Отговори
# 5 535
След колко месеца или години? Докога всичко ще е в резултат на ваксината? Докога трябва да сме параноични? Аз мисля, че ако някой е имал притеснения от много дългосрочни последствия, едва ли изобщо се е ваксинирал, те тези неща се мислят преди да се боцнеш.

# 5 536
Това е много малко вероятно. Повечето реакции се появяват до 6 седмици след ваксинация. Тромбоцитопенията също се развива до 2 седмици след първа доза и я хващаме чак сега, точно защото е много рядка и няма как да се засече в изпитванията в 3-та фаза с няколко десетки хиляди участници. Затова има постмаркетингови наблюдения и както виждаме системата работи.
Но по принцип да изскочат някакви много големи проблеми с безопасността на този етап е много, много малко вероятно.

# 5 537
Ежедневно в Бг си отиват по 200 души от Ковид, и по незнам колко от затруднения достъп до лечение, поради пандемията. Тези цифри не  стресират ли  повече от бройките 1 на 100 000 или 30 на 25 000 000.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 15:11 от trotinettka

# 5 538
  • София
Но най-хубаво е да си сложим и втора доза АЗ и да се приключва с тази драма, викам аз.

Ей, това да се чува! Simple Smile

# 5 539
И аз тук ваксинирана с Пфайзер,първа игла от днес.Казаха ми да пия 2 литра вода,друго не.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 14:51 от slan4ize_76

# 5 540
  • Варна
Както казва мъжът ми, когато се опитвам да мисля и разсъждавам за неща, от които не разбирам, но ей-така си задавам разни въпроси: "Недей да го мислиш, нямаш нужния капацитет". Joy

Така че и вие тука какво сте седнали да го мъдрите - нито сте учени, нито лекари.
Така че имайте доверие на науката, тя постоянно се развива, не стои на едно място.

# 5 541
Поне при мен се оказа вярно, че втората доза от РНК ваксина се понася по-кофти от първата. Не е нещо драстично, по-скоро някакъв общ дискомфорт за разлика от първия път.
Голяма част от неприятното усещане се дължи вероятно на грубото поставяне на ваксината, още като ме прободе сестрата и ми изтръпнаха пръстите на ръката. Добре, че и дадох лявата. Както и да е, търпи се.
Сертифицирана съм.

Другият ваксиниран у нас си чака втората доза Астра. Няма никакво намерение да я сменя, или да се отказва.

# 5 542
Тестът за антитела на гладно ли се прави и за колко време става?

# 5 543
И като си помисли човек, че това ще е всяка година тази лудост и му прилошава...

# 5 544
И аз съм вече сред ваксинираните с Пфайзер първа доза. Като оплаквания имах само 2 дни болка в ръката. Нищо по-различно от опита ми и с други ваксини. Дори при тетанус ме боли 1 седмица.
Днес много ме озадачи нещо друго. На мой познат баща му е ваксиниран с двете дози Пфайзер и вчера си е пуснал тест за антитела. Бил е абсолютно отрицателен, никакви антитела. Възможно ли е и след двете дози да не образуваме антитела? В такъв случай какво правиш? За мен си означава, че все едно не е ваксиниран и няма абсолютно никаква защита. И ми е чудно на какво може да се дължи това. Дали е възможно, ако не са спазени градусите при транспортиране и съхранение и това да е резултата - неефективна ваксина. Стоя и си се чудя, ако се окажа в такава ситуация като човек, който е много рисков поради придружаващи заболявания какво правя.

# 5 545
Напълно възможно. Мой много близък, лекар, на около 70, след 2 дози Pfizer, нямаше антитела. Казвам го, но с уговорката, че не помня колко време след втората доза се беше изследвал, т.е. към днешна дата може и да се е променила ситуацията, но не ми е удобно да разпитвам.
И аз съм вече сред ваксинираните с Пфайзер първа доза. Като оплаквания имах само 2 дни болка в ръката. Нищо по-различно от опита ми и с други ваксини. Дори при тетанус ме боли 1 седмица.
Днес много ме озадачи нещо друго. На мой познат баща му е ваксиниран с двете дози Пфайзер и вчера си е пуснал тест за антитела. Бил е абсолютно отрицателен, никакви антитела. Възможно ли е и след двете дози да не образуваме антитела? В такъв случай какво правиш? За мен си означава, че все едно не е ваксиниран и няма абсолютно никаква защита. И ми е чудно на какво може да се дължи това. Дали е възможно, ако не са спазени градусите при транспортиране и съхранение и това да е резултата - неефективна ваксина. Стоя и си се чудя, ако се окажа в такава ситуация като човек, който е много рисков поради придружаващи заболявания какво правя.

# 5 546
  • София
Възможно е човек да не образува антитела след ваксина. Но нали затова говорят за клетъчния имунитет. Доколкото съм запознат, а и вчера бяха пуснали линкове тук, той може да се изследва на няколко места в България. Верно, на цена в порядък 150-230 лв., но...., по-добре отколкото човекът веднага да се запъти към друг вид ваксина...

# 5 547
Да, и този човек е възрастен. Остава ми да се надявам, че е по-вероятно при възрастните да се получава. Със сигурност 2 седмици след втората доза ще се изследвам. След първа не знам има ли смисъл

# 5 548
На мен тези дни познат ми разправяше, че разбрал за хора заразени след две дози Пфайзер. Даже говореше за човек в болница след втора ваксина.  Но то дори след втора доза трябва да мине известно време, за да се считаш за защитен. И както и тук пишете има хора, които и антитела не образуват, но пък клетъчния имунитет може и да е на лице.

# 5 549
  • Варна

Днес много ме озадачи нещо друго. На мой познат баща му е ваксиниран с двете дози Пфайзер и вчера си е пуснал тест за антитела. Бил е абсолютно отрицателен, никакви антитела. Възможно ли е и след двете дози да не образуваме антитела? В такъв случай какво правиш? За мен си означава, че все едно не е ваксиниран и няма абсолютно никаква защита.

Извинявайте, ама ми иде да приложа фразата на мъжа ми. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт