Отговори
# 2 850
Здравейте!
Сутринта около 11 часа се ваксинирах с АЗ и 4 часа по-късно съм вече с 37.4 темп. Някой имал ли е толкова бърза реакция? Обикновено хората споделят, че около 10-12 часа след ваксината започват грипоподобни симптоми.
Освен това съм с ускорен пулс и ми прескача сърцето вече няколко часа, но не знам дали е от ваксината или по-скоро от страх какво ще ми стане:)
За инфо, ако има значение,  на 34г. съм.
Взех си валидол и закрепих положението за малко, но на моменти ме обзема паника.
Как сте днес?
Тежка нощ беше общо взето. Пулсът ми цяла вечер беше 100, към 20:30 започна треска, която продължи цяла нощ, температура над 38, само нурофен я смъкваше.
Няколко сменени пижами, тъй като бяха мокри сякаш са извадени от пералнята 😬
Май от дете не ме е тресло така, че чак зъбите ми да тракат, но не съжалявам със сигурност.
Днес съм с малко над 37, но ми е по-добре, надявям се до довечера всичко да е отминало Simple Smile
Някой от ваксинираните вчера да сподели реакции?

# 2 851
Те така или иначе ще трябва да излезнат с някакво становище. Иначе в един завод примерно за ел. прекъсвачи се тестваше всяка партида и брак имаше много, но се и тестваше. Но тук не говорим за телевизори и ел.прекъсвачи, а за човешки животи таа нещата трябва да са по строги.

Точно това е разликата между прекъсвач и ваксина - ваксините не може да се тестват. И да, именно затова нещата са порядъци по-строги, но по дефиниция нулев риск не съществува. Освен ако не се прави нищо Wink. Рискът може само да се свежда до приемливи граници. А и да не забравяме, че изобщо не е казано, че и има нещо на партидата.

# 2 852
Има часове за 01.04. в електронния портал. Който иска да се запише е хубаво да побърза

# 2 853
Всички държави спряха да ваксинират за момента с тази ваксина и да спрат партидата само България продължава Grinning Той българина е прав и здрав какво да му има...
Това не е вярно и не е коректно да се твърди с такава увереност.

# 2 854
Бясна съм. Обадиха ми се, че така и имунизацията за която запазих час през системата за 11.03, която пък отложиха за днес няма да се състои, поради изтегляне ваксината на АстраЗенека.
Нешо в тази държава ще работи ли?

# 2 855
  • София
Всички държави спряха да ваксинират за момента с тази ваксина и да спрат партидата само България продължава Grinning Той българина е прав и здрав какво да му има...

Значи по телевизията и Министъра лъже, така ли да разбирам?

# 2 856

Значи по телевизията и Министъра лъже, така ли да разбирам?
Не знам какво е казал министърът, но ако има някакъв линк може да го пуснеш тук.

# 2 857
  • Варна
Министърът е казал по телевизията, че всички държави спират ваксинирането с Астра Зенека?

# 2 858
Имах час за днес ,но го отказах.Дано следващия  път имат ваксината,която искам и съм заявила.

# 2 859
Ето, че от първа ръка се разбира, че се изтеглят ваксини на АЗ и у нас. Защо се омотават в лъжи. Това засилва недоверието и в ситуации, в които следва да се гласува доверие!

# 2 860
Twilight Trails,  аз съм с ваксина от вчера. Няколко часа след ваксината ми горчеше в устата, вдихнах някаква температура, но нищо сериозно, не съм я мерила, усещах я леко. Спах като заклана. Днес се събудих с болки в мускулите, леко замаяна, температурата не съм мерила.

# 2 861
https://nova.bg/news/view/2021/03/12/318953/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 0%B0-astrazeneca/

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на „Астра Зенека“ да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й.

Родителите ми ги ваксинираха тази сутрин с нея.

# 2 862
Сташа, спокойно, популистка мярка е - спряха я в другите европейски държави, спираме я и ние. Същите ваксини ще ги пуснат след седмица-две. За свое спокойствие, посъветвайте родителите си да приемат кръворазреждащо - ако не им е предписано - да питат ЛЛ какво.

# 2 863
Сташа, спокойно, популистка мярка е - спряха я в другите европейски държави, спираме я и ние. Същите ваксини ще ги пуснат след седмица-две. За свое спокойствие, посъветвайте родителите си да приемат кръворазреждащо - ако не им е предписано - да питат ЛЛ какво.

Там на място са питали, казали им, че няма нужда.

# 2 864
Спряха я АЗ, временно.

Общи условия

Активация на акаунт