Отговори
# 5 385
И мен не ме притесняват смъртни случи след първа доза, логично е, щом се слагат две дози, едната само да не е достатъчна, мой познат си беше изследвал антитела две седмици след първа доза на Пфайзер и нямаше антитела....повече ме вълнува каква ще е статистиката на заболели и починали след втора доза

Кантарджиев или Кунчев /не помня кой от двамата беше/ каза в едно предаване, че и той си е пускал няколко теста за антитела след първа доза, но не е имал. Появили се чак след втората доза, но не помня колко дни след това.

А относно реваксинацията - до момента изследванията за Пфайзер показват добра защита 6 м. след втората доза. Така че реваксинацията най-вероятно ще е най-рано година след основното ваксиниране

# 5 386
  • London
Сега се завъртях в профила на Борис, ами хора доста млади пишат, че са ваксинирани вчера, днес, оня ден и все Астра.....явно на никой не му дреме какво пише за тромбози.

# 5 387
Сега се завъртях в профила на Борис, ами хора доста млади пишат, че са ваксинирани вчера, днес, оня ден и все Астра.....явно на никой не му дреме какво пише за тромбози.

Кой Борис?

# 5 388
  • London
Борис Джонсън. Под последния му пост за закупени дози Модерна. Има хора, които даже пишат, че не ги искали американските. Искали си възможност за избор на АЗ. Ти да видиш.....Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 389
  • София
Актуално от днес. в УМБАЛ Св Ана - София, по регистъра. Ваксинират с всички ваксини! Имат Модерна и Пфайзер

# 5 390
  • Бургас
В крайна сметка след отрицателен домашен тест за антитела си пуснах лабораторен -  SARS-CoV-2 TrimericS IgG.При граница до 13, съм с 23.40.
Не е супер, но поне не е отрицателен.
Не съм правила неутрализиращи антитела, но и не виждам голям смисъл.

Д димер при граница < 0.3, съм с 0.2.

# 5 391
В крайна сметка след отрицателен домашен тест за антитела си пуснах лабораторен -  SARS-CoV-2 TrimericS IgG.При граница до 13, съм с 23.40.

Ако не греша, беше с една доза АЗ.

# 5 392
  • Бургас

Ако не греша, беше с една доза АЗ.
Да. Трябваше да го запиша.

# 5 393
  • София
В крайна сметка след отрицателен домашен тест за антитела си пуснах лабораторен -  SARS-CoV-2 TrimericS IgG.При граница до 13, съм с 23.40.

Е, как не виждаш смисъл? Точно тези анитела са съществените в случая на ваксинация.

С този тест се определя количеството на IgG антитела срещу антигена на S1 рецептор-свързващия домейн на Spike протеина (шипчестия протеин) на SARS CoV-2. Това са т.нар. неутрализиращи антитела, които блокират вируса преди да се прикрепи и да навлезе в клетката. Точно тези антитела се синтезират в организма след ваксина и засега имат най-голямо значение за състоянието на изградения имунитет.

# 5 394

Значи другият тест беше фалшиво отрицателен.
Пусни си пак 2-3 седмици след втората доза, тогава се очаква да скочат нагоре.

# 5 395
  • София
Актуално от днес. в УМБАЛ Св Ана - София, по регистъра. Ваксинират с всички ваксини! Имат Модерна и Пфайзер

Чудесно..На мен вчера ми отпадна часа и презаписах, точно защото нямаха от всички...Голям късмет просто , а системата е направо кретенска с това презаписване нон стоп, ами като са дали възможност за избор и си посочил, трябва да влезеш в регистър и щом пристигнат дози да ти звъннат, а не така само да записваш...
Frowning1

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 15:46 от Tara_RZ

# 5 396
  • Бургас
Имам впредвид, че не виждам смисъл да пускам другия тест. Има си отделен с % на неутрализиращи антитела.  Т.е приключих  с лабораторните походи за сега. Може би не съм се изразила правилно. Вероятно след месец ще пусна същия тест като този който пуснах сега от чисто любопитство.
И това, че д димер е в граници вече трябва да ми помогне чисто психически да спра да си гледам организма под лупа. Simple Smile

Втората доза ще я мисля. Вероятно ще има яснота до края на Май как ще стоят нещата с АЗ и ще видим.

Вероятно е домашния тест да е с по - висок праг на позитивиране.

# 5 397
  • София
Имам впредвид, че не виждам смисъл да пускам другия тест. Има си отделен с % на неутрализиращи антитела.  Т.е приключих  с лабораторните походи за сега. Може би не съм се изразила правилно. Вероятно след месец ще пусна същия тест като този който пуснах сега от чисто любопитство.
И това, че д димер е в граници вече трябва да ми помогне чисто психически да спра да си гледам организма под лупа. Simple Smile

Втората доза ще я мисля. Вероятно ще има яснота до края на Май как ще стоят нещата с АЗ и ще видим.
Да, сега те разбрах Simple Smile Щом в края на май ти е втората доза мисля, че си правила рано тестовете. Моя колежка на около 30 дни след първа доза на АЗ имаше 16000 титър при 1050 протективен. Аз се чудех дали да си пусна, ама честно казано ми се досвидяха 30-40 лв за това Simple Smile

# 5 398

Вероятно е домашния тест да е с по - висок праг на позитивиране.
Не мисля, че дом. тестове са благонадеждни. Има време за втората доза, пази се и всичко ще бъде наред.

# 5 399
Аз съм сигурна ,че скоро няма да тръгне ваксинационния процес.Върви по алфа предаване "На нож" оплюващо ваксините по "най-интелигентен"начин.Сега чувам,че във ваксините имало изпражнения от маймуни,неандерталски гени и още какво само да знаете ..Flushed В Модерна имало операционна система; с кучешки гени-в Глаксо-смит Клайн.Освен чипове...Норовакс имало наночастици от молци ...Направо ще припадна..спирам да гледам,но да кажа,че възрастните гледат тази телевизия и ще се ваксинират ама друг път.Толкова убедително са го направили,че старите хора ще се вържат много Sad .Експерти уж -офицер от ФЕМА говори. И АЗ плюят-починалите били стотици,но ги криели.Не знам кой им разрешава да пускат подобни дивотии...

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 16:16 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт