Отговори
# 5 310
  • София
Италианците завод ще правят за спутника, а ти питаш кой ще я купи.
Да бе, вярно, от вчера копаят да полагат основите, около Ватикана някъде....
Добро утро гаварит Масква
Добро утро, говорит Стефано Маги пред Франс прес: https://medicalxpress.com/news/2021-03-italy-factory-sputnik-vaccine-eu.html

# 5 311
Снощи казаха ли нещо за връзката АЗ и тромбозите в новините?
Не можах да гледам, а днес търся информация, но нещо не намирам нито на coronavirus.bg, нито на dariknews.

Нищо ново, някакъв експерт от ЕМА дал интервю, че са установили връзка и след няколко часа ще го обявят официално, но след няколко часа ЕМА се изказа, че няма такова нещо и още работят по въпроса.

# 5 312
  • София
май забравяш, че става въпрос за пари.
И се пише "гОворит МОсква".  Поне го научи!
Не знам защо си толкова политически оцветена, но ей тъй, както се карат за разни неща, интересите ги карат да си сътрудничат.

# 5 313
Пари и политика. Двете неща, които определено могат да помогнат, но могат и да спъват преборването на пандемията.

# 5 314
май забравяш, че става въпрос за пари.
И се пише "гОворит МОсква".  Поне го научи!
Не знам защо си толкова политически оцветена, но ей тъй, както се карат за разни неща, интересите ги карат да си сътрудничат.
Ти що си сложи Пфайзер гАспажа ? Що не изчака италианския Спутник ?
Аз руски не знам, не ми и трябва в живота. СпасибА
Кой говори руски ? На Запад ли или в USA ?

# 5 315
  • София
Защото такива имаше, а се бях писала в служебния списък още преди Коледа. Редът ми дойде в началото на февруари.

Руският е език като всеки друг.

# 5 316
Някой виждал ли е листовката със страничните реакции на Спутника?
Защо смятате, че там има по-малко постваксинални реакции, дори и смъртоносни.
Понеже тя ни е извън полезрението, ни е бленувана, но малко информация има за нея.
Нали и тя е векторна.

Дано по-бързо усвояват дозите, които пристигат, защото съвсем останахме сега и без ваксинационен щаб, и без друг щаб, и без нищо. Хаосът ще става все по-голям.

# 5 317
Спутника е "надежден", защото никой не се е ваксинирал с него, от непосредствените ни близки.
Стане ли масов и там ще проличат ефектите.

# 5 318
  • Бургас
От вчера съм с втора доза на Пфайзер, снощи никакви реакции,  както и при първата доза - само болка в ръката, вчера на всеки с втора доза разпечатваха и сертификата

# 5 319
  • София
Към момента с най-спряганите марки ваксини са ваксинирани милиони хора.

# 5 320
Имам съмнения, че проблемите с ваксините идват от това, къде са произведени и как са поставени /дали хората са били клинично здрави/. Колкото и да са напредничави тези ваксини, не вярвам, че на човек с някакъв проблем /не хронично заболяване или нещо много сериозно, а едно зачервено гърло/ трябва да се поставя ваксина.

# 5 321
  • Далечният изток
Някой виждал ли е листовката със страничните реакции на Спутника?
Защо смятате, че там има по-малко постваксинални реакции, дори и смъртоносни.
Понеже тя ни е извън полезрението, ни е бленувана, но малко информация има за нея.
Нали и тя е векторна.

Дано по-бързо усвояват дозите, които пристигат, защото съвсем останахме сега и без ваксинационен щаб, и без друг щаб, и без нищо. Хаосът ще става все по-голям.
Сега се разчетох малко по-подробно.
Не се препоръчва при автоимунни и онкологични заболявания.
За страничните реакции:
След ваксинация през първия или втория ден, краткосрочни общи (краткосрочен грипоподобен синдром, характеризиращ се с втрисане, треска, артралгия, миалгия, астения, общо неразположение, главоболие) и локални (болезненост на мястото на инжектиране, хиперемия, подуване ) реакции. По-рядко се забелязват гадене, диспепсия, намален апетит и понякога увеличаване на регионалните лимфни възли.

Възможно развитие на алергични реакции, краткосрочно повишаване на нивото на чернодробните трансаминази, креатинин и креатин фосфокиназа в кръвния серум.

Препоръчително е да не навлажнявате мястото на инжектиране, да не ходите в сауната, банята, да не пиете алкохол и да избягвате прекомерно физическо натоварване в рамките на 3 дни след ваксинацията. В случай на зачервяване, подуване, болезненост на мястото на ваксинация, вземете антихистамини. С повишаване на телесната температура след ваксинация - нестероидни противовъзпалителни лекарства.

от тук: http://ivo.garant.ru/#/document/400190118/paragraph/455:0

# 5 322
За руснаците - три дни без алкохол и сауна. Blush

Тук само 24 часа за АЗ.

Аида, благодаря. Значи същото е , както и с АЗ, само дето я няма.

# 5 323
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имам съмнения, че проблемите с ваксините идват от това, къде са произведени и как са поставени /дали хората са били клинично здрави/. Колкото и да са напредничави тези ваксини, не вярвам, че на човек с някакъв проблем /не хронично заболяване или нещо много сериозно, а едно зачервено гърло/ трябва да се поставя ваксина.

Аз бях болна, като си сложих ваксината.

# 5 324
Проблем е ако имаш много изявени симптоми. Ако си болен безсимптомно не би трябвало да има драма. Или ако имаш само хрема или нещо дребно. Вече с температура или силна кашлица не трябва да се ваксинира човек.

Общи условия

Активация на акаунт