Отговори
# 4 635
Благодаря ви, момичета!
И аз имам дата на картончето, ще звъня да се интересувам като наближи.

# 4 636
Искам да питам нещо.Може и да сте го коментирали ама не видях.След 2 дни ми предстои ваксинация,аот днес съм с лека хрема.Дали ще е проблем това.Дали има някъде където да прочета .

# 4 637
Аз бях с лека хрема, по-скоро течащ нос, а не запушен.Че и гърлото леко ми драскаше няколко дни преди това.
Никак не ми се отрази, хремата си продължи още две седмици след ваксината.

# 4 638
Само стига да прочетете горния пост, за да мога да кажа с чиста съвест "Аз казах ли ви?" Joy
Аз съм записана отдавна за РНК ваксина, на сто места и само отказвам часовете, защото не искам Астра. Не мога да си намеря обаче. Впечатлението ми е, че става с връзки, а аз нямам. В началото не исках Астра, защото я сметнах за по-малко ефективна и с много дълго време между двете дози. После към тези негативи се прибавиха много тежките реакции, несериозното отношение на компанията към доставките, но това с тромбите вече е прекалено. Та в този смисъл съм изумена колко калпава излезе...в смисъл повече от очакваното.

# 4 639
Днес се ваксинирах с Moderna. Има ли други ваксинирани с нея? През какви неразположения преминахте?
Не познавам нито един със сипмтоми различни от лека болка в рамото в рамките на ден. А говоря за доста хора. Същото и за Пфайзер.
И защо питаш за неразположения? Гледай си живота и като ти стане нещо виж дали е имало и при други, така като чака човек да му стане нещо и то става и без да е от ваксината. Малко като да си заговорим за въшки, ако ме разбираш.

Съгласна съм за Модерна, баща ми и няколко приятели имаха само болки в ръката.
За Файзер обаче при мен и при приятелят ми не беше така. Имахме си тепмератури, главоболия, силно отпадане. Мен ме изкара от строя за 2-3 дни

# 4 640
  • София
Само не знам, защо никой не отчита факта, че при Файзер също са налични данни за теомбоза след ваксинация.
Много тежки реакции също ми се струва пресилено (като минала првз това). Братовчедка ми (8 години по-млада, ако има значение) с Файзер, направо беше пред припадък, особено след втората доза. Да не говорим и за инфекцията на лицевите нерви (по данни от Израел) за ваксината на Файзер. Разбира се временна, но все пак, достатучно стряскаща.

# 4 641
Скрит текст:
rose_tattoo, случаите на тромбоза са регистрирани между 4ти и 16ти ден от ваксината. За да си по-спокойна, може да си пуснеш изследване за Д-Димер и протромбиново време.

Благодаря! Ще отида утре в лабораторията да си пусна.
Още веднъж благодаря за препоръката - резултатите са ми ОК.

# 4 642
Само не знам, защо никой не отчита факта, че при Файзер също са налични данни за теомбоза след ваксинация.
Много тежки реакции също ми се струва пресилено (като минала првз това). Братовчедка ми (8 години по-млада, ако има значение) с Файзер, направо беше пред припадък, особено след втората доза. Да не говорим и за инфекцията на лицевите нерви (по данни от Израел) за ваксината на Файзер. Разбира се временна, но все пак, достатучно стряскаща.
Защото някой иска да печели на гърбовете на хората и Астра Зенека им подбива бизнеса. Нали ако всички я поръчат, защото е най-евтина и също толкова ефикасна никой няма да иска от скъпарските. Който има пари той плаща на медиите какво да се върти. Няма да видиш никъде за хората, починали след ваксинация с Пфайзер, нито за съмненията за тромбози от нея, нито за парализа на лицето. Толкова ли не им е чудно на някои хора защо е тая толкова активна анти-кампания? Защо не се казва почти нищо за останалите ваксини? Всичко е див капитализъм, бизнес и обслужването на нечии джобове. Не се мисли за народа изобщо.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 23:24 от Уейв

# 4 643
Diorela, първият Д-Димер правих на 10 март, по препоръка на ЛЛ, заради съмнение за Ковид след профилактична ПКК и показател от там над нормата (прокалцитонин).
На 10ти март Д-Димер бе 106 (горна граница 198).
Днес пуснах на 5ти ден от ваксината АЗ. Стойност 143.
Ще пусна пак другия понеделник, на 11ти ден.

За успокоение, че все пак нещо може да се проследи. Rolling Eyes

# 4 644
Някои от нас, ваксинирани с Астра Зенека, още сме живи. Да обясняваш колко е калпава една ваксина, а ти чакаш много по-добрите, не е проява на никаква толерантност.

# 4 645
С уговорката, че АЗ е добра ваксина, в случая не са виновни Пфайзер и Модерна. Причината всички да говорят за АЗ е, че АЗ допусна няколко грешки, с които привлече светлината на прожекторите, и вече, каквото и да направят, ще се говори за тях. Имам предвид сбърканите дози и пропуснатите хора под 65г в клиничните проучвания, после проблема с доставките, след това грешната информация към FDA. Тромб-гейт беше просто похлупака. Би било абсурдно някой да вини Пфайзер и Модерна, че АЗ са забравили определна група хора, оплескали собствените си данни и т.н.

Пак казвам - самата ваксина си е съвсем окей. Просто компанията, която я произвежда, допусна абсурдни PR грешки, множество грешки. За див късмет на Пфайзер и Модерна - тези грешки на АЗ им обслужават толкова добре интересите, че и милиони да бяха изсипали в рекламна кампания, нямаше да им се получи баш така.

# 4 646
https://www.google.com/amp/s/novini.bg/amp/sviat/us/654010
Канада спира АСТРА ЗЕНЕКА за хора под 55г. Германия също.

# 4 647
  • Wonderland
Чета, че днес са спрели АЗ в няколко провинции в Германия поради случаи на тромбоза при няколко жени. Временно е спряна в Канада и Австралия. Следя и един български лекар във фейсбук, който работи в Германия. Според него има връзка с противозачатъчните, които се пиели на килограм от всички. Чудя се какво ще стане с нас (ваксинираните с една доза), ако я забранят в Европа..............

# 4 648
Free Soul, не искам да те притеснявам, този Д-димер стана много модерен, напоследък. Оперирана съм от свирепа тромбоза с висящи тромби в дълбоки вени, подкожната беше изцяло запушена,  била съм с белодробна тромбоемболия в болница, доста пъти микротромби в белия дроб, но до сега винаги  Д-димера ми беше все в норма.

Защо да няма данни и за другите ваксини?
Цитат
По данни на института, от началото на ваксинационната кампания в Германия има общо 351 смъртни случая със съмнения за възможна връзка между леталния изход и ваксинирането. Във всички тези случаи починалите са били ваксинирани няколко часа до 40 дни преди настъпването на смъртта. От тях 286 случая са свързани с ваксината на BioNTech/Pfizer, по четири случая се падат на Moderna и AstraZeneca. При останалите не е известно каква ваксина е била поставена на починалия впоследствие човек. От института уточняват, че при повечето от тези 351 случая става дума за пациенти с отчасти множество съпътстващи заболявания.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/03/26/vreme-za-vaksina-pri- … zdeistviia.484686

А може ли линк към тези случаи на лицеви инфекции(?) в Израел?
Да помоля, като споделите някаква информация, давайте и линк, че иначе си е ЕЖК.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 23:04 от Diorela

# 4 649
  • София
С уговорката, че АЗ е добра ваксина, в случая не са виновни Пфайзер и Модерна. Причината всички да говорят за АЗ е, че АЗ допусна няколко грешки, с които привлече светлината на прожекторите, и вече, каквото и да направят, ще се говори за тях. Имам предвид сбърканите дози и пропуснатите хора под 65г в клиничните проучвания, после проблема с доставките, след това грешната информация към FDA. Тромб-гейт беше просто похлупака. Би било абсурдно някой да вини Пфайзер и Модерна, че АЗ са забравили определна група хора, оплескали собствените си данни и т.н.

Пак казвам - самата ваксина си е съвсем окей. Просто компанията, която я произвежда, допусна абсурдни PR грешки, множество грешки. За див късмет на Пфайзер и Модерна - тези грешки на АЗ им обслужават толкова добре интересите, че и милиони да бяха изсипали в рекламна кампания, нямаше да им се получи баш така.
Не е лъжа.

Тези, които така са се вторачили в тромбозите, да погледнат листовките на масовите лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт