Отговори
# 5 775
  • София
Тук намерих информация, че ще важат от юни – https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D1%82-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D0% … %D0%BE/a-56914843

При мен се получава идеално, обаче. Точно в началото на юни трябва да ми е втората доза и ще поискам сертификат.

# 5 776
Засега ЕМА са предложили въпросните сертификати /зелени удостоверения/, които да важат при пътуване в ЕС. Евентуално до лятото държавите от ЕС да подготвят националните си системи и от лятото да се прилагат. А в един по-късен момент да бъдат признати и извън ЕС.

от тук: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-respon … n-certificates_bg

Ние пък семейно се отказваме от ваксини, тестове, сертификати и пътуване в странство. Така постъпихме и миналата година. Не стигнахме до Кавала, а винаги почиваме там. Явно, че и тази година от немай къде ще бъдем на нашето море. Направо се чудя докога ще продължи това безобразие........Докато умрем или?

# 5 777
Нищо не пише за децата /имам предвид тинейджърите/. По спомени ваксинирането е над 18 години, но когато става въпрос за представяне на PCR на границата май беше 12 години.

# 5 778
Ами редно е да има такъв сертификат или както там ще го наричат. Преболедували и ваксинирани трябва да дишат по - спокойно. Предполагам в началото сертификатът ще осигурява предимство, поне докато няма достатъчно ваксини. Хората трябва да могат, да се завръщат към нормалното, бизнесът също. Не може да стоим захлопнати во век и веков. Който не иска да се ваксинира или пср или вкъщи. Такава е действителността, колкото и да не ни харесва.
Ваксинирането ми носи ползи - за здравето, за спокойствието, ще мога да си виждам близките, бонус ще ми бъде по - лесното пътуване.
За Гърция последното, което прочетох - пср, ваксина, а децата на ваксинирани без пср. За ваксинираните - зелен коридор. Не помня за преболедувалите.

# 5 779
  • София
Нищо не пише за децата /имам предвид тинейджърите/. По спомени ваксинирането е над 18 години, но когато става въпрос за представяне на PCR на границата май беше 12 години.

Над 12, над 6... Навсякъде е различно. За влизане в България пък няма долна граница на възрастта- или ПСР, или карантина.

# 5 780
И аз днес си изследвах антителата. Изкарах ковид ноември, но като гледам нищо не е останало като антитела. С оглед на коментара, където пише, че за протективен пост-имуназационен титър  се отчита концентрацията на IgG  S1 RBD антитела над 7.0.U/ml.  Ако правилно съм разбрала значи, че нямам протективен пост-имуназационен титър, въпреки че резултата ми е над 1. Аз изкарах леко и явно и това си има значение. А може преди да са били повече и да са намалели с месеците.  При мен беше неразположение за 3-4 дни. При майка ми примерно резултата е 14, но тя беше доста по-зле, с дни не можеше да стане от леглото. Иначе тогава двете бяхме уж в непрекъснат контакт. Тя имаше контакт с човек, който в последствие се оказа заразен, но двете развихме симптоми по едно и също време тогава.    .          

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 17:58 от daisy12

# 5 781
Как очаква някой, че антителата ще седят вечно високи, не ми е ясно. Те се вдигат при контакт, когато е необходимо. Организмът си го помни и ги произвежда при нужда. И как на базата на тая измислена бройка ще издават.... “сертификат”?! За какво по-точно?! И аз се надявам това безумие скоро да приключи. Но никой не казва кога.

# 5 782
  • София
Определено не очаквам, че антителата щяха да останат вечно високи. Затова се ваксинирах. Е, и защото не ми се занимава с пср-и или карантини.

# 5 783
Не очаквам, че антителата ще са вечно високи, но определено вече ми се струва, че има значение тежестта на прекарване за тяхното количество. Аз с по-лркото прекарване съм на 4, а член на семейството, който беше доста по-зле след 4 месеца е с 14. Със сигурност ще се ваксинирам. Надявам се да не ми мине котка път за трети път.

# 5 784
Коментираше се времеви период от преболедуване 90 дни, а не тест за антитела. Да го мислят властимащите.

# 5 785
  • София
Не очаквам, че антителата ще са вечно високи, но определено вече ми се струва, че има значение тежестта на прекарване за тяхното количество. Аз с по-лркото прекарване съм на 4, а член на семейството, който беше доста по-зле след 4 месеца е с 14. Със сигурност ще се ваксинирам. Надявам се да не ми мине котка път за трети път.
И това май не е. Преди няколко дни една позната се оказа с огромно количество антитела, без да е била болна. Мъжът ѝ беше през ноември, тя с повече антитела от него.

# 5 786
И това май не е. Преди няколко дни една позната се оказа с огромно количество антитела, без да е била болна. Мъжът ѝ беше през ноември, тя с повече антитела от него.
Вече не знам какво да мисля. Логика май няма или е доста индивидуално. При нас аз бях с лекото прекарване и симптоми за 3-4 дни, а майка ми си беше доста зле и на легло с дни.  Нейният резултат е доста добър след 4 месеца, а моите антитела са  по-малко от нейните. Днес се мислех, че може по-дълготраен и добър имунитет да се изгражда след по-тежко протичане, но може и да бъркам. Объркващо е всичко.

# 5 787
  • София
Здравейте! Аз съм с поставена първа доза АЗ през март. Ще зачакам още седмица някой от някъде да ми пусне смс къде да ходя и кога за втора и ще тръгна да си я търся сама Simple Smile Питането ми обаче е за майка ми- записах й час за 21.04, твърдо с искане за РНК ваксина (алергии, заболяване и пр.) - та да питам- поставя ли се вече РНК при записаните през системата часове? На 67 е, ако има значение. Благодаря предварително!

# 5 788
Ами все още е тото, но шансът да получите иРНК е по-голям отколкото преди 2 седмици. Понякога има, понякога няма. Зависи от наличностите в конкретния ден.

Ако искате да увеличите шанса ѝ за иРНК всксина, може да я запишете в кабинета за ваксиниране на хора на 65+ в Иван Рилски (София). По телефона става записването. Въпреки че пише, че слагат само АЗ, миналата седмица имаха Пфайзер и Модерна.

# 5 789
При личните лекари също ваксинират с Модерна и Пфайзер. Тези дни познати, които са в четвърта група получиха обаждания от личните лекари да отидат и да ги ваксинират с някоя от двете ваксини. Някои лични имат Пфайзер, други Модерна.

Общи условия

Активация на акаунт