Отговори
# 5 070
Вече 11 седмици ли пишат за втора дата? На нас ни писаха 10 седмици.
Аз обаче съм склонна да изчакам още и да отидем към края на 12та седмица.
Срещнах и някъде инфо, че в UK ги ваксинират на 13та седмица.

А от статия в Дневник е този цитат:

Цитат
АстраЗенека се нарежда на последно по ефикасност: 18% от анкетираните, които са получили двете дози с интервал повече от 12 седмици, са получили по-лека форма на коронавирус в рамките на 14 дни след получаване на втората доза.

Броят на новозаразените обаче е много по-висок при лицата, получили и двете дози с интервали от 4 до 12 седмици - 36% от тях са имали по-леки симптоми на коронавирус в рамките на 14 дни след получаване на втората доза.

Статията

# 5 071
Пети ден след АЗ (жена ми) има усещане за тежест от колената надолу. Има ли повод за притеснение и въобще връзка с тромби? Не е с прекомерно тегло, активен човек, не пуши, противозачатъчни не е пила последните десет години.
Роналд, отидете утре на един доплер при съдов хирург.
Тежестта може да е от вените, но може да е и просто задържана вода.

# 5 072
  • SF
Аспирин протект може ли да се замени превантивно от антистенокардин?

# 5 073
  • 1st floor
Тази статия много странно сравнява ваксините. Периодите, които се разглеждат след двете дози (или едната на Джонсън и Джонсън) са различни и съпоставят пак различни проценти - в един случай на леко изкарали, в друг на такива с тежки симптоми...в крайна сметка нищо не разбрах. Simple Smile

Но това за по-големият интервал при АЗ е интересно.

# 5 074
Да, и на мен ми е малко странна, единствено полезно ми беше пуснатият тук цитат от нея. Simple Smile

П.П. Експертите хематолози в Англия имат Ръководство за действия в случаи на тромбози след ваксинация. Там е посочено, че подлежат на разглеждане случаи на тромбози, получени до 28 дни след ваксината. Предполагам, че е сметнат този период като рисков.

Guidance

В документа е посочено и кои кръвни показатели се изследват за тромбози.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 10:52 от Free Soul

# 5 075
Спрях да се "впрягам" от написаното в разни медии, инф. сайтове и др. подобни. Пише се на килограм, много често с противоречия и явна некомпетентност, просто събрано от тук, от там.
Повече информация и то достоверна се получава тук, от хора, които са се ваксинирали или такива, които имат притеснения да го направят.

# 5 076
  • Бургас
Роналд, със същите оплаквания бях като съпругата Ви 4-5 дни след ваксина с АЗ. Тежест в прасеца, боцкане в глезените. На 7 ден пуснах ПКК, д-димер и показатели за кръвосъсирване, всичко е в норма. След седмица пак ще ги проследя.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 11:22 от selleste

# 5 077
  • София
Подозирам, че това разтягане на седмиците е чисто административно решение - искат да набоцкат колкото може повече хора с първа доза, обаче са вързани с доставките и е най-безопасно да пишат най-далечната възможна втора дата с надеждата, че дотогава ще сме наводнени с астрата.

# 5 078
Вчера в другата тема беше даден линк към изявление от някакъв човек, който е в болница с тромб един месец след ваксинация с АЗ и твърди, че има още една жена, хоспитализирана по същата причина, пак месец след ваксинация. Това според мен е нещастно съвпадение, тъй като първо е цял месец след ваксината и второ, става въпрос за обикновен тромб, а не за това супер рядко състояние, за което се тръби. Това, което ме кара да съм леко подозрителна към човека е, че същата информация от първо лице беше пусната от друг профил, който прилича на тролски. От друга страна, и двата профила твърдят едно и също, не се повтарят дословно и са много конкретни и последователни в поставената диагноза, което ме кара да мисля, че пише един човек. Не мисля, че човекът лъже, но и не мисля, че става въпрос за страничен ефект от АЗ.
Аз се чудя колко време трябва да мине, за да разберат хората(и троловете), че тая тромбоза не е оная тромбоза, заради която спряха ваксинирането с АЗ. То четенето с разбиране уж се учело в 4ти клас. Изглежда доста народ е започнал да бяга от училище още от първи клас.

# 5 079
Ето ме и мен, поредната хипохондричка, както се оказва. Вчера пуснах изследвания 12 ден след АЗ, нещо са пропуснали ПКК, погледнах си листчето да не би да не съм го посочила в списъка, не съм. Но и според коагулацията мисля, че е добре, общо взето.
Скрит текст:

За краката, същата съм, единия крак ме поотпусна, другия  в прасеца бие, мравучкане около глезена, имам наболяване в седалищната кост, знам, че така боли от дисковата херния, но е много неприятно, точно сега.
Вчера направих 24 часа почивка от краката, снощи пак се почна, дали от стоенето и обикаляне, не знам.
Сигурно утре ще се отида на преглед при съдов доктор.
Много е неприятно, мислите да насочват болежките.

# 5 080
На мен днес ми е 25ти ден след АЗ и от около седмица имам почти непрекъснати болки и мравучкане в краката и ръцете. Първо започна с някаква скованост и тежест в краката, след това премина в крампи в мускулите.
Тъй като и аз изпаднах в хипохондрия след всички новини за тромбози, реших, че вероятно е от стрес и си взех магнезий. От вчера го пия, не мога да преценя все още дали има някакъв ефект. Четох едно изследване, според което при продължителен стрес се изчерпва магнезия в организма и това може да доведе до тези болежки в мускулите. Освен това като бонус започнах да получавам паник атаки и бодежи в сърдечната област.
Интересното е, че снощи например изпих 2 чаши червено вино и изведнъж всичко спря да ме боли, така че твърде вероятно е сама да съм си докарала тези екстри и да нямат нищо общо с ваксината.
Все пак ако болките продължават въпреки магнезия, ще отида и аз на лекар.

# 5 081
  • София
Давам отчет. 22 часа след Пфайзер единственото ми оплакване е лека тежест в ръката.

# 5 082
  • София

Интересното е, че снощи например изпих 2 чаши червено вино и изведнъж всичко спря да ме боли, така че твърде вероятно е сама да съм си докарала тези екстри и да нямат нищо общо с ваксината.

Това ми хареса. Направо довечера всички в темата с по чаша - две вино. Ще е приятно като цяло. Wine GlassWine Glass Wine Glass
Имала съм тежест в краката като г-жа Роналд докато ходех на работа. Цял ден на бюро, малко движения. Тогава нямаше ваксини и Корона. Под бюрото имах 1 кашон и си вдигах краката да се облекчат. Но ако се притеснява г-жата нека отиде на преглед.
Някой питаше в коя Софиямед се ваксинирахме - в ДКЦто на бул. Г.М.Димитров, там ни е близо до дома.
ЛЛ са ни на други места, но не искат да правят ваксини.

# 5 083
Пети ден след АЗ (жена ми) има усещане за тежест от колената надолу. Има ли повод за притеснение и въобще връзка с тромби? Не е с прекомерно тегло, активен човек, не пуши, противозачатъчни не е пила последните десет години.
И аз имах същите усещания-тежест от коляното надолу, леко изтръпване, бодежи...10 дни след 1ва доза АЗ, почти всичко изчезна. Пия Омега 3-6-9, повече вода и обмислям да пусна изследвания тези дни

# 5 084

За краката, същата съм, единия крак ме поотпусна, другия  в прасеца бие, мравучкане около глезена, имам наболяване в седалищната кост, знам, че така боли от дисковата херния, но е много неприятно, точно сега.
Вчера направих 24 часа почивка от краката, снощи пак се почна, дали от стоенето и обикаляне, не знам.
Сигурно утре ще се отида на преглед при съдов доктор.
Много е неприятно, мислите да насочват болежките.
Аз съм имала същите оплаквания в краката точно от дисковата херния.

Това ми хареса. Направо довечера всички в темата с по чаша - две вино. Ще е приятно като цяло. Wine GlassWine Glass Wine Glass
И на мен.
Виното направо си е необходимо на всички, с тази паника...

Общи условия

Активация на акаунт