Отговори
# 4 650
Че АЗ допусна някои грешки това е факт, но е европейските хипер-предпазливи регулатори просто прекалиха, според мен.
Иначе АЗ има къде да се пласира - в целия останал свят, Файзер и Модерна реално само в богатите държави.
Ще бъде много лошо обаче, ако "лигавщините" на богатите, които разполагат и с други ваксини и могат да си позволят подобни ходове станат причина да пропадне ваксинационната кампания в по-бедните държави, които разчитат основно на АЗ. Накрая всичко ще се върне като бумеранг под формата на нови варианти.

# 4 651
Скрит текст:
rose_tattoo, случаите на тромбоза са регистрирани между 4ти и 16ти ден от ваксината. За да си по-спокойна, може да си пуснеш изследване за Д-Димер и протромбиново време.

Благодаря! Ще отида утре в лабораторията да си пусна.
Още веднъж благодаря за препоръката - резултатите са ми ОК.
Пуска ли си тестове? Имай предвид че действието на аспирина продължава до 10 дни след спирането му.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 23:08 от Arizona

# 4 652
Само стига да прочетете горния пост, за да мога да кажа с чиста съвест "Аз казах ли ви?" Joy
Аз съм записана отдавна за РНК ваксина, на сто места и само отказвам часовете, защото не искам Астра. Не мога да си намеря обаче. Впечатлението ми е, че става с връзки, а аз нямам. В началото не исках Астра, защото я сметнах за по-малко ефективна и с много дълго време между двете дози. После към тези негативи се прибавиха много тежките реакции, несериозното отношение на компанията към доставките, но това с тромбите вече е прекалено. Та в този смисъл съм изумена колко калпава излезе...в смисъл повече от очакваното.

Здравейте!
Как така сте записана на  сто места и само отказвате часовете? Записването не става ли само и единствено чрез сайта за ваксинация his.bg?

# 4 653
  • София
Записват и по разни фирми, служебни записвания.

# 4 654
  • София
Вярно ли е, че днес в Софиямед...Младост не е имало никакви ваксини .Родителите ми днес имаха час, ходили са там, но прочели на вратата, че няма ваксини ..Сега не знам...те ли са се объркали....какво става сега с часовете им ...струва ми се, че те нещо не са разбрали....в сайта на Софиямед нищо не пише ...нито във фейсбук страницата им....Не става въпрос за РНК ...те искат Астра....

# 4 655
  • Далечният изток
Добре де, само в ЕС ли има случаи на тромбози?! Великобритания например дават ли данни за подобни странични реакции? Във Виетнам поставят единствено АЗ, в Украйна, Того, Тайван, Шри Ланка, Нигерия и др. също. Само в ЕС ли е компрометирана?

# 4 656
А пък Марио Драги и съпругата му днес са се ваксинирали с Астра Зенека публично. Явно Италия няма намерение да се отказва от нея.

# 4 657
  • София
Това за лицевата парализа при Пфайзер си излезе още в началото и го има даже в листовката. Аз знам за 2 случая в България (поне така твърдят и засега нямам основание да не вярвам). Добре, че е временна.

# 4 658
За който питаше по горе, и във Великобритания има случаи на тромбози, май 6, но процентно са по-малко поради големия брой ваксинирани.

# 4 659
  • София
Вярно ли е, че днес в Софиямед...Младост не е имало никакви ваксини .Родителите ми днес имаха час, ходили са там, но прочели на вратата, че няма ваксини ..Сега не знам...те ли са се объркали....какво става сега с часовете им ...струва ми се, че те нещо не са разбрали....в сайта на Софиямед нищо не пише ...нито във фейсбук страницата им....Не става въпрос за РНК ...те искат Астра....

Вярно е, аз бях записана за вчера, но се обадих предварително и ми казаха, че нямат ваксини. Очакват да ваксинират с Астра Зенека на 31.03. и на 02.04. Нека родителите ви се обадят да видят дали са в новите списъци за тези дати, ако не, ще трябва нова регистрация през портала или зелени коридори.

# 4 660
  • на пъпа на Златията
Само не знам, защо никой не отчита факта, че при Файзер също са налични данни за теомбоза след ваксинация.
Много тежки реакции също ми се струва пресилено (като минала првз това). Братовчедка ми (8 години по-млада, ако има значение) с Файзер, направо беше пред припадък, особено след втората доза. Да не говорим и за инфекцията на лицевите нерви (по данни от Израел) за ваксината на Файзер. Разбира се временна, но все пак, достатучно стряскаща.
Защото някой иска да печели на гърбовете на хората и Астра Зенека им подбива бизнеса. Нали ако всички я поръчат, защото е най-евтина и също толкова ефикасна никой няма да иска от скъпарските. Който има пари той плаща на медиите какво да се върти. Няма да видиш никъде за хората, починали след ваксинация с Пфайзер, нито за съмненията за тромбози от нея, нито за парализа на лицето. Толкова ли не им е чудно на някои хора защо е тая толкова активна анти-кампания? Защо не се казва почти нищо за останалите ваксини? Всичко е див капитализъм, бизнес и обслужването на нечии джобове. Не се мисли за народа изобщо.

Така е.
С едно уточнение.
Човек сам трябва да мисли за себе си. Никой никога не е мислил  за  конкретно  за всеки човек . Защото се гледа обществото .
Трябва да се чете сбутаната информация на някоя последна страница , малките букви  и  просто после трябва да се мисли. На медиите им е изгодно да няма  вирОс. Да няма мерки. Но се намира информация за да вземеш информирано  решение и трябва да го търсиш с лупа.

# 4 661
Здравейте, има ли някой ваксиниран с АЗ, който след повече от 10 дена още да има бучка на мястото на ваксината и да го боли рамото?
Никъде не намирам информация за толкова дълъг период, а и не знам къде да звънна да питам.

# 4 662
  • София
Да. Подайте информация в сайта на ИАЛ. Попитайте личния си лекар. Има и една група Ваксини във Фейсбук, където можете да питате. Там има и лекари.

# 4 663
  • на пъпа на Златията
Здравейте, има ли някой ваксиниран с АЗ, който след повече от 10 дена още да има бучка на мястото на ваксината и да го боли рамото?
Никъде не намирам информация за толкова дълъг период, а и не знам къде да звънна да питам.

Прави всеки ден  компрес с обикновен реванол . И после следи  дали има антитела.

# 4 664
Колежката има бучка след 20 дни. Не ми се вижда кой знае каква драма. А антителата какво общо имат с бучката?

Общи условия

Активация на акаунт