Отговори
# 5 145
Какво гласи този разговор в ИСУЛ?

# 5 146
  • София
Като гледам как реагират младите на АЗ малко ме хваща шубето, въпреки, че честно казано още миналата седмица мислехме да се ваксинира щерката с АЗ, но един разговор в ИСУЛ ми промени стратегията.

Младите по-бурно реагират, защото имат силна имунна система за разлика от по-възрастните.
Аз, честно казано, щях да се притесня, ако нямах никакви реакции. Така се зарадвах на температурата, че не е истина. Joy
Аз всичко това го разбирам, и аз имах температура, но когато става дума за детето нещата коренно се променят Wink
Какво гласи този разговор в ИСУЛ?
Ааа, аз може би не уточних... мъжът ми се ваксинира в ИСУЛ и се разговорих с мед. лице там за 18-годишните и тогава тя ми каза, че "препоръчвали Джонсън за младите до 25 г.". Разбира се, понеже ваксината не е все още тук не го е твърдяла със 100% сигурност. Та, до момента на този разговор бяхме с нагласа като навърши 18 г. дъщерята да се боцне с АЗ. След това решихме да изчакаме... дано не бъркаме, защото от следващата седмица всички отново тръгват присъствено на училище и сякаш по-добрия вариант беше да е вкъщи изолирана първоначално.

# 5 147
  • София
Ами май няма да тръгнат всички едновременно присъствено. Нали някакъв график мислят тези дни. Аз даже се чудя дали няма да пуснат първата седмица само 1-4 клас и от 19.04. да завъртят 5 - 12 по някаква схема, която за момента само може да гадаем каква ще е... Но ще почакаме за новини тия дни...
Да ви попитам, освен в Рамус, друга лаборатория прави ли теста Abbott? За София се интересувам.

# 5 148
  • Wonderland
Въпреки, че съм с АЗ и нямах кой знае какви реакции, ако бях на ваше място бих изчакала J&J за детето. Най-малкото е е дна доза и риска от алергии и други е наполовина.

# 5 149
За 18-годишната мисля да изчакаме Джонсън. Подочуха се мнения, че била поподходяща за хората до 25 г. Въпреки, че честно казано вече не вярвам на всичко. За нас е важно да е векторна, а не иРНК и понеже Спутник няма да дойде скоро, търсим алтернативни варианти. Като гледам как реагират младите на АЗ малко ме хваща шубето, въпреки, че честно казано още миналата седмица мислехме да се ваксинира щерката с АЗ, но един разговор в ИСУЛ ми промени стратегията.
Защо непременно искате векторна ваксина?

# 5 150
Ами май няма да тръгнат всички едновременно присъствено. Нали някакъв график мислят тези дни. Аз даже се чудя дали няма да пуснат първата седмица само 1-4 клас и от 19.04. да завъртят 5 - 12 по някаква схема, която за момента само може да гадаем каква ще е... Но ще почакаме за новини тия дни...
Да ви попитам, освен в Рамус, друга лаборатория прави ли теста Abbott? За София се интересувам.
В Иван Рилски го правят също.

# 5 151
  • софия
Здравейте,днес майка ми има час в Пирогов за ваксина,записана е през системата, отбелязала съм Пфайзер или Модерна, от снощи има добро количество пристигнала ваксина на Пфайзер, мислите ли,   че има шанс да я ваксинират с нея.

# 5 152
Здравейте,днес майка ми има час в Пирогов за ваксина,записана е през системата, отбелязала съм Пфайзер или Модерна, от снощи има добро количество пристигнала ваксина на Пфайзер, мислите ли,   че има шанс да я ваксинират с нея.
Попада ли в 4. фаза?

# 5 153
  • SF
Надявам се да има, пиши веднага после, защото и аз се интересувам.

# 5 154
Ами аз преболедувах и все пак мисля/надявам се, че имам имунитет поне колкото след ваксина. Както и синът на Рали.

Буквално всички хора, които познавам да са преболедували и ваксинирани - ваксинираните имат 4 пъти по-високи ИгГ титри от заболелите.

Аз лично боледувах и после се и ваксинирах. Сега чакам за втора доза и после ще пусна пак да си видя антителата.

# 5 155
В Иван Рилски го правят също.
В Иван Рилски има ли чист коридор до лаборатория? И коя е там?
Смятам да отида и аз да се проверя преди втората доза , но се въздържам заради голямата мешавица.

Вчера има около 6 хил. ваксинирани, малко са, да му се не знае.
И пак слушам по новините, че ЛЛ ще получат АЗ, РНК къде ги потапят, къде.
Само половин милион дози са поставени, при голямото желание на хората.

# 5 156
  • София
В Новините от преди малко, РЗИта тази сутрин раздават САМО на лични лекари по 2 флакона РНК ваксини, и неограничен брой флакони от АЗ. Така че звънете си на ЛЛ.

# 5 157
  • Варна
Буквално всички хора, които познавам да са преболедували и ваксинирани - ваксинираните имат 4 пъти по-високи ИгГ титри от заболелите.
Ами хубаво, но наличието на много антитела изобщо не е единственото важно, това не спират да го обясняват всякакви специалисти. Клетъчният имунитет е важен, а не многото антитела. Последно четох някакво проучване, че Т-клетките на преболедували отлично различавали новите мутации на вируса, също така хора с много антитела не са по-защитени от хора с малко. На мен лично количеството антитела изобщо не ми е водещо при вземане на решение дали и кога да се ваксинирам.

# 5 158
  • София
Месечинке, случаите в Бразилия напълно опровергават твърдението ти. Там има цял град прекарал първата вълна и сега над 70% от населението заболели от новия бразилски вариант.

# 5 159
  • Варна
Аз нищо не твърдя, чета проучвания. А сегашните ваксини сигурно ли е, че пазят от бразилския щам и ще пазят от всички мутации, които се появят? Едва ли.
Мярнах нещо за този град в Бразилия, но нещо ми е леко мътна историята там. И само един случай в цял свят (един град, един щам) мисля да не ми е водещ при вземането на решения от тоя тип. Тук все още няма цели градове, преболедували по два пъти.
Не съм против ваксините, казвам просто, че точно в момента не смятам да се ваксинирам. През лятото  за началото на новия сезон - сигурно да.

Общи условия

Активация на акаунт