Отговори
# 5 265
И за мен е недопустимо смесването на един вид ваксина с друг, но аз съм си лаик и си го представям като да съм пила цяла вечер вино и накрая да изльокам две ракии за финал.

Вместо да си допия винцето .
Твърдо ще си слагаме с мм втората доза, това въобще не ни стои на дебат.

# 5 266
  • London
Кога ще е това Таис.....имам усещане, че никой след втора доза не е писал. И нали уж основно млади хора са били тестерите? Как тогава това нещо не се е явило......нали уж след втора доза по тестерите се показва, че реакциите са по-малко. Иди ги разбери.

# 5 267
Моята и на мм втора доза трябва да е на 24 .04, точно 70 дни.
В мойто картонче пише 12.03, писала съм.
Смятам да мина през ВМА, и без това всеки ден почти оттам си хващам рейса за към нас, да попитам.

Ако кажат сядай, ще седна без да се замисля, честно.
Повече ме мъчи противоречивата информация, отколкото самия акт на ваксинация.

# 5 268
И аз като Човечето си разсъждавам, щом великите умове не знаят още, че щом съм понесла първата доза, ще понеса и втората. И направо ми идва да вия от тази психоза и да ходя да ме фраснат и с втората, да не го мисля поне.
И аз това се чудя. Моята втора доза трябва да е някъде след Великден.

# 5 269
tays, пиши после какво са ти казали, че и на мен ми писна от чакане и само подклаждане на напрежението междувременно. Simple Smile

# 5 270
Е за какво е бил тоя стрес като работата е наполовина? Ако е имало да става нещо е щяло вече да стане......втората няма и да я усетиш. Аз чакам хора с втора доза да докладват.
Има логика в това, което пишеш, но на някой хора явно стреса ни дойде в повече, дори на такива, чиято психика е по-силна. Аз цяла година се пазех най-много от всички, които познавам и още в началото си бях казала, че ще направя всичко по силите си, за да не го пипна тоя вирус.
Нямах търпение да се ваксинирам и си мислех как ще мога да живея малко по-спокойно, та тия новини покрай Астрата ми се отразиха съвсем зле и както се казва - изплисках лигена накрая.
Мисля, че е нормално, след цяла година непрекъснат стрес и несигурност, аха да се поуспокои човек и ново 20 - пак гадости, пак кой от какво умрял...
Искрено се възхищавам на хората, които успяват да запазят спокойствие.
Нека видим какви новини ще има като започнат да слагат 2ри дози...

# 5 271
Майка ми и баща ми имат много близко приятелско семейство в Швеция. Жената дължи години беше главна сестра в болницата в Малмьо, сега е пенсионерка, но покрай ковид я бяха помолили да дава смени, ако може. Според нея в Швеция мед. персонал го ваксинирали с АЗ.

Ваксинираха е правилното в случая. Швеция има два случаи на специфичната тромбоза - две медицински лица, жени, без придружаващи заболявания бяха диагностицирани с редките кръвни съсиреци няколко дни след ваксинация с АЗ. Едната жена на 60 години почина, другата жена на 30 години все още е в тежко състояние в болница. В резултат на тези събития Швеция постави на пауза ваксината на АЗ от 16 март до 29 март за всички възрастови групи. След 29 март Швеция възобнови ваксинацията с АЗ само за хора над 65 години. Същото направи и Финландия - от 29 март ваксинират само хора над 65 години с АЗ. В Норвегия и Дания ваксината на АЗ е на пауза за всички възрастови групи от 11 март.

# 5 272
  • London
А въпросът за вторите дози е по-интересен някой открива ли тромбози след втора доза?

# 5 273
От ЕМА не са казвали, че и при другите 2 ваксини има същото съотношение на хора с тромбози. Имаше въпрос дали има такива случаи и при другите ваксини, на който отговориха, че проверяват само случаите след АЗ в момента.
Намерих пресконференцията. На въпроса има ли такива случаи при другите ваксини, потвърждават, че има при всички, които са одобрени за Европа, но другите, доколкото разбирам, въобще не са проверявани, само АЗ.

https://www.youtube.com/watch?v=qYmP02SIQNI&t=1771s
(28:27 мин.)

Не знам кое е по-добре, да се боцнеш с ваксина, която се разследва под лупа или с такава, за която има случаи, но никой не ги проверява...

За 2 доза, в България е още рано, края на април, началото на май ще се чуе.

# 5 274
  • София
Току що се обадихме да питаме кога за втора доза на АЗ ,че на картончето пише 7 април .Има ново разпореждане между първа и втора доза 70 дена ,а първата ни беше на 10 ти март.

# 5 275
Не се сърди, човече, от това, което аз разбирам за другите ваксини, казват, че да има случаи, но случаи има и без ваксини. Не се наблюдава увеличение.
Емър Кук добави, че са във връзка с регулатори от целия свят, но нямат индикации за увеличение на тези тромбо…  състояния.

# 5 276
Току що се обадихме да питаме кога за втора доза на АЗ ,че на картончето пише 7 април .Има ново разпореждане между първа и втора доза 70 дена ,а първата ни беше на 10 ти март.
Добре, че още сме в този протокол.
Взех да се притеснявам да не ни отложат за неопределено време и  с друг препарат .
Тогава направо отивам да ги съдя, защото за мен ще е безплатно.Blush

# 5 277
  • София
Скрит текст:
От ЕМА не са казвали, че и при другите 2 ваксини има същото съотношение на хора с тромбози. Имаше въпрос дали има такива случаи и при другите ваксини, на който отговориха, че проверяват само случаите след АЗ в момента.
Намерих пресконференцията.
На въпроса има ли такива случаи при другите ваксини, потвърждават, че има при всички, които са одобрени за Европа, но другите, доколкото разбирам, въобще не са проверявани, само АЗ.

https://www.youtube.com/watch?v=qYmP02SIQNI&t=1771s
(28:27 мин.)

Не знам кое е по-добре, да се боцнеш с ваксина, която се разследва под лупа или с такава, за която има случаи, но никой не ги проверява...
Скрит текст:
За 2 доза, в България е още рано, края на април, началото на май ще се чуе.
Изгледах този момент. Значи много интересно се получава. Когато журналистката от Уолстрийт Джърнъл попита дали ще има предупреждение и за други ваксини (не уточни кои) за проблеми с кръвосъсирването, защото такъв проблем имало и при други, този въпрос беше игнориран, но лекарката от ЕМА започна да обяснява, че на месец в ЕС имало около 1000 случаи на тромбози поради различни причини, а при ваксиниринате с АЗ това съотношение било по-ниско. За другите ваксини нищо.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 23:48 от milenaka

# 5 278
Днес много се ядосах. Говорих с баба ми, питах ги дали са се ваксинирали вече с дядо. И двамата са над 75г. Личния им лекар казал, че за него нямало ваксина пък за тях ли да има. Не знаят във Варна дали има зелени коридори, а дори да има не знаят коя ваксина е по- подходяща и естествено доктора не им казва. Държал се е с тях все едно са трето качество хора..

# 5 279
Мъжът ми имаше час за утре за Пфайзер, обаче в последния момент му казали, че няма ваксини. Сега какво трябва да направи, през портала се е регистрирал? Пак наново ли да се регистрира и утре ли? Обаждате ли се да кажете изрично, че няма да ходите на ваксинация или няма смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт