Отговори
# 6 270
  • София
Здравейте някой може ли да ми каже как да намеря телефона на кабинета в Александровска болница в София. Имаме час през системата за Неделя, а в сайта на болницата пише, че работят до Събота 17%30. Преди две седмици ми звъннаха от София Мед два дни преди това да ме питат дали ще отидем, а от тук никакъв контакт. Майка ми е с достатъчно болести белодробни и други за да я разхождам напразно. Благодаря предварително на отговорилите

Аз писах преди седмица за Александровска. В неделя въобще не отвориха, нито намерих преди това телефон, на който да се свържа с тях. Часът ми отпадна и се ваксинирах на друго място.

# 6 271
Здравейте, записах се най-накрая с триста зора за 26ти уж с РНК ваксина. Ще си разпечатам декларацията, ще си нося личната карта. Химикал, евентуално ръкавици. Нещо друго трябва ли ми? Евентуално ако съм боледувала от Ковид е било ноември края. Има ли смисъл да си правя изследвания за антитела?

# 6 272
  • София
Може ли малко инфо за странични реакции от модерна.
Имахте ли такива,тежки ли бяха?
Благодаря на всички предварително, вие сте моята сила и кураж Heart

След първата игла, само болки в ръката. Може само на мястото на убождането, а може и ръката от лакътя почти до рамото.  
След втората игла, до вечерта - нищо. На другия ден е най-добре човек да си е в къщи. Висока Т (38,6 градуса), треска, главоболие, желание да не ставаш от леглото - като болен си. На третия ден нещата полека лека се оправят. Информацията ми е от личен опит и на още 2-ма имунизирани. НО знам за човек без никакви реакции след втората игла. Той пък започна да се чуди дали са му били ваксина, или някакви витамини (в рамките на шегата).
Няма да се плашиш.

# 6 273
Пускам това и тук, защото в другата тема се бълват мнения десетки за 1 минута и всичко потъва.
Чудя се коментирано ли е това. Тук в тази статия се говори, че има вероятна връзка между наличие на лупусен антикоагулант в кръвта и тромбозите при Ковид. Замислям се дали и при тромбозите от ваксини не е същата причината.
https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/88044

# 6 274
Може ли малко инфо за странични реакции от модерна.
Имахте ли такива,тежки ли бяха?
Благодаря на всички предварително, вие сте моята сила и кураж Heart

След първата игла, само болки в ръката. Може само на мястото на убождането, а може и ръката от лакътя почти до рамото.  
След втората игла, до вечерта - нищо. На другия ден е най-добре човек да си е в къщи. Висока Т (38,6 градуса), треска, главоболие, желание да не ставаш от леглото - като болен си. На третия ден нещата полека лека се оправят. Информацията ми е от личен опит и на още 2-ма имунизирани. НО знам за човек без никакви реакции след втората игла. Той пък започна да се чуди дали са му били ваксина, или някакви витамини (в рамките на шегата).
Няма да се плашиш.
Благодаря ти Мелина:heart:
Направо си ми е напрегнато,за файзер и АЗ доста има инфо,обаче за модерна не познавам никого с такава ваксина.Близки си сложиха и файзер и АЗ и всички бяха без абсолютно никакви странични реакции.

# 6 275
Да, аз шеста седмица след първа доза АЗ от минимум 30% антитела за защита имам само 15,7%. Уязвима съм си отвсякъде....

# 6 276
Да, аз шеста седмица след първа доза АЗ от минимум 30% антитела за защита имам само 15,7%. Уязвима съм си отвсякъде....

Не е гаранция, че нямаш имунитет. Няма гаранции, че ако беше над 30% със сигурност няма да се разболееш при среща.

# 6 277
Пускам това и тук, защото в другата тема се бълват мнения десетки за 1 минута и всичко потъва.
Чудя се коментирано ли е това. Тук в тази статия се говори, че има вероятна връзка между наличие на лупусен антикоагулант в кръвта и тромбозите при Ковид. Замислям се дали и при тромбозите от ваксини не е същата причината.

А какво е лупусен антикоагулант?

Сега видях, че са някакви антитела...

# 6 278

А какво е лупусен антикоагулант?
Ами до колкото разбирам е някакъв фактор в кръвта, който понякога е наличен при лупус, но понякога май просто си присъства в кръвта при някои жени основно, които често правят спонтанни аборти заради това и така им го откриват. И той създава предразположение за мини тромбози. Но сигурно го има и при мъже, не знам. И странното е, че още август учените са се чудили дали не е той виновника за тромбози при Ковид.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:20 от lovely

# 6 279
Моите роднини в Щатите, ваксинирани с Янсен - нормалните реакции, като от другите ваксини: един с температура 38.5, друг 37.2, общо неразположение и след два дена отшумява всичко.

# 6 280
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

И аз стигнах до извода, че има връзка с Антифосфолипидните антитела и фактора на фон Вилебранд
и дори предполагам, че глюкопротеините в шиповия антиген взаимодействат с рецепторите на αIIbβ3 интегрин в тромбоцитите, които медиират взаимодействията между тромбоцитите и стените на съдовете и водят до образуването на тромби

А днес попаднах на това, което е много интересно:

"Тъй като вортманинът, кофеинът, кверцетинът и амилоридът са
инхибитори на тромбоцитната агрегация (Kovacsovics et al., 1995; Montoya et
al., 2014; Oh et al., 2012; Siffert et al., 1986), възможно е тези агенти,
активирайки РКА, чрез повишаване на фосфорилирането ѝ (фиг. 6А), да
активират PP2A, която да изключи интегрина αIIbβ3 и така да проявят своя
антикоагулантен ефект. Описаната последователност от вътреклетъчни
събития, може да е още един механизъм, чрез който изброените модулатори
да дезактивират тромбоцитите."....

Не знаех, че кофеинът има антикоагулантен ефект

Тук можете да прочетете за фактора на Вилебранд, който когато е нисък, води до състояние имитиращо хемофилия. Естествено открит във Финландия

В нашия случай става въпрос за временно повишени нива, заради инфекцията

Естествено, това са само предположения

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:36 от Роузи

# 6 281
Роузи, интересно инфо си намерила и ти. Малко ми е трудно да разбера всички взаимовръзки, но...
От друга страна пък на пациентите с антифосфолипиден синдром (тези с лупус антикоагулант) им препоръчват ваксинация. Дали е заради липса на информация, не разбирам ако са в риск защо се препоръчва ваксинация. Само се съветва ако може да не е АЗ. Това явно е за Англия. Не знам на други места как е.
https://aps-support.org.uk/self-help/covid-19-information
П. П. Този фактор на Вилебранд как се открива?

# 6 282
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е кръвен протеин, който отговаря за кръвосъсирането и когато го няма или е в много ниски нива води до болести свързани с кървене или кръвосъсирване. Една от които е тромбоцитопенията

А този интегрин αIIbβ3 е също протеин, който се намира в тромбоцитите и е рецептор за фибриноген
Фибриногена е глюкопротеин, който се секретира от черния дроб
Когато има някакво вътрешно или външно нараняване, фибриногена се превръща във фибрин и участва в кръвосъсирането

Възможно ми се струва този рецептор αIIbβ3, по погрешка или понеже е възможно, да се свързва с шиповия глюкопротеин и да инициира тромбообразуване... Но както казах, измислям си, просто проследявам логични връзки

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 17:41 от Роузи

# 6 283
  • Швейцария
Здравейте, за първи път се включвам в темата, но чета и се информирам оттук. Просто как да не питам по форумите, когато за баща ми днес след консултация с кардиолог и пулмолог във ВМА дали може да си постави ваксина, препоръката на лекарите била "Всичко може да стане. Божа работа". Явно на базата на опита си към днешна дата лекарите не могат повече от това да кажат. Не ги съдя, но това беше ясно и преди висенето по кабинети...

Моля, ако някой има опит с поставяне на ваксина на човек, който е с прием на Ксарелто и прекарана белодробна емболия преди 12-13 години, да сподели дали е имало странични ефекти. Също така, ако се правили консултация или имате информация, моля, насочете ме.

Да, имам познати, които са на антикоагуланти. Аз ги водих да ги ваксинират. Трябва да се каже, за да се използва тънка игла и се натиска мястото 5 минути, за да не се образува хематом. ИНР не трябва да е над горната граница. Няма никаква причина да не се сложи ваксината.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 17:58 от JennyBG

# 6 284
Към въпроса зададен по-назад, защо в София Мед са се обаждали, а в Александровска не - бях писала по-рано, че се обаждат от частните болници, в държавните рядко.

Общи условия

Активация на акаунт