Отговори
# 5 220
Става дума за тежки симптоми, Сирос, едва ли твоето главоболие е толкова тежко, със замъглено зрение. Предполагам, че не е нещо, на което не би обърнала внимание.

# 5 221
Доколкото четох за усложнението след АЗ, то става постепенно, със симптоматика, не идва като гръм от ясно небе. Така че ако е минала седмица от ваксинацията ви и нямате влошаваща се симптоматика, не мисля, че имате място за притеснение.

# 5 222
Това със студените крайници след ваксинация го имах и аз, но имах и силна треска, направо някои от пръстите ми нямаха чувствителност, толкова бяха студени и изтръпнали. Но продължи един-два часа и смятам, че е нормален и съобщен страничен ефект. Не мога да го свържа с друго.

# 5 223
  • Бургас
MeMyself, дано тестът да е фалшиво отрицателен или поне след втората доза да скочат антителата. И аз съм учудена. А това на майка ти след втора доза ли е? Тогава сравнението не е коректно.
Майка е след втора. Реално я боднах и нея, защото се говори, че тези тестове не хващат антитела постигнати чрез ваксина. Е, хващат.
Няма как да сравнявам такива тестове като отрицателен, по - малко отрицателен и т.н. защото са качествени, а не количествени.
Но очевидно хващат антитела постигнати чрез ваксина. (Това е целта на теста на майка ми - да видя дали ще хване нейните ваксинални антитела)
Чувствам се супер излъгана с АЗ. Надявах се на едно добро количество антитела. Като размине окото на бурята с болните ще ида и да пусна количествен тест, но пак се чувствам излъгана.
Вероятно няма да поставя втора доза. Ще чакам да изчистя малко и ще стартирам с РНК ваксина.

# 5 224
Притеснение нямам аз, но защото мина доста време. ваксинирах се на 21.02. Но сега за втората доза ... не знам.
Да видим какво ще кажат и дано има ясни насоки, а не всяка държава да се чуди, какво да прави с АЗ.

# 5 225
Дано скоро има ясноста какво се случва с хората, които вече имат първа доза. Аз имам анитела и втора доза няма да поставям (имах много продължителни реакции след първата, включително множество подкожни кръвоизливи, заради които го бях решила отдавна), но мъжът ми примерно няма анитела? Докога ще стои неваксиниран? Смесването на различни ваксини не е ли пак експеримент с неясен резултат? Вярно, че в крайна сметка всички ваксини правят едно и също, но все пак го постигат по различен начин?

# 5 226
Аз мисля, че ЕМА дължи на всички държави препоръки какво да правят най-малко с хората, които очакват вторите си дози. Вече за тези, които имат две или не са си поставили ваксина там е ясно.

# 5 227
Е ген. Мутафчийски също не е имал антитела след първа доза Файзер, но след втората има висок титър.

Смесването на различни ваксини не е чак такъв експеримент. Но нека не избързваме, дайте да видим първо изявлението на ЕМА.

# 5 228
А те сега ако ще раздават РНК на личните лекари те как ще ги съхраняват? Нали е нужно да е на ниски температури? Те повечето в тези техни кабинети нямат дори хладилник. Няма ли да се повредят ваксините така?

# 5 229
  • София
Моята ЛЛ има хладилник в кабинета си.
Щом така са решили, значи са намерили вариант за съхранение на ваксините.

# 5 230
А те сега ако ще раздават РНК на личните лекари те как ще ги съхраняват? Нали е нужно да е на ниски температури? Те повечето в тези техни кабинети нямат дори хладилник. Няма ли да се повредят ваксините така?

Ако ваксината ще се използва в близките дни, може да се съхранява в хладилник. Предполагам, че ЛЛ ще ги използват за часове или ден максимум.

Много повече ме притеснява дали някой им е обяснил, че след разреждане, ваксината на Пфайзер не се клати и джурка. Шишето се обръща плавно 10тина пъти. В противен случай може да се наруши цялостта на иРНК-то.

Дано са им дали някакви инструкции.

# 5 231
Моята хладилник няма. И дълбоко се съмнявам да им дадат инструкции, но...дано греша.

# 5 232
  • София
Всеки ЛЛ ваксинира и с нековид ваксини и всички имат хладилници, които може и да не са в стаята, в която ви преглеждат.

# 5 233
Моята хладилник няма. И дълбоко се съмнявам да им дадат инструкции, но...дано греша.
Добре де, тя не слага ли задължителни ваксини от календара? Май и те се съхраняват в хладилник. Моята има един малък, естествено без фризер.

# 5 234
  • София
Всички ЛЛ разполагат с хладилници за съхранение на задължителните ваксини- ако не индивидуални, със сигурност общи, които се ползват от няколко кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт