Отговори
# 4 995
  • Варна
Благодаря, момичата!
Лили, в Лаборекспрес тук май нямат такава опция, казах им, че съм след втора доза ваксина и искам да си изследвам антителата, нищо друго не ми предложиха. Както и да е, от чисто любопитство ги изследвах, заради липсата на реакции. А и антителата са до време, повече разчитам на клетъчния имунитет, дано да е завинаги.

# 4 996
Знаете ли дали има противопоказания за поставяне на ваксина по време на цикъл?
И при мен съвпадна 2ри ден при втора доза - никакъв проблем.

# 4 997
  • Пловдив
Има ли някой от Пловдив, записан чрез портала и имунизиран с ваксина различна от АЗ? Аз се записах, дойде ми редът, обадих се - само АЗ. Пак се записах за друга дата и чакам, но нямам големи надежди. Въпрос на късмет ли е или е ясно, че през системата ще имунизират само с АЗ?

# 4 998
Майка ми е записала час за 7ми април с Модерна. Дали наистина ще е Модерна или просто са я записали така, а ще предложат каквото имат?

През системата ли се е записала?

Аз и моето семейство също сме празаписани през портала за ваксинация за 7-ми април ( за иРНК в София).
Първият ни опит беше миналата седмица - неуспешен, разбира се. В деня на ваксинацията се обадих във ваксинационния център, от там ни казаха, че ваксинират само с АЗ, даже имало и "зелен коридор", ако искам да съм заповядала дори и без час...

Леко побеснях и на кого ли не звъннах. В РЗИ казват, че за да отпуснат ваксини, трябвало да има заявка от съответния ваксинационен център, а от ВЦ казват, че заяка имат пусната и че от РЗИ не им давали бройките. Само си прехвърлят топката едни на други.

Стигнах до крайност, като ги попитах "добре, вие сте в нещата (в логистичната верига), кажете ми вие аз за кога и за къде да се презапиша, че да получа желаната ваксина"
Отговор така и не получих...

Не разбирам на боб ли трябва да хвърляме, че да знаем къде има Рнк или здрави връзки?! Thinking

# 4 999
Всички искаме РНК, и ще си чакаме, не виждам защо да беснеем, не сме някоя уязвима група.

# 5 000
Според мен скоро и през платформата ще пуснат РНК ваксини. Нали сега ще започнат да идват по-големи количества, допълнително ще ни отпуснат някакви от ЕС като на най-заспали, пък и вече да се надяваме, че всички по-приоритетни българи са успели да се ваксинират, та и за обикновените да останат.

# 5 001
Благодаря, момичата!
Лили, в Лаборекспрес тук май нямат такава опция, казах им, че съм след втора доза ваксина и искам да си изследвам антителата, нищо друго не ми предложиха. Както и да е, от чисто любопитство ги изследвах, заради липсата на реакции. А и антителата са до време, повече разчитам на клетъчния имунитет, дано да е завинаги.

chockolina, направила си си точния тест за неутрализиращи антитела на Абът и резултатите са ти добри, не се притеснявай и занимавай повече. Simple Smile

# 5 002
  • София
Знаете ли дали има противопоказания за поставяне на ваксина по време на цикъл?
Няма проблем

# 5 003
Благодаря, момичата!

Да, явно това е теста. Иначе чак завинаги едва ли ще останем на тези ваксини само, ама засега това е, по-нататък с новите варианти ще видим.

# 5 004
  • София
Някой може ли да ми каже, защо адвокатска колегия е в приоритетните групи...кой ги постави там и на какво основание. С какво тяхната работа е по- рискова от моята, като архитект, всеки ден контактуващ с различни клиенти, с колеги, влачеща се в държавните институции да подава разни документи ...Искам да видя някъде официален списък кои са тези приоритетни дейности ..или пък професии във висок риск. И принадлежността към дадена структура , прави ли те автоматично приоритетен ,- пример с какво счетоводителката, работеща към училище е по - рискова от моята счетоводителка...

# 5 005
Адвокатската колегия има началство, което се е погрижило.
Архитектите нямате ли си организация някаква?

# 5 006
Трета група постоянно нараства. Няма значение каква е професията, струва ми се, че който работодател не е поискал ваксини за служителите си, той не е получил. Това е безобразие! Трябваше да започнат с медицинските работници и оттам нататък - възрастните и хората с хронични заболявания.

# 5 007
  • Бургас
Приоритетните групи се определят със заповед на НОЩ, така че ръководствата на някои съсловия уредиха членовете си, понятието за важни за държавата дейности се разтегна като ластик

# 5 008
  • София
От моята месторабота ми отговориха, че няма да организират ваксиниране, защото било много сложно. Който иска да се ваксинира, да го направи.

# 5 009
  • Бургас
Кое е сложното, за трета фаза трябва само да се направят списъци за желаещи и да се предадат на РЗИ

Общи условия

Активация на акаунт