Отговори
# 6 645
  • София
Благодаря много - ще погледна!

# 6 646
За хората с Covid Arm след иРНК ваксина - препоръчвам ледените пакетчета на 3М. Отровно сини са на цвят. Слагат се във фризера и държат студено около 3-4 часа след изваждане. Аз си взех две да ги редувам.

Днес непрекъснато ходя с едно такова свито под ръкава. Доста облекчава мястото.

# 6 647
Аз слагам компрес с риванол. Все още не мога движа ръката, но болката е по-лека. Обаче главоболието не спира.

# 6 648
При всяка ваксина, както при всяко лекарство може да настъпи някаква тежка реакция. Въпросът е колко е вероятно, а в случая е много, много малко вероятно. Много по-вероятно е човек да получи тромбоза от Ковид, както и други тежки реакции. Време е някой да седне и напоително това да го разясни на населението, както и на личните лекари. Не, че от това ще пристигнат достатъчно ваксини веднага, но поне половината с АЗ да си сложат втората доза. Че за всичките няма да има, както е известно.
Извинявайте, но скоро не съм чела в темата. Сигурно ли е , че за тези с АЗ втора доза може и да няма. На 22. 02 ми беше първата ваксина. Мисля, че за 5 май ми е втората - 10 седмици. Трябва ли да гледам да я направя по рано?
Дано не е грешно решение за поставяне на същата. Страх ме е да слагам друг вид.

# 6 649
"В периода от 30 април до 9 май се разкриват "зелени коридори" с иРНК ваксини. Това реши на заседание днес Националният ваксинационен щаб. Регионалните здравни инспекции ще създадат необходимата организация на територията на съответната област, като в понеделник, 26 април, ще бъдат обявени временните ваксинационни пунктове, където ще се извършват имунизациите срещу COVID-19.
50% от ваксините, които ще бъдат доставени, ще бъдат разпределени към общопрактикуващите лекари, които ще продължат изпълнението на IV фаза от Националния ваксинационен план"

Това е от тук : https://coronavirus.bg/bg/news/1753?fbclid=IwAR0gwLG_L-yHfAPk_DX … 75wvYMGvV-W3PM3r4

Преди малко погледнах за първи май, в Пирогов има много свободни часове за момента. Успях да се запиша, въпреки че във фейсбук страницата им са съобщили, че е без записан час.

# 6 650
За хората с Covid Arm след иРНК ваксина - препоръчвам ледените пакетчета на 3М. Отровно сини са на цвят. Слагат се във фризера и държат студено около 3-4 часа след изваждане. Аз си взех две да ги редувам.

Днес непрекъснато ходя с едно такова свито под ръкава. Доста облекчава мястото.
Hope4C, още ли продължава да те боли ръката? Не станаха ли 24 часа? Други проблеми имаш ли. Утре моят хубостник ще има да го мисля. Първият път го боля ръката окол 4 дена. Първите 24 часа малко отпуснат. След това остана само ръката.
Благодаря, че писа и се оправяй бързо.

# 6 651
При всяка ваксина, както при всяко лекарство може да настъпи някаква тежка реакция. Въпросът е колко е вероятно, а в случая е много, много малко вероятно. Много по-вероятно е човек да получи тромбоза от Ковид, както и други тежки реакции. Време е някой да седне и напоително това да го разясни на населението, както и на личните лекари. Не, че от това ще пристигнат достатъчно ваксини веднага, но поне половината с АЗ да си сложат втората доза. Че за всичките няма да има, както е известно.
Извинявайте, но скоро не съм чела в темата. Сигурно ли е , че за тези с АЗ втора доза може и да няма. На 22. 02 ми беше първата ваксина. Мисля, че за 5 май ми е втората - 10 седмици. Трябва ли да гледам да я направя по рано?
Дано не е грешно решение за поставяне на същата. Страх ме е да слагам друг вид.

И в нашето семейство имаме човек е същото положение, не мисли да се отказва. Пък и проблемите, освен че са изключително редки, май са при първа доза, така че няма за какво да се притеснявате/ме.

АЗ има и сега, едва ли ще изчезне, тъй като много хора избират от другите. Не съм чула да се очаква недостиг.

# 6 652
  • при моите деца .....
Утре имам дата за втора доза АЗ.
Чакам си я с нетърпение....
Имам дразнене в гърлото (от непрестанно то говорене, викане и целодневно с маска може да е) и запушен нос, с хроничен синузит съм.
Според ЛЛ няма проблем да поставя втора доза, но не ме прегледа, консултира ме от 2 м дистанция, на вратата....

# 6 653
Благодаря за  информацията. Не знам защо, но моето вътрешно усещане е за най-правилен избор АЗ. Още от първото съобщение за ваксини, нямах никакъв проблем каква ще е.  Рискова ми е работата и исках да направя всичко възможно, поне аз да предпазя съпругът ми. В моят  град разбрах за зеления коридор, че има в понеделник 22.02. Грабнах си чантичката и бегом до МБАЛ. Дори и не попитах каква е. Само стисках очите да не виждам иглата, че колабирам от страх Simple Smile Ръката на съпругът ми си имаше после синьо от моето стискане Simple Smile  Винаги първосигналните важни решения при мен са били най-правилни. След това съм обмисляла, оценявала рискове, негативи, активи.... Първото винаги е било най-правилно. Може би под стрес взимам правилните решения... извинявайте за отклонението. Искам си АЗ. А един ден ще стане ясно кое е било правилно.

# 6 654
Аз не разбрах обаче защо зелените коридори са само до девети май. Какво става с вторите дози на хората след тази дата ако спрат да ваксинират?

# 6 655
Боли ме, да, и е по-червено и подуто от вчера. Всичко се случва точно както след първа доза. Тогава ме боля 4 дни. На 5-6ти ден спадна и спря да ме боли. Друго няма за щастие. Вчера в 10 сутринта ме ваксинираха, тоест 36 часа са минали.

Успех утре! Надявам се всичко да мине леко при него. Simple Smile

# 6 656
Ще си получат вторите дози, защото ще ваксинират основно с иРНК,  а при тях заделят втората доза задължително. За АЗ ясно. Едва ли ще има много желаещи за нея.

# 6 657
  • София
Аз не разбрах обаче защо зелените коридори са само до девети май. Какво става с вторите дози на хората след тази дата ако спрат да ваксинират?
Аз разбрах, че от 10-ти ще може пак да се записваме в регистъра. Явно ще го преработват нещо.

# 6 658
На мен датата на втората доза е 13-ти и се изкушавам да се бодна по-рано, три дни едва ли имат някакво значение. Че като си представя какво ще става пак с тоя регистър......

# 6 659
  • София
Три дни са нищо, мисля, че спокойно можеш да отидеш в зелен коридор.

Общи условия

Активация на акаунт