Отговори
# 4 530
Колежката (65г) и съпругът (63) и се ваксинираха в четвъртък с АЗ.
Снощи и двамата вдигнаха температура. Мъжът сега е по-добре, но колежката продължава да поддържа температура 37,5. Възможно ли е да от ваксината? Минали са 4 дни.

Баща ми/65г/ вдигна температура 37,5 на 7 ден сутринта, след поставяне на АЗ и я поддържа цял ден, после два дни го преследвах с термометъра, само на следващата сутрин му беше 36,8, което е висока за сутрин Т, по обед вече 36,4 беше.

# 4 531
  • София
Как се записвате в този https://his.bg/  портал? Стигам до часове и край - всичко е заето или няма график.
Търсим свободни места просто...

# 4 532
Относно кръвните изследвания за тромбози - днес пуснах Д-Димер, фибриноген,  Активирано парциално тромбопластиново време (APTT), Протромбиново време (PT),  Тромбиново време (TT), тромбоцити.

Личната лекарка каза, че няма нужда от ПКК, а и аз вече съм правила профилактично преди няколко седмици.
Лаборантката пък каза- Д-Димер и протромбиново време били най-важните.

Днес ми е 5ти ден от ваксината АЗ, ще пусна само Д-Димер и протромбиново следващия понеделник, или вторник.

За подута и зачервена ръка от Модерна - даже си има такова название "Moderna arm" има доста снимки в интернет.

Снимала съм си симптоми, за които ваксинираните с АЗ да внимават:

Скрит текст:

# 4 533
Имайте предвид че в темата за ковид се коментираше, че изследвания на някои съфорумки в Рамус са излезли със завишен д-димер, а са били нормални стойностите като са повторили в друга лаборатория.

# 4 534
Как се записвате в този https://his.bg/  портал? Стигам до часове и край - всичко е заето или няма график.
Имате ли наблюдение към колко часа пускат графика за следващия ден? Две вечери проверявам и не е след 00.00 часа. Следя системата от седмица, но конкретно за Варна винаги е всичко е заето.

# 4 535
  • София
Как се записвате в този https://his.bg/  портал? Стигам до часове и край - всичко е заето или няма график.
Имате ли наблюдение към колко часа пускат графика за следващия ден? Две вечери проверявам и не е след 00.00 часа. Следя системата от седмица, но конкретно за Варна винаги е всичко е заето.
На твое място бих звъннала в лечебното заведвние, в което съм си набелязала да се ваксинирам. Графика в системата не е актуален. Повече от половината записани изобщо не се явяват. Както писах и преди,за моя център графика беше абсолютно запълнен до края на периода. Когато отидох (наложи ми се да поседя около час и половина там) минаха само 3-ма души.

# 4 536
  • Далечният изток
Според тази статия https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/uchenicite … o-ot-koga-6123427 ще има избор на ваксини, включително и през ел. регистър, в края на април.

# 4 537
Има смисъл да се ходи само ако лицето е съгласно да се ваксинира с Астра.
Иначе да, сменят се датите и центровете и се търси свободно място. Ако няма се чака да отворят следващия прозорец. Предполагам може човек да се запише и в близко населено място.

# 4 538
Да, звънете, телефоните много удобно се виждат в chipirai.me

Другото за това усещане в гърлото,което ми хрумва, е гъбички. Пробвайте гаргара със сода няколко дни вечер. Ако не - лекар. Не разбрах питали ли сте лекар вече.

# 4 539
Здравейте! Има ли ваксинирани по време на бременност? АГ-то ми препоръча да направя РНК ваксина възможно най-скоро. То така или иначе такива в момента няма, но все пак мисля да се запиша в списъка с чакащи...

# 4 540
  • София
Приятелка правеше опити, не се получи бебето и решиха (след консултация с лекари..няколко) да се ваксинира, да изчака втора игла и след това още месец и тогава да започне отново опити. Това бешв съвета за която и да е ваксина. Казаха и в никакъв случай да не се ваксинира по време на бременност, най-малкото защото няма достатъчно сведения как би се отразила ваксината на плода в бъдеще.
Дали е така или не ..не знам,само споделям информацията, която тя ми е дала.

# 4 541
  • София
Аз пък сега се замислих, към какъв лекар се предполага да се обърне човек, ако някои от описаните горе симптоми след ваксина, които са индикация за тромбози?

# 4 542
  • Враца
Здравейте! Има ли ваксинирани по време на бременност? АГ-то ми препоръча да направя РНК ваксина възможно най-скоро. То така или иначе такива в момента няма, но все пак мисля да се запиша в списъка с чакащи...
Тази сутрин по btv след 8 часа имаше интервю с шеф на АГ болница, мисля, че говориха точно за ваксини и бременни и заболяване при бременни.
Ето линк https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-ivan-kostov-v … a-bremennite.html

Вътре има и друг линк с разговор с лекар отново по темата.

# 4 543
Мъжът ми през нощта е вдигнал температура 37,4 и е пил парацетамол. Аз по някое време му я мерих и беше 36, 4, явно след това е вдигнал. Каза, че го боляли и мускулите и днес му е едно сънливо. Сутринта пак е пил парацетамол преди да тръгне на работа. В момента е на работа, дано всичко е наред от тук нататък.

# 4 544
По принцип съм с мигрена и затова се чудя сега мигрена ли е или реакция след ваканцията. Но главоболието сега не ми е съвсем като мигренозното, ама знам ли вече...
Аз също имам мигрена, но главоболието скед ваксината имаше съвсем различен характер, предимно в очите и челото, докато при мигрена ме боли половината глава. Все пак при мен премина за няколко часа и мисля, че 4 дни са твърде много, но ако затихва постепенно, може пък и да не е толкова странно - чета за доста бурни реакции след ваксина, а главоболието е типичен симптом при разболяване и хората споделят, че продължава по 2 и повече седмици, така че може би при някои и след ваксина точно главоболието миже да продължи повече време.

Общи условия

Активация на акаунт