Отговори
# 2 820
  • София
Честно, вече става абсурдно. При всички ваксини има починали, които може да са починали заради ваксината, но може и да не са. Защо само за тази ваксина се прави такъв проблем?

# 2 821
  • София
Леко не ми се вярва ама нещо да са споменавали по тв?

https://skafeto.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/balgari … %b8%d1%8f/130241/

# 2 822
  • Пловдив
Така,да ми е честито-погледнах си картончето,ваксинирана съм с партида ABV5300...на 19.02. при ЛЛ в IVДКЦ Пловдив.ММ и майка ми са ваксинирани с друга партида и на друго място-ММ на 23.02.,а майка ми на 24.02. в б-ца Пълмед Пловдив.Ами,жива съм още,добре съм...за сега...

# 2 823
  • София
В крайна сметка, никой не е задължен да се ваксинира. Било с въпросната или с друга партида. Всеки има право да изисква номера на партидата преди ваксинация и съответно да откаже ваксина. Както при всяка ваксина, възможни с неприятни ситуации. И за МПР се тръби, че предизвиква аутизъм и тем подобни неща, но никой не е намерил връзката така или иначе. Според мен всичко зависи от моментното състояние на човек и от преценката на лекаря. Дай Боже да  е съвпадение. Въпреки това май предпочитам да рискувам с ваксината, отколкото с вируса...

# 2 824
Може би има някакъв период, в който изобщо има минимална  опасност от тромбози.

# 2 825
  • на пъпа на Златията
Честно, вече става абсурдно. При всички ваксини има починали, които може да са починали заради ваксината, но може и да не са. Защо само за тази ваксина се прави такъв проблем?

Щото някои мечтаят за ДжиДжи и Спутник , щот искат да попечелят и други . Ми хубаво . .
АЗ трябва да ни плащат за реклама . У нас  няма проблеми с АЗ.

Никой не е казвал че ще продължат  да  ваксинират от тая партида .  Казаха че няма да спират ваксинацията  с АЗ.
Това са различни неща. Въпросната ваксина отдавна сме я  усвоили.

# 2 826
И на мен ми прави впечатление, че непрекъснато се говори за пострадали от АЗ и чат-пат от Пфайзер, но за Модерна и приказка не се чува. Аз точно с нея искам да се ваксинирам (по няколко причини) и пак забелязвам, че някак за нея нищо, ама нищо не се чува. Тук там някой със странични ефекти и това е.

Да не би Модерна да те прави и безсмъртен? 😜

# 2 827
  • Пловдив
Да.ваксината не е задължителна,подписах декларация за съгласие и по този начин се доверих на науката,но се оказа,че "издърпах късата клечка" със съмнителна ваксина,точно тази е въпросната партида на АЗ,ами съжелявам,че го направих,да си бях останала Ковид антиваксър...

# 2 828
И на мен ми прави впечатление, че непрекъснато се говори за пострадали от АЗ и чат-пат от Пфайзер, но за Модерна и приказка не се чува. Аз точно с нея искам да се ваксинирам (по няколко причини) и пак забелязвам, че някак за нея нищо, ама нищо не се чува. Тук там някой със странични ефекти и това е.

надявай се. Малко количество, малко ваксинирани,  малко реакции. Просто е.

# 2 829
Всички  с ваксина вече сме ОК, мисля, че нищо няма и да ни стане.

# 2 830
За България - ясно, че са малко. По света не са чак толкова малко, че да не се развяват сензационни заглавия като тези за Пфайзер и най-вече за АЗ в момента.

# 2 831
  • Швейцария

Ние цяла Швейцария сме ваксинирани с Модерна. Тук е заводът за Европа и Канада. Нищо не се е чуло, освен няколко смъртни случая в старчески домове, които бяха разследвани и се оказа, че нямат нищо общо с ваксината. Вече са ваксинирани 95% от хората в старческите домове и се наблюдава спад на смъртността от Ковид. Отложиха ми втората доза с 1 седмица. Ще видим как ще сме с нея.

# 2 832
  • София
Да.ваксината не е задължителна,подписах декларация за съгласие и по този начин се доверих на науката,но се оказа,че "издърпах късата клечка" със съмнителна ваксина,точно тази е въпросната партида на АЗ,ами съжелявам,че го направих,да си бях останала Ковид антиваксър...
Не го приемай като 'късата клечка', в крайна сметка си добре. Минали са доста дни от ваксинацията ти и всичко ти е наред. Тромбозата не е нещо, което (ако е предизвикано от ваксината) ще се появи след два месеца. Също не е и нещо, което е задължително да стане. Едното ми дете след ваксинация не можеше да си стъпва на крачетата два дни, другото със същата ваксина, даже темпеатура не вдигна и не разбра, че е ваксинирано. Всеки човек е различен, приеми че опасния период е отминал и не го мисли. Ваксинирана си вече и това е. Също така и не си единствена, още 31 000 души в БГ са със същата партида и не е станал известен нито един случай на тромбоза.

# 2 833
даже да имаш антитела пак може да се ваксинираш, няма смисъл да даваш излишни пари
Защото е малоумно да си дупчиш билет за транспорта, ако имаш и валидна карта. Но наистина, не е проблем и 2 билетчета да дупчиш, не пречи.
Аз лично не бих се скъпила за 29 лева, при положение, че мога да си спестя излишен медикамент. Но всеки си преценява.
Не е излишно, препоръчва се и на преболедувалите да се ваксинират. Има много по-траен имунитет от естествено придобития.
Някой ходил ли е да се ваксинира в ДКЦ Софиямед в Люлин? Как са нещата?

# 2 834
  • София
За 16.03 ми е часа за там. Ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт