Отговори
# 3 045
  • София
На мен в сряда ми биха Модерна. Днес вече съм по-добре! Ръката ми беше отекла, трудно я движех; тресеше ме, имах сънливост. Но аз съм с Хашимото, Мат Тро - 707. Предполагах реакция. Дано и с втората доза се размина с това.

# 3 046
Доколкото знам ще има смс или имейл за ваксината, когато ще я слагат. Утре пристига файзъра и уж ще ги пуснат за населението, но дълбоко ме съмнява.
Тази Модерна предполагам не е от записване в регистъра?

# 3 047
  • София
Тази Модерна предполагам не е от записване в регистъра?
Ако е за " моята", не, не е от регистъра.

# 3 048
Има ли някой в темата с по-сериозни реакции след АЗ? Знаете ли група, тема, в която това се обсъжда?
Ние се ваксинирахме в петък точно преди да спрат. Малко повече от 24 часа бяхме с много висока температура, сега сме с главоболие и отпадналост, и болка в ръката. За капак чета всички тези статии и съм на път да се побъркам...
Интересно ще е ако след примерно седмица си направите тест за корона вирус какво ще покаже

# 3 049
  • Швейцария
Моите свекъри се ваксинираха на 03.03. с Астра Зенека. Свекърът беше 3 дена с температура, а свекърва ми още не е добре. Реакцията я хвана няколко дена след ваксината. Температура 38.5, болки в цялото тяло, треска. Все едно кара доста тежък грип. Майка ми като чу, съвсем се уплаши и сега се караме, защото аз настоявам да се ваксинира. Направо не знам как да я убедя след този случай в Пловдив. Тя е със сърдечна операция, кръвно и с прекаран инсулт. Нея вирусът би я довършил. Записала съм я за 01.04. в Света Екатерина с иРНК ваксина, дано до тогава получат някакви.
Почвам да се страхувам как ще ни понесе на нас втората доза, но ние сме с Модерна.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 23:13 от JennyBG

# 3 050
  • София
В петък сутринта се ваксинирахме с АЗ, аз и мъжа ми. И двамата сме 50+, с високо кръвно, аз с Хашимото и фиброза на бял дроб. Той качи температура в събота следобяд 37.5, така до вечерта, болки в мускулите и в ръката,но поносими. При мен имаше краткотрайна промяна на вкуса веднага след инжекцията, леко главоболие,температура 37,3 в събота за около час, съвсем слаба болка в ръката. Днес и двамата сме ок. Честно казано, очаквах да имаме много по- сериозни оплаквания, надявам се да сме се разминали само с това.

# 3 051
  • London
Няма как страничните ефекти да дойдат след няколко дни чак.....дали свекървата не е хванала ковид или грип? Точно до първите няколко дни всичко трябва да е минало по листовка....., А не тепърва да почва. Аз бих си направила тест на нейно място.

# 3 052
  • Швейцария
Няма как страничните ефекти да дойдат след няколко дни чак.....дали свекървата не е хванала ковид или грип? Точно до първите няколко дни всичко трябва да е минало по листовка....., А не тепърва да почва. Аз бих си направила тест на нейно място.
Направи си, негативен е. И аз се учудих, че са почнали няколко дни след ваксината. Това не го бях чувала, но явно е възможно.

# 3 053
  • София
Моите свекъри се ваксинираха на 03.03. с Астра Зенека. Свекърът беше 3 дена с температура, а свекърва ми още не е добре. Реакцията я хвана няколко дена след ваксината. Температура 38.5, болки в цялото тяло, треска. Все едно кара доста тежък грип. Майка ми като чу, съвсем се уплаши и сега се караме, защото аз настоявам да се ваксинира. Направо не знам как да я убедя след този случай в Пловдив. Тя е със сърдечна операция, кръвно и с прекаран инсулт. Нея вирусът би я довършил. Записала съм я за 01.04. в Света Екатерина с иРНК ваксина, дано до тогава получат някакви.
Почвам да се страхувам как ще ни понесе на нас втората доза, но ние сме с Модерна.
Ужас. Всеки има глава на раменете си и трябва да реши за себе си. Баща ми е на 83 с прекаран инфаркт. Казах му, че той трябва да си реши. Не мога да си позволя да решавам вместо него. Ако му се случи нещо след ваксинацията, ще изпитвам вина доживот.

# 3 054
Jools, при положение, че е на 83 с инфаркт, рискът от ковид с всичките му тромбози не Ви ли притеснява повече от ваксината? Във Великобритания вече доста хора на тази възраст са ваксинирани и няма някакви сътресения.

Според мен за възрастен човек с хронични заболявания (и очевидно без детероден потенциал заради пол/възраст) решението е дори по-лесно. Може да попитате и добър кардиолог за насока (какво той препоръчва на пациентите си) и така да вземете решение. Не забравяйте, че баща Ви има доста по-ограничен достъп до информация от Вас (предполагам, че не ползва Интернет).

# 3 055
Направи си, негативен е. И аз се учудих, че са почнали няколко дни след ваксината. Това не го бях чувала, но явно е възможно.
ПСР ли е правила? Антигенните не са много чувствителни, особено за новите щамове. Да повтори теста за всеки случай, според мен кара някакъв вирус, 11 дена след ваксината не мисля че грипоподобните  симптоми са от нея.

# 3 056
  • Швейцария
Hope4C, И аз точно от това изхождам. Вирусът би уморил майка ми с голяма вероятност, да кажем 90%. При толкова милиони ваксинирани вероятността ваксината да я умори е много малка, даже нищожна. Затова не ми се ще да я оставям тя сама да решава според това какви антиваксърски неща гледа в интернет. Те са навсякъде и възрастните хора вярват на всичко. А фактите са съвсем категорични в полза на ваксината. Тук в Швейцария 95% от хората в старческите домове се ваксинираха без никакви дискусии и нищо им няма. Изобщо няма изяви по телевизията и по вестниците на хора, които не са тесни специалисти в тази област, за да всяват страх.

Arizona, да ПСР прави. Симптомите й са започнали към 4-5 дена след ваксината.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 01:33 от JennyBG

# 3 057
Да повтори ПСР-а, или да направи антиген. Да отиде на преглед при лекар.

# 3 058
  • В страната на бурите
Моля, момичетата, които са записани през регистъра за ваксинация за днес да споделят изобщо имало ли е такава и какво са им казали? Мъжът ми е за утре, няма смс да не ходи, а уж спряха ваксинациите...

# 3 059
А аз се чудя дали въобще да ходя днес. Не съм получила нищо - нито напомнящ смс/мейл, нито отменящ, никаква информация няма и на сайта на ВМА, където съм записана. Предполагам, че всичко са спрели

Общи условия

Активация на акаунт