Отговори
# 6 315
  • София
Здравейте!
Чета темата, но такъв казус не съм срещала, та ако някой е запознат, моля да пише.
Записах майка ми през системата за РНК, в МВР болница, но когато отишла са й съобщили, че има само АЗ и е отказала. 4 дни по-късно слага Пфайзер при ЛЛ. Т.е
 вчера. Днес ЛЛ й се обади, че има въведена ваксинация с АЗ от МВр болница и няма да има как да се направи втора игла. Звъняла е в РЗИ, оттам я препращат в болницата. Тези (да не квалифицирам) от МВР отказват да редактират грешката си. Личната не можела да се оправи. Не знам какво да я посъветвам...
След като опитате всичко да се оправи проблема и не успеете, може да се обърнете кам някоя телевизия. Сигурно ще им е интересно до проучат случая. А и няма как в системата майка ви да се води ваксинирана с 2 дози през 4 дни.
Да допълня за реакциите след поставяне на втората игла на Модерна. Обилно потене. От втория ден, на третия, та чак на четвъртия ден нещата се успокоиха.

# 6 316
  • в страната на чудесата
Здравейте!
Чета темата, но такъв казус не съм срещала, та ако някой е запознат, моля да пише.
Записах майка ми през системата за РНК, в МВР болница, но когато отишла са й съобщили, че има само АЗ и е отказала. 4 дни по-късно слага Пфайзер при ЛЛ. Т.е
 вчера. Днес ЛЛ й се обади, че има въведена ваксинация с АЗ от МВр болница и няма да има как да се направи втора игла. Звъняла е в РЗИ, оттам я препращат в болницата. Тези (да не квалифицирам) от МВР отказват да редактират грешката си. Личната не можела да се оправи. Не знам какво да я посъветвам...
Идете в болницата и спокойно обяснете на лекаря или на който отговаря за ваксинациите. Ще направят справка и ще оправят нещата. Грешки се случват, няма нужда от скандали.

# 6 317
  • Далечният изток
Здравейте, моля да споделите дали някои ваксинирани са получили бодежи в гърдите 2-ра, 3-та семица след първа доза на Пфайзер.
При мен това след Модерна, 3 седмици след ваксината. Първоначално не го отдадох на ваксината, и то след толкова време, но няма от какво да е друго. Отшумя след 3-4 дни, но беше много неприятно.

# 6 318
Наскоро прочетох едно проучване, че странични ефекти от РНК ваксините могат да имитират симптоми на рак на гърдата- подути лимфни възли и др. оплаквания. Не си спомням бодежите дали бяха в списъка. Но отшумявало и не било притеснително.

# 6 319
  • Далечният изток
Наскоро прочетох едно проучване, че странични ефекти от РНК ваксините могат да имитират симптоми на рак на гърдата- подути лимфни възли и др. оплаквания. Не си спомням бодежите дали бяха в списъка. Но отшумявало и не било притеснително.
Да, и при мен лимфен възел под мишницата от страната на убодената ръка ми се поду, около 2 седмици след ваксината. От само себе си мина. След три дни ми е втората доза, очаквам честно казано същите реакции, но по-силни, пък да видим...

# 6 320
  • SF
Повечето фирми организираха ваксинацията на служителите си. Има доста ваксинирани 25-годишни.

Аз даже очаквам фирмите да пуснат втори, трети път списъци, защото при първия много хора бяха болни или току-що преболедували и не са се възползвали, което не значи, че трябва да бъдат лишени завинаги...

# 6 321
Като ваксинират всички желаещи възрастни и хронично болни, да се върнат пак към айтитата и пиарите.

# 6 322
Откриват 370 нови имунизационни кабинета със заповед на Министъра на здравеопазването.
https://nova.bg/news/view/2021/04/16/323435/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D … 28cjFrkJZnUbd2ohk

# 6 323
  • Бургас
Баща ми 70+ Години,  ваксиниран с първа доза АЗ преди 7 седмици, е с ковид, но го кара леко, а жена му - неваксинирана,  го кара доста по-тежко

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 14:17 от bur02

# 6 324
Откриват 370 нови имунизационни кабинета със заповед на Министъра на здравеопазването.
https://nova.bg/news/view/2021/04/16/323435/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D … 28cjFrkJZnUbd2ohk
Аз не разбрах кои са тези нови пунктове, поне трябваше да ги изброят.

# 6 325
Вчера сложих втора доза Файзер.След първата освен дискомфорт на убоденото място,нищо,а от вчера ме боли цялата ръка,мястото е твърдо,и точно имам бодеж и болка под мишницата и гърдата от страната която е бодена.Все едно напипвам топче.Прилича на това което описват по-горе.Друго ми няма засега.И това не е болка за умиране,но е адски неприятно.През ноща не спах почти от този дискомфорт.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 04:24 от Не се сърди, човече

# 6 326
  • Далечният изток
Аз не разбрах кои са тези нови пунктове, поне трябваше да ги изброят.
Ето заповедта:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/16/zapov … gn_15_04_2021.pdf

# 6 327
Здравейте, някой имал ли е такъв случай: при приключил цикъл в неделя, в понеделник - ваксина с Модерна и днес отново започнал ?

# 6 328
Да, и при мен лимфен възел под мишницата от страната на убодената ръка ми се поду, около 2 седмици след ваксината. От само себе си мина. След три дни ми е втората доза, очаквам честно казано същите реакции, но по-силни, пък да видим...

И аз бях така след първата - подут лимфен възел, беше незабележим, но се усещаше при напипване и почти изчезна до втората доза. В Пирогов ми казаха, че е нормално, да не се притеснявам. След втората доза пък много бързо се появи, почти на следващия ден и вече беше и видим. Но пък много по-бързо изчезна - до една седмица. Така че не го мислете Blush

# 6 329
  • София
Сестра ми също имаше два подути лимфни възела след Модерна.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 04:24 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт