Отговори
# 3 120
Министъра каза миналата седмица, че Pfizer и Модерна се пазят за 1-2-3 фаза и за секциионните комисии. Тоест няма да има за масова ваксинация засега. Друг е въпроса защо въобще дадоха опцията за избиране. Може би за бъдеще, когато ще има много.

# 3 121
Ако това е вярно,  че ще продължат само с АЗ тия са за прибиване.  Къде са им осталите ваксини? Къде?? И тия комисии не приключиха ли вече?

# 3 122
Аз се сдобих и с подут и болезнен лимфен възел под мишницата на ръката, на която сложиха ваксината.
На тези реакции ако нямам хубави антитела ще се гръмна!

И аз. То при теб направо overkill. Дано се оправиш бързо, сигурно не е приятно.

# 3 123
  • София
Аз се сдобих и с подут и болезнен лимфен възел под мишницата на ръката, на която сложиха ваксината.

Лили, как и след колко време при теб премина възела?

# 3 124

Теста е направен на 21-ви ден от първа игла Астра Зенека.
Това е супер резултат. В коя лаборатория го направи?

# 3 125
  • София

Това е в Цибалаб, нали?
Сестра ми при подобни референтни стойности (до 13) в Бодимед на 18 ден имаше резултат 89.

# 3 126
В Цибалаб нали има един количествен за протективни антитела, ама той е в проценти май и е нов. Търся къде да си направя за другата седмица качествен тест и затова разпитвам.

# 3 127
Роналд, не ме разбра. "И аз" беше за очакването за антитела. Подут възел не съм имала, само неразположение до 48 часа след ваксината, доста силно през първата нощ - треска и мускулни болки, на следващия ден болки, отпадналост. На 48-мия час бях все едно нищо не е било.

# 3 128
  • Бургас

Най - лошото мина и замина. Щом работя, домакинствам и си гледам децата, значи бива.

Остана болка в ръката, рамото и това възелче. Предполагам, че ще се включат още от същата група възли.
Докато спаднат отиде поне 10-15 дни, което си е нормално.

# 3 129
Имам и хипофункция на щитовидната жлеза, та трябва и с ендокриноложката да обсъдя нещата. Astonished
И аз съм с хипофункция. Понеже пробвах да се запиша на първия зелен коридор и за моя изненада имаше свободни часове в Цибалаб още за следващия ден за Астра зенека, нямах време да отида на консултация и рових в нета.

Това е публикувано в British Thyroid Foundation: https://www.btf-thyroid.org/covid-19-and-vaccines
Според тях заболяванията на щитовидната не се водят придружаващо нито при коронавирус, нито при ваксинация и засега няма данни, които да показват проблем при ваксинация.

Аз съм вече 20-ти ден след поставянето на Астрата, нямам никакви странични ефекти. Дори първите 24 ч. нямах обичайните грипоподобни и умора.

Trudi, благодаря, че сподели! Браво на вас Simple Smile

# 3 130
[/img]
Резултати на 18 ден след първа доза АЗ .
За инфо
Няма резултати.
Опитах през телефона да прикача снимка, но явно не е станало
Антитела на 18 ден - 26.2 AU/mL, при норма:
- от 0 до 12 отрицателно
- 12 - 15 сива зона
Очаквано количество след преболедуван Ковид над 45
Очаквано количество 15 дни след ВТОРА доза над 80
Надявам се да съм била полезна

# 3 131
Количествен след първа доза на Астрата е добре след 4 седмици да се пуска, на 3 е по-нисък титъра.

# 3 132
  • София

Това е супер резултат. В коя лаборатория го направи?
Цибалаб-централата.

# 3 133
Здравейте,
исках да се ваксинирам с Pfizer, говорих с личния си лекар, но тя категорично каза да изчакам, едно на ръка, че първо ще бъдат ваксинирани приоритетно по-възрастни хора и второ, защото има шанс ваксината да доведе до стерилитет. Това ме отказа и към момента няма да се ваксинирам.

Имам близки с ваксина на Модерна и Pfizer, нямали са странични ефекти и се чувстват добре.
До стерилитет? Това от какъв източник..не съм попадала на такава информация.

Източник - ЕЖК. И сред моите познати се върти такава информация.

Източникът е личният ми лекар към когото се обърнах, а не агенция една жена каза. И точно заради това на този етап не смея да се ваксинирам, а искам.

Това е мит, който тръгна някъде из twitter, та ето по темата:
https://www.forbes.com/sites/ninashapiro/2021/12/27/the-covid-19 … /?sh=3b248af268f5

# 3 134
  • 1st floor
Последен опит направих да се свържа с ваксинационния център, този път по телефона. На въпроса ми дали са доставяли рнк ваксини последва пауза и "вие през платформата ли имате записан час или?". Та, Малко Слънце е права - пазят се за 1-2-3 група. И дано да е така, а не за свои хора. Баби и лекари не искам да пререждам. Обаче с тия паузи преди отговора и като нямаш статистика черно на бяло кое къде отива, е нормално да имаш съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт