Отговори
# 6 675
  • София
Поздравления за ваксинираните!
При мен преди няколко дни мина втората доза на Пфайзер - доста се притеснявах да не се окаже много тежка втората реакция, но за радост беше съвсем поносимо - почти същото както и при първата доза. Леко зачервено на мястото на убождането, болезнена ръка, изтръпнала в посока към лакътя и дори в посока към рамото и гърдите, все едно бях насинена в областта на гърдите откъм лявата ръка (където ми сложиха ваксината). Усещах втрисане същия ден и вечерта, на другия ден беше минало.

# 6 676
И сега какво? Ще се спазват ли часовете записани от системата след като едновременно с това ще има и зелени коридори? Имам сериозни опасения, че ще настане страшен хаос отново и няма да има никакво значение, че имаме часове.

# 6 677
  • Los Angeles
Аз имам една сериозна дилема. Имам поленови алергии, които лекувам с инжекции ( алергени). Имам обаче и към нестероидни противовъзпалителни и някои  антибиотици. Прочетох, че има някакви тестове за чувствителност към съставките във ваксините и тръгнах да се  тествам. При единия алерголог (във Варна) излезе ПЕГ и тя препоръча да сложа Модерна. Вечерта прочитам, че в Модерна има ПЕГ. Реших да повторя теста при друг алерголог и излезе, че освен ПЕГ, имам реакция и към полисорбат и на практика няма ваксина, която да си поставя. Отчаях се много. Потърсих онлайн консултация с алерголог от Александровска болница, изпратих си всички изследвания, описах си алергичните прояви и ме посъветваха да игнорирам тези тестове за съставките и да си поставя ваксина. Моля, тези с алергии, споделете как е минала при вас ваксинацията, някой правил ли е тестуване на тези съставки. Аз не съм правила анафилактичен шок, нямала съм кожни реакции или тежки пристъпи. Но към обезболяващите съм изпитвала един специфичен сърбеж в гърлото, усещане за стягане без реално да е имало и се притеснявам за ваксината.

Аз съм с поленови (плюс разни други странни) алергии.
Вече 10 дни след втора доза на Файзер не съм имала никакви проблеми. Четох из форума, че хората пият противоалергични препарати преди ваксината и се обадих се на моя доктор тук да питам дали е нужно. Каза - не, нищо да не пия преди ваксината.  В пункта за поставяне и там попитах сестрите и там същия отговор получих. Само ги интересуваше дали съм правила някога анафилактичен шок.

# 6 678
  • При семейството си
Днес правих боц с.модерна .Сега ръката ме.боли.там вътре дълбоко ,външно нямам и следа обаче се чувствам някак странно ,болката се мести и се чувствам замаена,все едно съм пушила трева...
Ебати странната история
Радвайте се, с едно боц хем с имунитет, хем напушена.

# 6 679
Днес правих боц с.модерна .Сега ръката ме.боли.там вътре дълбоко ,външно нямам и следа обаче се чувствам някак странно ,болката се мести и се чувствам замаена,все едно съм пушила трева...
Ебати странната история
При съпруга ми и зълва ми имаше същите симптоми. Споко.
Радвай се  бързо,че скоро изчезва. Ха ха.

# 6 680
Баща ми вчера са ваксинира с Модерна, още преди това е имал оплаквания като при дискова, но днес не може да стане от болка в кръста. Възможно ли е да е реакция или просто съвпадение? Дали могат да му поставят обезболяваща инжекция, няма 24 часа от ваксината още. Той по принцип има проблеми със ставите и костите

# 6 681
  • София
Слдд втората игла това с кръста е типична реакция при РНК ваксините.

# 6 682
Някой може ли да ми препоръча къде да се изследвам за антитела и с кой вид тест?

# 6 683

Не е втората игла, първа е и е имал болка и преди ваксината

# 6 684
  • София
Някой може ли да сподели впечатления за реакциите при първа и втора доза на Модерна- ако след първата доза човек има температура, силни болки в мускулите, силна отпадналост и изобщо- пълен коктейл от негативни усещания, дали след втората доза нещата се повтарят със същата сила?

# 6 685

Не е втората игла, първа е и е имал болка и преди ваксината

Не знам до колко има общо, но аз сутринта преди ваксината имах болки във врата (бях спала на криво) и след ваксината ме заболя повече, защото от боцнатото място болката тръгна нагоре и надолу по ръката. Но не е същото според мен. Най-добре питайте лекар за обезболяващото. Защо да не може, при положение,че препоръчват парацетамол и нурофен при болки и температура след ваксинация.

# 6 686
Баща ми вчера са ваксинира с Модерна, още преди това е имал оплаквания като при дискова, но днес не може да стане от болка в кръста. Възможно ли е да е реакция или просто съвпадение? Дали могат да му поставят обезболяваща инжекция, няма 24 часа от ваксината още. Той по принцип има проблеми със ставите и костите
Предполагам, че зависи за каква инжекция питате, ако е кортикостероид, може би не трябва. Но това са си мои лаишки разсъждения, питайте лекар. Нали имаше някакъв телефон за въпроси във връзка с ваксинациите.
Пробвахте ли нещо с мазане, обезболяващи лепенки?

# 6 687
Да, мазал е, пил е нещо, опитва се да се раздвижи. Да, нещо силно имах предвид, но няма да си слага, страх го е, ще търпи каза

# 6 688
Гледайте да не е кортикостероид, може би някое НСПВ е по-приемлив вариант, пробвайте и с парацетамол, понякога помага.
Но попитайте лекар все пак, ако случайно стане по-напечено, да знаете как да действате.

# 6 689
Порталът днес в 7:00 работеше. Записваха за 10-13.05. Часовете свършваха бързо, Системата от време на време блокираше.

Общи условия

Активация на акаунт