Отговори
# 5 565
Аз мисля преди ваксина да направя антиген тест, за да не се окажа болна. Доколкото разбирам не е добре да си болен по време на ваксината камо ли от самия Ковид. За антитела също правих кръвен. Нямам.

Joy Joy Joy не си чела май назад
Точно това обсъждахме пост-два преди твоя. На предната страница също има.
Понеже и аз така чух от лекар, но тук казаха точно обратното.
Не съм видяла. Но ако лекар ви е казал ми е по-смислено него да слушате, а не мненията във форума.

# 5 566
да, лекар от Ковид отделение ми каза да пусна антиген преди ваксина, защото Ковид и ваксина било много опасно

# 5 567
да, лекар от Ковид отделение ми каза да пусна антиген преди ваксина, защото Ковид и ваксина било много опасно
ами, какво да ви кажа, в такъв случай изобщо не знам какво има да се чете тука кой какво препоръчва

# 5 568
  • Варна
Мой познат се ваксинира и три дни по-късно прояви симптоми. Преболедува супер леко.

# 5 569
Момичета, къде пускате ПКК (за София) и колко време след това излизат резултатите?

Втора седмица от първа доза АЗ, главоболието се засилва и ме боли околото окото с леко изтръпване на скулата. Миналата седмица го усещах зад ухото, даже ме болеше като при отит. Само че личната днес е била първа смяна, утре е втора и мисля на моя глава да пусна ПКК сутринта и следобяд при нея с резултатите, но ми трябва някъде да излязат до обяд.

# 5 570
ПКК правят във всяка лаборатория, в Токуда знам, че излизат много бързо, но според мен не трябва да чакате 2 седмици с главоболие, консултирайте се с лекар. ЛЛ би трябвало да има заместник за времето, когато не е на работа.

# 5 571
  • София
Момичета, къде пускате ПКК (за София) и колко време след това излизат резултатите?

Втора седмица от първа доза АЗ, главоболието се засилва и ме боли околото окото с леко изтръпване на скулата. Миналата седмица го усещах зад ухото, даже ме болеше като при отит. Само че личната днес е била първа смяна, утре е втора и мисля на моя глава да пусна ПКК сутринта и следобяд при нея с резултатите, но ми трябва някъде да излязат до обяд.
Не бяхте ли вие дето писахте за бучка след ваксината АЗ? Тогава, към края на март бяха минали повече от 10 дни. От тогава ли сте с главоболие?

Скрит текст:

# 5 572
Все пак питайте лекаря какво точно да пуснете, може да се наложи и нещо друго освен пкк.

# 5 573
Мой познат се ваксинира и три дни по-късно прояви симптоми. Преболедува супер леко.
дали не са били симптоми от самата ваксина? Сигурно ли е, че е било Ковид?
Защото и аз ноември изкарах нещо и бях убедена, че е той, но после на теста излезе друго.

# 5 574
Предполагам, че хората от любопитство си пускат тестове за антитела след ваксина, за да видят дали имат. Но според мен това не е достатъчно информативно и не носи особена полза, затова мисля, да не го правя.

Приемам, че след указания срок ще имам някаква защита, която няма как да е  в право пропорционална връзка с наличието, или не на някакво количество антитела, както и не ми дава гаранция, че няма да се разболея, но разчитам да боледувам по-леко, каквато е по принцип идеята на ваксината.

И въобще, каквото можах направих, другото продължава да е все така неясно.

# 5 575
Не бяхте ли вие дето писахте за бучка след ваксината АЗ? Тогава, към края на март бяха минали повече от 10 дни. От тогава ли сте с главоболие?

Скрит текст:

Аз съм, да, наистина сега ми е трета седмица, не съм сметнала правилно.

Главоболието започна миналата, но не е постоянно и ме притесни едва сега като осъзнах, че вече няколко дена получавам болки около окото. Но тъй като се претоварвам от монитора често, не му обръщах внимание. Едва сега усетих, че може би не е нещо съвсем в нормата.

ЛЛ има кабинет за спешни случаи, но там никой не вдига, а утре е петък и предпочитам да съм готова.

# 5 576
  • Варна
дали не са били симптоми от самата ваксина? Сигурно ли е, че е било Ковид?
Сигурно е, разбира се, не пиша предположения. Пусна тест, а и повечето му колеги го изкараха точно тогава.

# 5 577
От другата тема, видяхте ли това 🥴

Словакия твърди, че доставените й ваксини "Спутник V" се различават от тези в Русия

Словашкият държавен институт за контрол на лекарствата (SUKL) потвърди в четвъртък, че ваксините "Спутник V", съдържащи се в партидата, която наскоро е получила страната, имат различни характеристики в сравнение с партидите от проучванията, публикувани преди време в медицинското списание The Lancet и от партидите, проучвани от Европейската агенция по лекарствата (EMA), съобщава Ройтерс.

Според първоначалните констатации в списанието, "Спутник V" е между 91% и 96% ефективна за предотвратяване на COVID-19 след 21 дни от поставяне на втората доза. Ваксината "показа добър профил на безопасност и предизвика силен хуморален и клетъчен имунен отговор при участниците в проучването", се посочваше в информацията, публикувана навремето от The Lancet.

Местните медии съобщиха снощи, че Словакия временно е спряла процеса на разпространение на ваксината поради липсата на данни, тъй като институтът не е успял да даде ясен отговор дали е безопасно да се започнат ваксинациите и SUKL не може да определи ползите и рисковете от ваксината.

Словакия закупи през миналия месец 200 000 дози от Русия, което впоследствие доведе до принудителната оставка на премиера Игор Матович.

https://trud.bg/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F … 1%81%D0%B8%D1%8F/

# 5 578
ЗА ПКК в София аз ходя обикновено в Бодимед или Цибалаб и на двете места става до края на деня, максимум за следващия сутринта.
Някой бил ли е тези дни във ВМА за ваксина? Чудя са дали ваксинират все още само с АЗ.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 18:22 от lovely

# 5 579
Днес моят близък се ваксинира с Пфайзер при личната.
Утре имаше записан час за центъра в Димитровград, но сега звъннах да го откажа. От там ми казаха, че и при тях са заредили Пфайзер, ако някой се интересува.
Става дума за МЦ "Диамедикъл", Димитровград. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт