Отговори
# 5 010
Някой може ли да ми каже, защо адвокатска колегия е в приоритетните групи...кой ги постави там и на какво основание. С какво тяхната работа е по- рискова от моята, като архитект, всеки ден контактуващ с различни клиенти, с колеги, влачеща се в държавните институции да подава разни документи ...Искам да видя някъде официален списък кои са тези приоритетни дейности ..или пък професии във висок риск. И принадлежността към дадена структура , прави ли те автоматично приоритетен ,- пример с какво счетоводителката, работеща към училище е по - рискова от моята счетоводителка...
Всеки който се чувства застрашен заради професията си вече е намерил начин да се ваксинира в зелени коридори например. И аз бях включена в два списъка - на ЛЛ и във Фаза 3 и накрая се погрижих сама за себе си. Та не гледайте в паничката на адвокатите, че април чак са сколасали за ваксина /голямата привилегия/. Някои техни колеги направиха това още през февруари в зелени коридори, които са за всички. Вече писах за съпругите на IT специалисти, най-различни компании, които са се погрижили и са се ваксинирали с каквото намерят отдавна. Вие се сетихте през април да се възмущавате точно за адвокатите. Сега чувам вопли и от туристическия бизнес че били рискови. Ами заповядайте и се ваксинирайте, не избирайте марка ваксина ако сте здрави.

# 5 011
  • Далечният изток
Повечето адвокати се ваксинират през системата или по зелените коридори. В нашата колегия в крайна сметка имаше записани около 20 адвокати. Така че толкова за приоритетните групи.

# 5 012
  • София
Аз се ваксинирах на зелени коридори, въпросът е принципен. Все още не могат да се ваксинират родителите ми, които са на 87 г.

# 5 013
Здравейте!
След ваксиниране с АЗ дали е добре да пия Аспирин протект превантивно? Много ме е страх от тромбози, краката са ми слабо място, пукат се вени, излизат ми синини и без да се удрям, подуват се. ЛЛ каза, че това не е противопоказание да ми сложат АЗ. Всъщност си ми е рядка кръвта ... Ако искам Файзер трябва още да чакам, а при нас от 19.04 планират да отворят училищата, с ваксина ще съм малко по-спокойна...

# 5 014
Не бих. Аспиринът може да е много опасен. Ако се разболееш, тогава да, профилактично не е добра идея.

# 5 015
  • София
Защо не ги записа в системата?

# 5 016
В моята работа има списъци, ама още никой не е дошъл или обадил се.
За счетоводителите в училищата не сте прави, имат ежедневен контакт с маса учители и ученици, не си работят от вкъщи.

# 5 017
Здравейте!
След ваксиниране с АЗ дали е добре да пия Аспирин протект превантивно? Много ме е страх от тромбози, краката са ми слабо място, пукат се вени, излизат ми синини и без да се удрям, подуват се. ЛЛ каза, че това не е противопоказание да ми сложат АЗ. Всъщност си ми е рядка кръвта ... Ако искам Файзер трябва още да чакам, а при нас от 19.04 планират да отворят училищата, с ваксина ще съм малко по-спокойна...
     На мене много често ми се появяват синини по тялото, особено по ръцете и краката, без да съм се удряла. Така съм от няколко години. Кръвната ми картина е нормална. Синините как се свързват с тромбозата? Преди три години имах кръвоизлив в окото. След време очна лекарка ми каза- имала си тромбче, пий аспирин протект. В интернет прочетох, че при кръвоизлив в окото е противопоказано да се пие аспирин. Аз така и не пих. Не знам кое е правилно, объркана работа. Ваксинирах се с Астра Зенека. След ваксината пак си забелязвам сини петънца тук- таме, както и преди.

# 5 018
След Астра Зенека по принцип не се наблюдава общо увеличение на тромбози. Ваксината се разследва в момента заради много редки и необичайни случаи на тромбози в съчетание с ниски тромбоцити и става дума за няколко случая от милиони ваксинирани, тоест това не са обичайните тромбози, които обикновено се случват много по-често.
Така че не е ясно дали аспиринът по принцип би помогнал при въпросните редки тромбози, второ самият аспирин носи риск (четох, че около 3 хиляди човека например умират годишно след употребата на аспирин във Великобритания). Но който по принцип има риск от тромбози и му е назначено от лекар да го пие, тогава това е друго нещо. Това е мое лично мнение.

# 5 019
  • Sofia
И моята професия е в трета  група, списък има предаден преди 2 месеца и нищо. Някои колеги още чакат рнк  ваксини. Другите минахме с АЗ преди месец и половина през зелен коридор. Колеги о други фирми отдавна минаха и избираха - модерна, пфайзер , каквото им душа иска. Нашите шефове връзки нямат. Майка ми е мед. Сестра в частна детска градина,  но 71 г. Боледува през ноември. През градината не я подават в РЗИ ,щото не им се занимава. Чакаме рнк, но не мисля,че ще стане. Пратих данните й в РЗИ. Записана и за 9 април и през системата. Според мен няма шанс за рнк и не мисля,че трябва да чакаме. Но второ заразяване ще я съсипе.

# 5 020
Аз на своя глава съм решила да пия поне 2 седмици Аспирин след ваксинация с АЗ.
След КОВИД ми беше висок Д Димер и затова искам да се застраховам.
Не е препоръка, споделям просто.

# 5 021
  • София
Ето ме прясно ваксинирана с Пфайзер. Отидох на мястото на майка ми, която работи в НОИ, но е ваксинирана отдавна с Астра Зенека.
Имах час за другата седмица през платформата и щях да се ваксинирам с каквото дойде, но ми се отвори тази възможност.
Във ВМА си имаше хора, които си се ваксинираха с АЗ на зелен коридор. И възрастни, и семейства с малки деца.

# 5 022
Записах ги, преди три дена ги върнаха от София мед, намали ваксини...за Астра зенека става въпрос. Сега са записани за 19 ти. Те не искат да ходят на зелените коридори на другите места, тъй като не могат да стоят прави дълго време и се притесняват от опашки.
В мвр болница работят всеки ден без записване, няма хора.

# 5 023
  • София
Записах ги, преди три дена ги върнаха от София мед, намали ваксини...за Астра зенека става въпрос. Сега са записани за 19 ти. Те не искат да ходят на зелените коридори на другите места, тъй като не могат да стоят прави дълго време и се притесняват от опашки.
В мвр болница работят всеки ден без записване, няма хора.
Във ВМА може да се чака седнал. Ваксинират на 10 стола. Става много бързо.

# 5 024
  • София
В моята работа има списъци, ама още никой не е дошъл или обадил се.
За счетоводителите в училищата не сте прави, имат ежедневен контакт с маса учители и ученици, не си работят от вкъщи.
Не е вярно това...поне в София. повечето училища имат изнесено счетоводство. В една стая с моята счетоводителка роботи друга, която води счетоводство на две големи столични училища. не се среща с никой. Води кореспонденция само със секретарката на училището по интернет и в края на месеца се виждат ако има някакви документи са разменят. Та тя се ваксинира още преди два месеца...в списъка на учителите. няма лошо...щом се отдава такава възможност ...даже я насърчих...тя се притесняваше от РНК...

Общи условия

Активация на акаунт