Отговори
# 2 895
# 2 896
  • London
Четейки статията жената едва ли е починала от ваксината......поне според мен.

# 2 897
  • София
Дали някой от вас се е ваксинирал на 22.02. във ВМА- София с ваксината на АЗ? Аз се ваксинирах тогава, но не ми дадоха документ и не знам с коя партида е? Просто за информация, иначе нямам оплаквания след ваксината, даже се надявам вече на малко поне антитела!
моят мъж се ваксинира на 23.02 във ВМА и на него не са му дали картонче. Казали са му, че ще му се обадят за втората доза. При него също нямаше никакви странични ефекти, освен лека болка на мястото на ваксината

# 2 898
Тази сутрин имах час за 10.20. Снощи преди да си легна нещо ме накара да взема телефона и да отменя. После дълго се въртях и се чудех добре ли направих. Та понеже не знам друг начин, да използвам тук публично да благодаря на силата, която ме пази, та досега още не съм оправдала псевдонима си тук. 😂 Записах се за 31 март за Pfizer, и дотогава ще се вслушвам във вътрешния си глас.
и аз направих това вчера. Дори отидох до центъра за ваксинация. Бях решила, че ако нямат от иРНК ваксините, ще се откажа, но се чудех дали няма да правят списък и ако получат да имам възможност за ваксинация с това, което искам. Ами нямало такава възможност. И почнаха да ме убеждават, колко добре е да се ваксинирам веднага. Отказах. Вървях към къщи и се чудех, дали не бях твърде придирчива. Вечерта, след новините, вече почнах да си мисля, че май добре направих. Сега благодаря на Бога и вътрешното си чувство, че постъпих така. Разбира се, че повечето, дори почти всички, ваксинирани с АЗ се чувстват добре, но ако не съм уверена в това което правя, сигурно следващите дни и седмици щях да се притеснявам.
По повод това, че нямало доказана връзка между ваксинацията и възникнали проблеми, аз изпитвам силни съмнения дали някой задълбочено търси причината или просто след няколко дни казва "всичко е наред". Кой го решава това? Производителите? ЕМА? Какъв е техния интерес? Защо няма в подобни комисии лекари от организации защитаващи правата на пациентите? Някой, който разбира и който да няма политически или икономически интереси да прикрива фактите.
И да! Ще се ваксинирам, когато съм уверена, че това е, което искам.

# 2 899
Предполагам, че над 90% от починалите в България в последните 24 часа са пили вода... Много лошо, призовавам правителството да спре водата докато ЕС каже, че е безопасно да се консумира.
А пък аз предполагам, че на фона на ваксинационната кампания, която всички държави в ЕС се опитват да направят и на това, че няма лесно достъпни алтернативни ваксини, за да се спре цяла партида има сериозни основания за разследване.

# 2 900
Много лошо се получи сега, защото антиваксърите ще яхнат вълната и ще развяват този смъртен случай като факт против ваксината. Общо взето от днес сме 2 крачки назад във ваксинацията. Те до сега говореха глупости, сега вече не можеш им затвориш устата. И всички, които са решили трудно да се ваксинират, сега пак ще се замислят. Почти съм убедена, че причината не е във ваксината. Но дори и да излязат с точна информация, че жената е починала от друго, няма да има връщане назад. Съмнението е посято още по-убедително, дори след случая в Австрия.

# 2 901
Много лошо се получи сега, защото антиваксърите ще яхнат вълната и ще развяват този смъртен случай като факт против ваксината. Общо взето от днес сме 2 крачки назад във ваксинацията. Те до сега говореха глупости, сега вече не можеш им затвориш устата. И всички, които са решили трудно да се ваксинират, сега пак ще се замислят. Почти съм убедена, че причината не е във ваксината. Но дори и да излязат с точна информация, че жената е починала от друго, няма да има връщане назад. Съмнението е посято още по-убедително, дори след случая в Австрия.
Съмнението беше посято след като в Германия лекарите и медицинският персонал масово се отказаха да се ваксинират с Астра Зенека.

# 2 902
  • София
Дали някой от вас се е ваксинирал на 22.02. във ВМА- София с ваксината на АЗ? Аз се ваксинирах тогава, но не ми дадоха документ и не знам с коя партида е? Просто за информация, иначе нямам оплаквания след ваксината, даже се надявам вече на малко поне антитела!
моят мъж се ваксинира на 23.02 във ВМА и на него не са му дали картонче. Казали са му, че ще му се обадят за втората доза. При него също нямаше никакви странични ефекти, освен лека болка на мястото на ваксината
На 23.02. във ВМА - АЗ с партиден №ABV3025. Картончета ги раздаваха при поискване, на самообслужване всеки да си ги попълва, а партидния номер беше отпечатан на лист А4, закачен на стената. Аз си го преписах оттам.

# 2 903
  • София
Ваксина или вирус? Труден избор.

# 2 904
  • пустинята Гоби
И аз още не съм се ваксинирала и се чудя какво ми казва вътрешния ми глас, че нещо никакъв го няма, но определено не държа да се разболея. Меко казано.

# 2 905
  • София
Онези двайсет и няколко норвежци от дома за възрастни след коя ваксина бяха починали?

# 2 906
  • пустинята Гоби
Май АЗ беше и тогава се пося семето на съмнението за ваксинирането на възрастни хора с нея.

# 2 907

Изборът е малко по-друг според мен.
- от една страна риск поради вируса, дето не му се вижда краят. Нещо като Дамоклев меч с неограничен срок.
- от друга страна е кратковременен риск и после си връщаш живота (поне до голяма степен).

А да се докаже, че някой е умрял конкретно заради ваксината е трудно, но възможно. Но да се докаже, че е умрял не заради нея според мен е почти невъзможно. А може белодробната емболия да е от ваксинирането, а не от ваксината - да не е изведен въздухът от спринцовката и да е инжектирано мехурче. И много други причини има. Колко души умират от емболия и без да са ваксинирани?

# 2 908
  • Враца
М да, за другите пък ще бъде да слагам ли втора доза или да разчитам само на първата.
Признавам си, че съм доста стресирана от няколко дни, не ми е сложена от тази партида, различна е, но ми се прокрадват разни съмнения. Надявам се да има скоро развитие.

# 2 909
  • София
Май АЗ беше и тогава се пося семето на съмнението за ваксинирането на възрастни хора с нея.
"Май" или "със сигурност"?
Я да се разровя.

Общи условия

Активация на акаунт