще сме ние, и как ще се отрази на бременните и бъдещите майки, които ще се ваксинират. Може да съм глупава и суеверна, не знам. Ако иска все пак да се ваксинира, няма да я спирам

# 2 560
  • София
Здравейте, Pfizer достъпна ли е в България и къде?

# 2 561
  • на земята
Здравейте, Pfizer достъпна ли е в България и къде?
Щом всички слагат АЗ едва ли е достъпна Pfizer и Moderna също.
Едва ли АЗ е по добра ваксина от другите две,но това има в момента явно.
Смятам,че трвбва да са достъпни за всички,но ..)))

# 2 562
Нашата 18-годишна се ваксинира заедно с мен и мъжа ми. Естествено, че сме ѝ повлияли - все пак расте в нашето семейство, слуша нашите разговори и говори с нас по темата. Разбира се, вече цяла година споделя с нас и дочутите откъде ли не малоумни слухове, та имахме пълна възможност да ги бистрим семейно Smile Намирам за добра случайност, че е вече на 18 и имаше право да се ваксинира, защото 1) нито тя, нито ние искаме да се разболява, а трябва да е присъствено в клас в разгара на надигаща се вълна от зарази. 2) следват матури и кандидатстудентски изпити. Как би ги провела, ако е болна? 3) да, иска повече свобода - например, да ползва градски транспорт. Засега използва колело, скейтборд или я возим, но разстоянията са значителни и това не е най-удобната ситуация на света.
За мен съвсем не е ненормално някой да иска да защити 17-годишното си дете от отвратителен вирус с неизвестни последствия. Ненормално ми е например "к'во толкова, младите лесно го карат", "искат да ни чипират", "всичко е за едни пари", ходенето със симптоми на училище и работа, готовността с лекота да пожертваш чуждия живот заради собственото си удобство.
Това, което мога да отбележа като особеност е, че при 18-годишната реакцията към ваксината (Астра Зенека) беше най-тежка и продължителна. Може би защото имунната ѝ система е най-силна? Все пак, не си представяйте кой знае какво. Същото като при нас, но малко повече. Единственото ми притеснение е да не се зарази преди ваксината да е разгърнала действието си.

# 2 563
  • София
Да, формално е на 18, но като се превърти броячът на пълнолетие, това не означава, че изведнъж всичко се променя. Естествено, че ще си ги обсъждат тези неща в семейството! Моите са доста по-големи и говорихме по въпроса какво да правят. Може да са големи хора, но те също имат ограничено количество информация и трябва да преценят рискове и ползи. Ние като родители не можем да ги накараме или да им забраним да се ваксинират, но е факт, че се допитват до нас.

# 2 564
  • София
Моят син е почти на 18 и двамата чакаме с нетърпение първата възможност за неговата ваксинация. В момента все още се води непълнолетен, затова и не можем да го регистрираме през онлайн платформата. Следя активно кога и как може да се ваксинира и той, защото според всички нас- ваксината е най-разумното нещо, което можем да направим в сегашната ситуация за себе си, за близките си и за обществото.

Общи условия

Активация на акаунт