Отговори
# 3 015
AstraZeneca с позиция за безопасността на ваксината си
Аз си признавам честно, че се стресирах. Нямам идея как ще убедят някой да си сложи АЗ от тук нататък. Да не казвам, че направо нямам идея как ще си сложа 2та доза, ако възобновят ваксинацията с АЗ.
Аз съм с АЗ, както и 9 човека от семейството ми. Никой няма намерение да се отказва от 2 доза. Няма и стресирани, не вярваме, че е от ваксината.
По света има вече 17 милиона ваксинирани с нея. Броят на починалите не е по-висок от този при 17 милиона неваксинирани. Няма установена причина да се смята, че ваксината е провокирала проблема.

И не става дума само за АЗ. Ако ще се отказвам, трябва да се окажа от всички. При другите ваксини също има починали, пак без установена връзка.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 14:42 от Не се сърди, човече

# 3 016
Важно е да се проучи при кои пациенти има риск от такива, евентуално превенция, на кои не трябва да се поставя. Това е целта.
Напълно съм съгласна, както и с всичко написано от теб в предните постове, но никой не си прави труда да насочва хората, в зависимост от възраст, заболявания или друг проблем. Просто отиваш, слагат ти ваксина и толкова. Отговорността си е твоя.
Всички тръбят, че ваксините са напълно подходящи за всички хора, над определена възраст с изключение на някакви алергии.

Все още не е добре проучено за никоя ваксина. И лекарите нямат достатъчно информация по тази причина. Може би затова на мен повечето лекари ми казват, че не е добре да се ваксинирам, с много заболявания съм и с тежка медикаментозна алергия.  Рисково било да се ваксинирам, рисков бил и вирусът за мен.  А такива като мен,  какво да правят, кой риск да поемат?
Точно тръбенето ме притеснява, не харесвам да ми хвърлят прах в очите, ставам подозрителна към такива твърдения. Предпочитам да се казва истината, така е коректно.

# 3 017
Скрит текст:
Важно е да се проучи при кои пациенти има риск от такива, евентуално превенция, на кои не трябва да се поставя. Това е целта.
Напълно съм съгласна, както и с всичко написано от теб в предните постове, но никой не си прави труда да насочва хората, в зависимост от възраст, заболявания или друг проблем. Просто отиваш, слагат ти ваксина и толкова. Отговорността си е твоя.
Всички тръбят, че ваксините са напълно подходящи за всички хора, над определена възраст с изключение на някакви алергии.

Все още не е добре проучено за никоя ваксина. И лекарите нямат достатъчно информация по тази причина. Може би затова на мен повечето лекари ми казват, че не е добре да се ваксинирам, с много заболявания съм и с тежка медикаментозна алергия.  Рисково било да се ваксинирам, рисков бил и вирусът за мен.  А такива като мен,  какво да правят, кой риск да поемат?
Точно тръбенето ме притеснява, не харесвам да ми хвърлят прах в очите, ставам подозрителна към такива твърдения. Предпочитам да се казва истината, така е коректно.
ЛЛ ми е възрастна - 70+.  Тя не се е ваксинирала и не възнамерява да го прави, има сърдечно заболяване.  На моите въпроси отговори точно, че липсва достатъчно информация на кого, какво би било подходящо. Много е резервирана към РНК ваксините, но не за качеството им, а за съхранението, което би "повредило" ваксината. Имаше нещо предвид, но не сподели.
И аз изпитвам притеснение от тази лекота, с която се говори едно, а всъщност реалността показва друго, като например масово ваксиниране в БГ, с липса на ваксини и дори такива, които още не са произведени.

# 3 018
В България изобщо не се случва масово ваксиниране...

# 3 019
  • Бургас
Не знам защо спряха ваксинациите, ясно е, че никой не може да докаже каква е причината за смъртта на жената, при този пик в момента поне 100-150 човека на ден ще умират от вируса, изобщо няма база за сравнение, в България всеки ден от 20000 човека 1 умира, така че при около 20000 ваксинирани на ден 1 от тях трябва да умре     Статистически всеки ден ще има поне 1 човек починал часове след ваксинация, следващият случай ще е Пфайзер и Модерна, и какво правим...

# 3 020
В Неделята на Нова, проф. Илко Гетов от Европейската агенция по лекарствата каза, че в информационната листовка на АЗ пишело, че "трябва да внимават" с хората с някои заболявания, които изброи.
И как по-точно ще внимават?!
Каза, че Спутник предпазвала с много висок процент срещу тежко протичане при заболяване, а АЗ пазела на около 60% ( по памет).

А професор от Бразилия, невробиолог, коментира, че АЗ действала срещу бразилския вариант, но не действала срещу южноафриканския. Каза също нещо, което все повече учени започват да мислят - че вирусът ще остане и ще трябва да се ваксинираме както при грипа.
Значи с коктейл ваксини - за всеки щам.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:32 от Diorela

# 3 021
Тази жена нямаше изобщо да влезе в новините, ако не беше се случило спиране на АЗ в други държави. Лично си мисля, че дори ваксината да оказва някакво влияние, то има предхождащи условия за такова или партидата е сбъркана /тогава щеше да има повече пострадали/.

Diorela,
Явно целта на ваксините е намаляване на смъртността и усложненията на инфекцията, което не е малко, но няма да предпазват от заразяване. Вероятно всяка година ще има "ъпгрейд" на ваксините и ще трябва да се ваксинираме всяка година, ако "милия" вирус не благоволи сам да изчезне.

# 3 022
Новини от днес :
Трима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията „Астра Зенека” са хоспитализирани заради кървене, тромби и ниско ниво на тромбоцитите, съобщава БТА.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trima-medi … ra-zeneka-6122684
Млада учителка почина след ваксина на "АстраЗенека" в Словакия
След получаване на първата доза от медикамента 38-годишна жена е показала рязко негативна реакция към нея

https://m.fakti.bg/world/561406-mlada-uchitelka-pochina-sled-vak … zeneka-v-slovakia
Италианска област спря ваксинациите с "Астра Зенека" след смъртта на учител
https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D0%25B8%25D1%2582%25 … 0%25B5%25D0%25BB/

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 18:09 от hamsti

# 3 023
Аз съм за ваксина утре за 08 часа, през портала съм регистрирана.
Нямам допълнителна информация какво ще стане, посочила съм ваксина различна от АЗ.
Попълних си Декларацията и се чудя какво да правя.
Усещам лека болка в гърлото и сякаш тръпки ми лазят по гърба, а вирусът мисля го изкарах в началото на ноември.
Едвам уговорих родителите ми да ги запиша и тях/имат часове за 26.03./, а сега направо съм объркана.

# 3 024
Странични ефекти на ваксината Pfizer
(Седмичен доклад на правителството на Обединеното кралство)

Дата: 4 март 2021 г.

* Кръвни заболявания: 2033
 * Сърдечни заболявания: 1032
 * Вродени патологии: 3
 * Нарушение на слуха: 713
 * Ендокринни нарушения: 10
 * Очни заболявания: 1242 (12 са слепи)
 * Болести на стомашно-чревния тракт: 9360
 * Общи заболявания: 26 391
 * Чернодробно заболяване: 17
 * Нарушения на имунната система: 466
 * Инфекции: 1863
 * Щети: 393
 * Продължаващи разследвания: 965
 * Метаболитни нарушения: 525
 * Нарушения на мускулната тъкан: 11 565
 * Тумори: 20
 * Нарушения на нервната система: 16 107
 * Свързани с бременността: 29
 * Психични разстройства: 1235
 * Бъбречно-пикочни заболявания: 187.
 * Репродуктивна система: 338
 * Респираторни заболявания: 3575
 * Кожни заболявания: 6042
 * Съдова болест: 992
 * Убити: 212
 * Медицински и хирургични процедури: 45

Източник https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … adverse-reactions

# 3 025
Аз съм за ваксина утре за 08 часа, през портала съм регистрирана.
Нямам допълнителна информация какво ще стане, посочила съм ваксина различна от АЗ.
Попълних си Декларацията и се чудя какво да правя.
Усещам лека болка в гърлото и сякаш тръпки ми лазят по гърба, а вирусът мисля го изкарах в началото на ноември.
Едвам уговорих родителите ми да ги запиша и тях/имат часове за 26.03./, а сега направо съм объркана.
И аз съм в същата ситуация - записана съм през портала за утре във ВМА, също съм посочила иРНК ваксина. На страницата на ВМА не намирам никаква информация дали ще има ваксинация за записалите се. На сайта на портала пише, че се прекратява временно записването поради проблема с Астра Зенека и нито дума какво става със записалите се за други ваксини. Не знам какво да правя

# 3 026
  • София
Има ли някой в темата с по-сериозни реакции след АЗ? Знаете ли група, тема, в която това се обсъжда?
Ние се ваксинирахме в петък точно преди да спрат. Малко повече от 24 часа бяхме с много висока температура, сега сме с главоболие и отпадналост, и болка в ръката. За капак чета всички тези статии и съм на път да се побъркам...

# 3 027
Напълно нормални са ви реакциите, не се притеснявай. Би трябвало в пункта по ваксиниране да ви предупредят за тези усещания. Ще мине. Аз също съм ваксинирана преди две седмици и няколко часа имах неразположение.

# 3 028
Това по-горе  от потребителката hamsti са статистики, извадени от контекст, на което антиваксърите от край време разчитат, за да объркват, заблуждават и плашат хора, които не са много запознати.

Това са съобщения за събития след ваксини, но това не значи, че те имат връзка или че са причинени от ваксините. По принцип нито смъртността, нито болестите, нито каквото и да е друго събитие не е нула сред населението. Хората живеят, умират и се разболяват всеки ден. Когато ваксинираш милиони хора или кажи-речи почти цялото население, поради голямата масовост чисто статистически неизбежно ще има и смъртни случаи и много други събития след като хората се ваксинират. Тази информация обаче се събира, за да може обучени специалисти да я анализират и да проследяват дали честотата на тези събития е по-голяма сред ваксинираните, отколкото е обичайната честота сред неваксинираните. Така се установява връзка с ваксината и се забелязва, ако се случва нещо нередно и необичайно. Това е важно уточнение, защото някой може да реши, че всички тези изброени неща  по-горе са причинени от ваксината. Ваксините са едни от най-безопасните препарати изобщо, също така са и най-строго контролираните. Виждаме как и при най-малкото съмнение за нещо нещата се проверяват, ако трябва партиди се спират и т.н.

# 3 029
Странични ефекти на ваксината Pfizer
(Седмичен доклад на правителството на Обединеното кралство)

Дата: 4 март 2021 г.
Скрит текст:

* Кръвни заболявания: 2033
 * Сърдечни заболявания: 1032
 * Вродени патологии: 3
 * Нарушение на слуха: 713
 * Ендокринни нарушения: 10
 * Очни заболявания: 1242 (12 са слепи)
 * Болести на стомашно-чревния тракт: 9360
 * Общи заболявания: 26 391
 * Чернодробно заболяване: 17
 * Нарушения на имунната система: 466
 * Инфекции: 1863
 * Щети: 393
 * Продължаващи разследвания: 965
 * Метаболитни нарушения: 525
 * Нарушения на мускулната тъкан: 11 565
 * Тумори: 20
 * Нарушения на нервната система: 16 107
 * Свързани с бременността: 29
 * Психични разстройства: 1235
 * Бъбречно-пикочни заболявания: 187.
 * Репродуктивна система: 338
 * Респираторни заболявания: 3575
 * Кожни заболявания: 6042
 * Съдова болест: 992
 * Убити: 212
 * Медицински и хирургични процедури: 45

Източник https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … adverse-reactions

Практически няма начин това да са доказани последици от ваксината. Може да са регистрирани заболявания след слагане на ваксина, но дали тя ги е причинила е съмнително. Не вярвам ваксината да причини инфекции например, просто няма как.

Общи условия

Активация на акаунт