Отговори
# 6 780
  • Варна

Знаете ли колко време след ваксината мога да почна да си въртя колелото вкъщи? Толкова бях притеснена онзи ден, че забравих да питам личния.

Ако ти кажа, че мъжът ми ден след първа доза ваксина се метна на истинско колело и навъртя 200 км за ден, плюс  месец след това общо има навъртяни почти 1000 км и продължава без да се спира, ще се метнеш на твоя фитнес уред веднага като прочетеш това. Grinning

# 6 781
  • Варна-София
Еднократна температура и болки в тялото на следващия ден след ваксинацията.

# 6 782
Лейка, ако към мен е въпросът - не, нямах никаква реакция. Пренебрежима болка в ръката. На втора доза имаше краткотрайно втрисане и покачване на температурага през първата нощ, а на втората (отново нощ) - се появи описаната невралгия, която продължи и през деня.

# 6 783
  • в страната на чудесата
Лейка, ако към мен е въпросът - не, нямах никаква реакция. Пренебрежима болка в ръката. На втора доза имаше краткотрайно втрисане и покачване на температурага през първата нощ, а на втората (отново нощ) - се появи описаната невралгия, която продължи и през деня.
не, не е към теб.
питах за астрата.
все още са малко хора с втора доза, но е интересно дали тя ще предизвиква по-силна реакция както при рнк ваксините или не.

# 6 784
  • при моите деца .....
От вчера, 13 часа съм с втора доза АЗ.
Само лека болка в ръката.
Дано и днес е така

# 6 785
  • София
За втората доза на АЗ отдавна се пише, че предизвиква много по-леки реакции. Отдавна се пише и, че при РНК сякаш са "обърнати" реакциите при дозите, там при втората може да са по-изразителни.

Надявам се в България да не създадем някакъв прецедент БГ  модел, при който втората доза на астрата да вди до по-тежки реакции Grinning Grinning

# 6 786
На мен ЛЛ ми каза да пия Аспирин протект ако искам за 1-2 месеца. За отчета все още без реакции след 2-рата АЗ.
А ти пи ли?

# 6 787
  • при моите деца .....
Аз нямах съмнение дали да сложа втора доза АЗ.
През седмицата беше запушен носът ми, дразнеше ме (не болка при преглъщане, а точно дразнене) гърлото.
ЛЛ каза, че може да се ваксинирам, но без да ме погледне, пресуша....
На ваксинацията също казах, зададоха ми уточняващи въпроси, премериха кръвното и лекаркара разреши ваксиниране.

# 6 788
  • Варна
Към хората с алергии- интересували ли сте се коя от двете рнк ваксини е давала по- малко реакции от алергичен тип?

# 6 789
Днес в РЗИ Ямбол ваксинират всички, които отидат с Файзер. Имахме час от регистъра, но си чакахме на опашката докато ни дойде реда. Ставаше много бързо - няма мерене на кръвно или какъвто и да е друг преглед. Ние попитахме дали ще го мерят, казаха - нали сте добре...
И още нещо - една жена попита дали ще й направят втора доза Астра Зенека. Датата й била 4.05, ама щяла да има гости и искала днес. Казаха, че ще й направят.
Така че явно извън София ваксинират всички желаещи. Като цяло имаше 4 човека опашка, след нас дойдоха още двама, докато чакахме, т.е. няма големи опашки. Имали малко Модерна, за два дена свършила.

И да кажа за себе си - след първа доза Модерна - само болка в ръката около два дена. След втора доза - около 12 часа след поставянето, през нощта около 2 часа доста силно втрисане за около два часа. Температурата беше 37.2, не пих нищо. Около 4 часа вече не ме тресеше, температурата беше 38.4, пих един парацетамол, към 6 часа бях добре и съм заспала за около час-два. Т.е. всичко продължи 4 часа, от 2 до 6 сутринта.

# 6 790
100% е обсъждано, но не мога да изчета всичко, та, ще съм благодарна, ако някой разясни с 2-3 думи. Гледам на сайта за КВ, че Астра Зенека е с ефективност 60%, а другите две са около 95%. Аз нямам предпочитания за ваксина, но се зачудих това какво точно трябва да значи...

# 6 791
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Че при сто души , ваксинирани с едната или другата, 95 от тях и 60 съответно са изработили антитела

# 6 792
  • London
Мъжа замина на ваксина, снощи си дойде с аспирин, витамин ц и парацетамол.Joy 100 пъти му казах, че тая тромбоза не се влияе от аспирин ама Аланколу си купил. И явно не мисли, че ще намаже с друга .....Joy Ще пиша вечерта как е ситуацията, че това е човек който за 17 години и настинал не съм виждала и няма такъв здравец. Интересно ще ми е как ще е с ваксината, дали ще има мрън мрън.   ..Joy

Трябва да спомена,че тукашни проучвания при възрастни показват дори по-голямата ефективност при Астрата, пред Файзер колкото и да не ни се вярва.

Боби, а първата ти доза как беше? Кой набор си, ако не е тайна?

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 12:19 от La Catrala

# 6 793
  • София
Днес отскочихме до пернишката болница ДКЦ 1. До вчера само с Файзер са ваксинирали, днес и утре с Модерна. Минахме веднага без чакане, премериха ни кръвно и температура преди ваксината. Нищо не усетих като болка нито аз нито другите двама с които ходихме, и за момента сме без никакви странични ефекти. Дадоха ни картонче с дата за втора доза след месец. 9-5 работят и днес и утре ако някой си търси рнк уикенда. Без записване е.

# 6 794
Казват,че астрата изгражда по-добър клетъчен имунитет. Което се дължи на вектора, предизвиква имунен отговор само на точните места в организма, докато иРНК ваксините хаотично в цялото тяло.

Общи условия

Активация на акаунт