Отговори
# 6 330
Откриват 370 нови имунизационни кабинета със заповед на Министъра на здравеопазването.
https://nova.bg/news/view/2021/04/16/323435/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D … 28cjFrkJZnUbd2ohk
Аз не разбрах кои са тези нови пунктове, поне трябваше да ги изброят.
Ето заповедта:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/16/zapov … gn_15_04_2021.pdf
Благодаря. То стана някакъв скандал преди време, че малките пунктове са закрити и остават големите. Понеже си търся място за втора доза, което работи през уикендите, затова ми беше важно. Там където ми сложиха първата нямат график за събота вече, а през седмицата ми е много сложно

# 6 331
  • София
В крайна сметка, мога ли да си сложа втората доза където си поискам? От София мед ми казаха - задължително при тях пак...

# 6 332
Защо задължително - може да нямат ваксини точно на тази дата, може да не работят по ваксиниране и т.н. Не съм останала с впечатление, че е направена добра организация И за втората доза, както за първата. 

# 6 333
  • София
И аз незнам защо...планирах да не съм в София тогава и да си сложа втората доза в друг град, но вече не знам може ли не може ли...

# 6 334
Здравейте момичета! Понеделник /12.04/ се ваксинирах с Модерна - първа доза! Първите дни освен болка в ръката, която продължи два дни не съм имала други симптоми! Но вчера усетих болка в гърба, и днеска парене в гърдите и реших да отида да ме прослуша личния, като той потвърди,  че е тръгнала някаква настинка и се чуват хрипове на десния дроб. Държа да отбележа, че след ваксината не съм имала почти никакви контакти и предпоставки за настинка! От самото начало си спазваме стриктно противоепидемичните мерки. Искам да обърна вниемание и на това че мъжа ми се ваксинира също с първа доза една седмица преди мен! Имало ли е някой подобен случай на моя?

# 6 335
  • Далечният изток
Какъв е случаят, че не разбрах. Първа доза на ваксина не ви предпазва от настинка. Може да е настинка, може и да е ковид, може и друго. Направете една рентгенова снимка поне, направете си тест за корона вирус.

# 6 336
В крайна сметка, мога ли да си сложа втората доза където си поискам? От София мед ми казаха - задължително при тях пак...
Втората доза на ММ се пада на 2 май (Великден). Казали са му, че ако ваксинационният център, където си постави първата, не работи тогава, с картончето за ваксинация може да си постави втората доза навсякъде, където работят на Великден.

# 6 337
Разбира се, че ще си правя. Ясно ми е, че не предпазва, за това подчертах, че почти никакви контакти не съм имала! Въпроса ми беше дали някой е имал подобен случай, нищо повече.. Simple Smile

# 6 338
Човек може да се е заразил преди ваксината, не непременно след нея. Инкубационния период на вируса е дълъг.

# 6 339
  • на земята
Здравейте момичета! Понеделник /12.04/ се ваксинирах с Модерна - първа доза! Първите дни освен болка в ръката, която продължи два дни не съм имала други симптоми! Но вчера усетих болка в гърба, и днеска парене в гърдите и реших да отида да ме прослуша личния, като той потвърди,  че е тръгнала някаква настинка и се чуват хрипове на десния дроб. Държа да отбележа, че след ваксината не съм имала почти никакви контакти и предпоставки за настинка! От самото начало си спазваме стриктно противо епидемичните мерки. Искам да обърна внимание и на това че мъжа ми се ваксинира също с първа доза една седмица преди мен! Имало ли е някой подобен случай на моя?
При мен и още двама познати по същия начин.Сложихме Модерна сутринта към 10 часа,нищо същия ден.На другия ден болки в ръката само ,но на третия ден и при трима ни,болки в гърба,симптоми на настинка и леко главоболие,отмаляло ми беше леко,,даже аз и покашлях,но с парацетамол отмина за три дни всичко .
Нормална реакция след ваксина каза доктора, и наистина е така,не го мислете и не си втълпявайте нищо и не четете другите какви симптоми имат.

# 6 340
Здравейте момичета! Понеделник /12.04/ се ваксинирах с Модерна - първа доза! Първите дни освен болка в ръката, която продължи два дни не съм имала други симптоми! Но вчера усетих болка в гърба, и днеска парене в гърдите и реших да отида да ме прослуша личния, като той потвърди,  че е тръгнала някаква настинка и се чуват хрипове на десния дроб. Държа да отбележа, че след ваксината не съм имала почти никакви контакти и предпоставки за настинка! От самото начало си спазваме стриктно противоепидемичните мерки. Искам да обърна вниемание и на това че мъжа ми се ваксинира също с първа доза една седмица преди мен! Имало ли е някой подобен случай на моя?
Вече от няколко места прочетох подобни оплаквания. Дали ваксината не събаря имунната система и така човек лесно да се разболява?  Преди няколко поста пишеше за подобен случай на момиче на 21 г.

# 6 341
Здравейте, как става записването за втора доза? Трябва да се обадя за час ли? Може ли на съответната дата да отида да ми я сложат в друг ваксинационен център?

# 6 342
  • София
Скрит текст:
Вече от няколко места прочетох подобни оплаквания. Дали ваксината не събаря имунната система и така човек лесно да се разболява?  Преди няколко поста пишеше за подобен случай на момиче на 21 г.
Мислил съм си го, макар че каквото съм чел по темата, пише, че това си е нашенски фолклор и не било вярно.
Някой от лекарите да сподели мнение - ще е интересно.

# 6 343
Здравейте момичета! Понеделник /12.04/ се ваксинирах с Модерна - първа доза! Първите дни освен болка в ръката, която продължи два дни не съм имала други симптоми! Но вчера усетих болка в гърба, и днеска парене в гърдите и реших да отида да ме прослуша личния, като той потвърди,  че е тръгнала някаква настинка и се чуват хрипове на десния дроб. Държа да отбележа, че след ваксината не съм имала почти никакви контакти и предпоставки за настинка! От самото начало си спазваме стриктно противо епидемичните мерки. Искам да обърна внимание и на това че мъжа ми се ваксинира също с първа доза една седмица преди мен! Имало ли е някой подобен случай на моя?
При мен и още двама познати по същия начин.Сложихме Модерна сутринта към 10 часа,нищо същия ден.На другия ден болки в ръката само ,но на третия ден и при трима ни,болки в гърба,симптоми на настинка и леко главоболие,отмаляло ми беше леко,,даже аз и покашлях,но с парацетамол отмина за три дни всичко .
Нормална реакция след ваксина каза доктора, и наистина е така,не го мислете и не си втълпявайте нищо и не четете другите какви симптоми имат.

Аз също усещам, че ще тръгне кашлица, но освен това не чувствам някаква отпадналост, дискомфорт, температура нямам също! Вие след тези симптоми, изолирахте ли се? Имам малко дете и ми е най-притеснено за него, да не би да се зарази? 😟

# 6 344
  • София
Пусни си един бърз тест, ако се притесняваш да не е ковид.

Общи условия

Активация на акаунт