Отговори
# 6 285
  • Sofia
Здравейте някой може ли да ми каже как да намеря телефона на кабинета в Александровска болница в София. Имаме час през системата за Неделя, а в сайта на болницата пише, че работят до Събота 17%30. Преди две седмици ми звъннаха от София Мед два дни преди това да ме питат дали ще отидем, а от тук никакъв контакт. Майка ми е с достатъчно болести белодробни и други за да я разхождам напразно. Благодаря предварително на отговорилите

Аз писах преди седмица за Александровска. В неделя въобще не отвориха, нито намерих преди това телефон, на който да се свържа с тях. Часът ми отпадна и се ваксинирах на друго място.
Благодаря, аз чета, но бях в болница и съм изпуснала да връщам много назад. Направо ще откажа часът и ще си търсим друг център

# 6 286
  • Пловдив
Днес успях чрез портала да се ваксинирам с pfizer. Нямам никакви оплаквания за сега, освен болка на мястото на убождането.

# 6 287
  • Варна
Преди ваксина може ли да се пие валидол  или мента/глог

Аз пих мента/глог /валериян и при двете дози. Жива съм. Sunglasses

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 18:43 от Киса

# 6 288
Днес успях чрез портала да се ваксинирам с pfizer. Нямам никакви оплаквания за сега, освен болка на мястото на убождането.
В кой град?

# 6 289
Вчера разбрах, че внучка на позната под 25 години се ваксинирала с Пфайзер. Момичето си правило тест за ковид преди ваксинация бил отрицателен. След два дни след ваксината получили оплаквания тя и нейния приятел. Отиват в болница, където им правят тестове, които се оказват положителни. На въпроса как така може да се васинираш и да се разболееш, отговорът е бил- при имунизацията силно отслабва  имунната система и от въздуха можеш да се  да го хванеш от въздуха. Това не бил единственият случай, както  разбрали от думите на лекарката. Сега тази позната блещи глупости, че ако не си карал ковид, след ваксината може и да го минеш. И това човек, който е професор в БАН.

Естествено, че са глупости. Ама вие защо ги разпространявате?

# 6 290
Вчера на обяд ми поставиха втора доза Файзер, до вечерта никакъв проблем освен постепенно засилване на болката в ръката. При мен има разлика в страничните реакции между двете дози. При първата само болка в ръката и втрисане без температура към 22-23 ч.. пих Парацетамол и заспах, на другия ден само лека умора.
След втората съм направо като газена с валяк. Часовете на поставяне са едни и същи, като снощи всичко беше наред, но около 03:00ч. през нощта усетих познатото втрисане, взех Парацетамол и сутринта се събудих цялата обляна в пот. Все още не се чувствам добре, на моменти ме втриса, на моменти ми се гади, апетита почти го няма, имаше моменти в които заспивах седнала. Надявам се вече да отминават, че нещо много се шашкам 😳

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 19:09 от ~Анджела~

# 6 291
  • Варна
Не се шашкай. Удари един валериян. Grinning

# 6 292
  • Пловдив
В кой град?
Пловдив

# 6 293
  • Сан Франциско
Първа доза Файзер преди няколко часа - никакви странични ефекти до момента. Аз бях онази ентусиастка, на първия възможен ден, в първия час, в 7 сутринта. Пък настоях и за значка, свършили тези на английски и ми дадоха на испански. Тъкмо си говорихме с мъжът ми, че я докарахме да се радваме, че ни бочкат с игли.

# 6 294
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вчера на обяд ми поставиха втора доза Файзер, до вечерта никакъв проблем освен постепенно засилване на болката в ръката. При мен има разлика в страничните реакции между двете дози. При първата само болка в ръката и втрисане без температура към 22-23 ч.. пих Парацетамол и заспах, на другия ден само лека умора.
След втората съм направо като газена с валяк. Часовете на поставяне са едни и същи, като снощи всичко беше наред, но около 03:00ч. през нощта усетих познатото втрисане, взех Парацетамол и сутринта се събудих цялата обляна в пот. Все още не се чувствам добре, на моменти ме втриса, на моменти ми се гади, апетита почти го няма, имаше моменти в които заспивах седнала. Надявам се вече да отминават, че нещо много се шашкам 😳

Това, което наблюдаваш, е как тялото ти се бoри с нашественици. Забележително е, нали ?! А дори няма да разбере, че го мамят. Имай предвид, че реакцията е изтощаваща. Пази се няколко дни малко повече

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 21:32 от Роузи

# 6 295
Ние след втората доза на Файзер в края на март реакция почти никаква не проявихме - съвсем леко втрисане и леко усещане за схващане на убоденото място в ръката. Първата усетихме идея повече.
Сърцебиене и леко завишено кръвно имам и аз от десетина дни, но това е двайсетина дни след ваксината. Не съм сигурна, че има връзка с нея. Отдавам по-скоро на Хашимото и възрастта си. Трябва да отида да си пусна хормани, защото не съм го правила от края на октомври, а тогава стойностите ми бяха на граница за Базедова.

# 6 296
  • София
Скрит текст:
Пускам това и тук, защото в другата тема се бълват мнения десетки за 1 минута и всичко потъва.
Чудя се коментирано ли е това. Тук в тази статия се говори, че има вероятна връзка между наличие на лупусен антикоагулант в кръвта и тромбозите при Ковид. Замислям се дали и при тромбозите от ваксини не е същата причината.
https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/88044

И аз стигнах до извода, че има връзка с Антифосфолипидните антитела и фактора на фон Вилебранд
и дори предполагам, че глюкопротеините в шиповия антиген взаимодействат с рецепторите на αIIbβ3 интегрин в тромбоцитите, които медиират взаимодействията между тромбоцитите и стените на съдовете и водят до образуването на тромби

А днес попаднах на това, което е много интересно:

"Тъй като вортманинът, кофеинът, кверцетинът и амилоридът са
инхибитори на тромбоцитната агрегация (Kovacsovics et al., 1995; Montoya et
al., 2014; Oh et al., 2012; Siffert et al., 1986), възможно е тези агенти,
активирайки РКА, чрез повишаване на фосфорилирането ѝ (фиг. 6А), да
активират PP2A, която да изключи интегрина αIIbβ3 и така да проявят своя
антикоагулантен ефект. Описаната последователност от вътреклетъчни
събития, може да е още един механизъм, чрез който изброените модулатори
да дезактивират тромбоцитите."....

Не знаех, че кофеинът има антикоагулантен ефект

Тук можете да прочетете за фактора на Вилебранд, който когато е нисък, води до състояние имитиращо хемофилия. Естествено открит във Финландия

В нашия случай става въпрос за временно повишени нива, заради инфекцията
Естествено, това са само предположения
Роузи, може ли на човешки език? Simple Smile
Ако пиеш кверцетин, кофеин и т.н. се предпазваш от тромбозите или обратното? Ние у дома 2 месеца пием кверцетин, т.е. сега не, ама много дълго пихме.

# 6 297
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тъй като вортманинът, кофеинът, кверцетинът и амилоридът са
инхибитори на тромбоцитната агрегация

Деактивират тромбоцитите, като подтискат тяхната склонност да се слепват и да образуват съсирване и така действат като антукоагуланти
Така си го обяснявам и аз

# 6 298
  • в страната на чудесата
Здравейте, за първи път се включвам в темата, но чета и се информирам оттук. Просто как да не питам по форумите, когато за баща ми днес след консултация с кардиолог и пулмолог във ВМА дали може да си постави ваксина, препоръката на лекарите била "Всичко може да стане. Божа работа". Явно на базата на опита си към днешна дата лекарите не могат повече от това да кажат. Не ги съдя, но това беше ясно и преди висенето по кабинети...

Моля, ако някой има опит с поставяне на ваксина на човек, който е с прием на Ксарелто и прекарана белодробна емболия преди 12-13 години, да сподели дали е имало странични ефекти. Също така, ако сте правили консултация или имате информация, моля, насочете ме.
Имам пациентка с хронична белодробна болест, след БТЕ преди 15 години и на друг антикоагулант. Получи и двете дози Файзър без проблем.
Не виждам обаче това какво Ви помага. Нещата са индивидуални - вкл причината за белодробната емболия.

# 6 299
  • София
Здравейте!
Чета темата, но такъв казус не съм срещала, та ако някой е запознат, моля да пише.
Записах майка ми през системата за РНК, в МВР болница, но когато отишла са й съобщили, че има само АЗ и е отказала. 4 дни по-късно слага Пфайзер при ЛЛ. Т.е
 вчера. Днес ЛЛ й се обади, че има въведена ваксинация с АЗ от МВр болница и няма да има как да се направи втора игла. Звъняла е в РЗИ, оттам я препращат в болницата. Тези (да не квалифицирам) от МВР отказват да редактират грешката си. Личната не можела да се оправи. Не знам какво да я посъветвам...

Общи условия

Активация на акаунт