Отговори
# 4 680
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
[quote author=Amanda.D link=topic=1197367.msg42593758#msg42593758 date=161716553
При мен за кратко след първа доза Pfizer имаше леко усещане за схващане в ръцете и лицето, веднага след поставяне на ваксината, но го отдадох на паника.
Не ми се ходеше по лаборатории точно преди ваксина, но се чудя днес дали да не го направя. Или отново да вземе някакъв домашен тест... Има ли количествен?
Ваче, викаш поне пушачите с цигара в ръце да се гътнем Simple Smile
Домашните тестове не вършат работа за тестване на антитела след ваксина. По-голямата част от тях търсят реакция срещу N-протеина (обвивката) на вируса, а васкината стимулира създаване на антитела само срещу S-протеина (шипа).

Аз искам да питам за мнение дали е безопасно според вас да гостуваме на родители? С мъжа ми сме ваксинирани с първа доза на АЗ преди почти 6 седмици, родителите ни също със същата ваксина пак преди 6 седмици. Детето на 12г.на ДО от 3 седмици, аз обаче ходя на работа в офис...Ужасно сме се затъжили, половин година не сме се виждали.
[/quote]

Съвсем човешко питане . И никой не пита  как става сега заразяването?
От въздуха който дишаме ли?? Как да капселоваме  въздуха  над една държава?

# 4 681
  • София
Ваче, викаш поне пушачите с цигара в ръце да се гътнем Simple Smile
Ами поне човек да е спокоен и в мир със себе си Simple Smile))))
Пак ще върна въпроса си Simple Smile
Мислите ли, че при АЗ наред с очакваните по-слаби или никакви реакции след втората игла ще е по-малък риска от евентуалните тромбози? Ако допуснем, че това е реакция на имунната система.

Исках да кажа за Рамус. Само един път съм ползвала случайно тази лаборатотия за детето. Вдигна еднокрано 38, филмирахме се, нашата лекарка я прати на антигенен, който излезе отрицателен, после на кръв и ЦРП. Последното в  Рамус беше 53. След два дни без никакви лекарства, понеже педиатърката не можа да определи какво му има на детето всъщност, в друга лаборатория ЦРП беше 9. Честно казано.... тук също прочетох за завишен Д-димер сравнено с други лаборатории. Та опредлено ми влиза в черния списък.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:45 от Vache

# 4 682
И аз съм с първа доза АЗ. Дата за втора доза АЗ имам за 11 май. Все си казвам, че има време, но го мисля - дали да я слагам, или не. Почвам доматите и водката (така ми звучи по-добре комбинацията) превантивно от днес:) Но и аз си задавам въпросите: като ми са ми се разминали проблемите с първа доза, значи ли и че при втора няма да имам, да я слагам ли или не, няма ли най-накрая да установят защо се получава така. Иначе попадам точно в рисковата група - под 55 години, жена, пушач, само противозачатъчни не взимам. Чудна работа.

# 4 683
Vache, добър въпрос и мен ме вълнува, но отговори не открих. Все пак може би има известна логика рискът да е по-малък.

Иначе не мога да се съглася, че липсата/наличието на антитела не значи нищо. Знам теорията за Т-клетъчния имунитет, но той не изключва наличието и ролята на антителата. т.е. при първа среща с вируса (заразяване или ваксинация) е нормално да се образуват и антитела. След време нивата им в кръвта намаляват и вече може да не се откриват при тестовете, но при следващата среща с вируса  Т-клетките реагират и активират антителата (ако последните избощо не са изработени какво ще активират?). След като според последно проучване 97% от хората развиват антитела след първа доза на АЗ, какво е обяснението за останалите 3%? За мен, че вероятно просто не са реагирали на ваксината. Много ще се радвам някой да ме опровергае, но достатъчно обосновано, защото мнение написано във фейсбук, пък било то и от лекар, някакси не ме успокои никак.

# 4 684
И моята втора доза е за средата на май, но все повече клоня да не си я сложа. Ако реално погледна цифрите, случаите в Германия са под 1 на 60 000 и въпреки това ме наплашиха. Освен това първо бяха 5 на милион, след 1 седмица станаха 15 на милион... че откъде да знам какви изследвания ще извадят още. Тотално се обърках на кого да вярвам, какво да чета.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 13:58 от Spiritlight

# 4 685
Случаите на тромбози доколкото разбирам се срещат по-често при жени?
Мъжът ми е с АЗ с втора доза за началото на май и се притеснявам и аз.
Той обаче няма никакво намерение да се отказва от ваксинацията, както и колегите му, като всичка са с АЗ.

# 4 686
  • sofia
Онзи ден се ваксинирах с АЗ. Имах нормална реакция. 24 часа температура, главоболие и малко ставни болки. Спокойна съм. Изобщо нямам притеснения от втората доза.

# 4 687
  • София
Каква е идеята да не си слагате втора доза ваксина? Как смятате да си продължите/завършите процеса?

# 4 688
Смятам да не го завършвам. Идеята е да не ми се случи тромбоза. Що за въпроси? Много хора са объркани при информацията, която е толкова противоречива.

# 4 689
Аз категорично смятам, че втората доза трябва да се постави и ще си я сложа, защото иначе се получава някакъв експеримент с организма ми, който не зная дали ще е добър. Най-малкото няма да зная кога мога да поставя друга ваксина ако реша.

# 4 690
  • София
Случаите на тромбози доколкото разбирам се срещат по-често при жени?
Мъжът ми е с АЗ с втора доза за началото на май и се притеснявам и аз.
Той обаче няма никакво намерение да се отказва от ваксинацията, както и колегите му, като всичка са с АЗ.

Ама  това с отказването от втората доза вече напълно ще провали кампанията. Какъв е смисълът от половинчати работи?! Майка ми даже попита дали може вместо АЗ да сложи като втора доза Джонсън. Ще стане тотален мазиляк.

# 4 691
На мен ми е много странно защо тези необичайни тромбози се случват само в Германия, Норвегия и един-два случая в Швеция? В колко държави се използва АЗ? Как никой друг не докладва такива случаи? Не ги откриват, не ги обявяват?

# 4 692
  • София
Vache, добър въпрос и мен ме вълнува, но отговори не открих. Все пак може би има известна логика рискът да е по-малък.

Иначе не мога да се съглася, че липсата/наличието на антитела не значи нищо. Знам теорията за Т-клетъчния имунитет, но той не изключва наличието и ролята на антителата. т.е. при първа среща с вируса (заразяване или ваксинация) е нормално да се образуват и антитела. След време нивата им в кръвта намаляват и вече може да не се откриват при тестовете, но при следващата среща с вируса  Т-клетките реагират и активират антителата (ако последните избощо не са изработени какво ще активират?). След като според последно проучване 97% от хората развиват антитела след първа доза на АЗ, какво е обяснението за останалите 3%? За мен, че вероятно просто не са реагирали на ваксината. Много ще се радвам някой да ме опровергае, но достатъчно обосновано, защото мнение написано във фейсбук, пък било то и от лекар, някакси не ме успокои никак.
А кой може да те опровергае, ако не лекар?? Какво значение има, че е написано във Фейсбук?? Това, което той пише, са научнообосновани факти. Разбира се, всеки има право да не им вярва.
И да попитам отново. Какво ако имаш антитела? И какво ако нямаш??

# 4 693
На мен ми е много странно защо тези необичайни тромбози се случват само в Германия, Норвегия и един-два случая в Швеция?
И на мен ми прави впечатление това.
Ще напиша и тук, интересно ми е тези с една доза от АЗ, които се притесняват от тромбози от ваксината, не би ли трябвало да се притесняват повече от covid, там рисковете от тромбози и всичко останало са много по-високи. 🤔

# 4 694
Според мен трябва някой лекар да обясни дали рискът от тромбози намалява при втората апликация, ние няма как да се досетим, аз поне нямам мнение. И понеже на много от нас ни предстои втора доза, съм сигурна, че скоро ще се заговори по въпроса от медицинските лица, особено щом се види, че има хора, които ще се откажат от втората доза.
А на тоя образ Кантарджиев трябва да му съберем всички рецепти за лечение на ковид и да помолим модераторите да му оформят тема в готварския. То не бяха лимони, ментови бонбонки и сода, сега пък доматен сок 😅

Общи условия

Активация на акаунт