Отговори
# 6 810
Update по моето собстевно изследване на антителата:blush:
Ваксинирани на 25.02 с АЗ.
На 12.03 моите антитела бяха 146.40, а на ММ 274.70
На 26.03 моите 316.40, на ММ 482.90
На 22.04 моите 290.30, на ММ 285.50.
Надявах се, че са станали над 1050, те взели да падат. Всички тестове са правени в Рамус с теста за над 1050 потенциално протективни антитела.
Обмислях да си спестя втората доза, но май ще се престраша. То до 11 май, когато ни е втората доза нищо чудно и да нямаме хич антитела.

# 6 811
  • София
И на сестра ми падат с времето. Това е още едно потвърждение на факта, че не антителата пазят.

# 6 812
Аз бих си изследвала антителата ако се колебая дали да си поставям втора доза, или евентуално по някое време след втората.
Макар че, и след втората не виждам смисъл, имаш или нямаш, така или иначе, нищо повече не можеш да направиш.

# 6 813
Update по моето собстевно изследване на антителата:blush:
Ваксинирани на 25.02 с АЗ.
На 12.03 моите антитела бяха 146.40, а на ММ 274.70
На 26.03 моите 316.40, на ММ 482.90
На 22.04 моите 290.30, на ММ 285.50.
Надявах се, че са станали над 1050, те взели да падат. Всички тестове са правени в Рамус с теста за над 1050 потенциално протективни антитела.
Обмислях да си спестя втората доза, но май ще се престраша. То до 11 май, когато ни е втората доза нищо чудно и да нямаме хич антитела.
Извинявай, че така директно ще се изкажа, но доста кофти резултат. Дано да има нещо вярно в това, че не само антителата са важни, но на фона на антителата в небето при Пфайзер, някак си силно разочароваща е АЗ. И аз съм с нея де, да не си помислите, че нещо агитирам за Файзер.

# 6 814
Ние пък имаме час за ваксина през портала на 01.05. в РЗИ Враца. Заради зелените коридори реших, че ще се събере доста народ и едва ли ще спазват часовете, та звъннах да питам дали може да идем днес. Не можело, ваксинирали само по списък и записани с час.

# 6 815
Almond12, някъде бях чела, че антителата при АЗ по-бавно се вдигат, и по-бавно спадат, докато при иРНК ваксините по-бързо се вдигат и след това бързо спадат. Тоест, хората с АЗ ще имат по-дълго време имунитет.
Какво и колко е вярно, ще се разбере вероятно следващата година : ))

# 6 816
  • София
Днес отскочихме до пернишката болница ДКЦ 1. До вчера само с Файзер са ваксинирали, днес и утре с Модерна. Минахме веднага без чакане, премериха ни кръвно и температура преди ваксината. Нищо не усетих като болка нито аз нито другите двама с които ходихме, и за момента сме без никакви странични ефекти. Дадоха ни картонче с дата за втора доза след месец. 9-5 работят и днес и утре ако някой си търси рнк уикенда. Без записване е.

islandgirl, благодаря за информацията, потвърждавам я. Дъщеря ми се ваксинира преди около час, имаше само една жена преди нея. Утре също ще ваксинират с Модерна.

# 6 817
След първа доза на Комирнати мъжа ми цял ден е с треска, температура (37,2), главоболие и отпадналост, както и гадене. На мен ми няма нищо, само ръката ме наболява. Надявам се да отшуми до утре... чакахме тези симптоми на втора игла, ама ни изненада Simple Smile

# 6 818
Almond12, няма за какво да се извиняваш. Кофти резултати. Очаквах бавно и постепенно повишаване. И леко се шокирах от това, че са тръгнали надолу. Въобще не очаквах, но да се надяваме на митичния клетъчен имунитет. Хич му нямям вяра, но надеждата умира последна, казват хората:)

# 6 819
Ваксините не могат да бъдат сравнявани директно, защото въпросната ефикасност на базата на която бяха одобрени е получена чрез изпитвания, които са проведени в различни условия. На РНК ваксините проучванията са били през лятото в САЩ, при по-малко разпространение на вируса, а Астра Зенека и Джонсън при по-голямо разпространение на вируса и повече варианти, които по принцип намалят ефективността (част от данните са от Бразилия и Южна Африка).

От Великобритания има проучвания, които вече тестват ваксините при еднакви условия и там се вижда, че разликите са наистина много малки и двете ваксини АЗ и Файзер са високоефективни дори след първата доза, като АЗ предпазва малко по-добре от тежко протичане и стимулира по-добър клетъчен имунитет след първата доза.

Пипилота, добри са резултатите, съвсем очаквани за АЗ с този тест след първа доза. А "титърът на Рамус" вече сме го коментирали и той категорично не отговаря на реалността.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 23:49 от LillyM

# 6 820
  • Пловдив
Една полезна статия: Как да подобрим ефективността на ваксините срещу COVID-19?

https://immunactive.bg/bg/polezno/kak_da_podobrim_efektivnostta_ … c4jeGrrxVpQCYrnLk

# 6 821
  • София
Че при сто души , ваксинирани с едната или другата, 95 от тях и 60 съответно са изработили антитела
Е, не е така.
Вие представяте ли си: днес идва АЗ и ви продава 1 милион ваксини с ясното съзнание, че само 600 хиляди от тях ще работят Grinning Grinning Grinning

Всъщност, нещата са доста по-сложни, но за да не изпадам в детайли, накратко:
В неваксинираната група на Файзер от 21 728 общо 162 души са се заразили. Но във ваксинираната група от 21 720 само осем души са се заразили. Това е, което се нарича 95 процента ефикасност. Това не означава, че 5 процента от участниците (или 1086 от тях) са се разболели. Това означава, че 95 процента по-малко ваксинирани хора са се заразили в сравнение с неваксинираната група.

Също така, сравненията са правени с процента, който би се заразил при определено ниво на разпространение на вируса (ако се не лъжа е взет процентът 700/100 хиляди). Нали не си мислите, че ако вземем град Монтана, който - само хипотетично и за примера казваме, че е с 0 разпространение на вируса, днес от 100 ваксинирани човека, ваксината ще хване само 60?! Че къде отиваме тогава с противогрипните ваксини, с тяхната 39-50% ефективност....., които пък противогрипни се слагат дори преди да е почнала епидемията (поне така съветват) от грип....

# 6 822
Айде, да ми е честито, записах се за 01.05. чудех се дали да отбележа, че нямам предпочитания, но все пак избрах Астра Зенека. Дано съм взела правилното решение Grinning

# 6 823
Айде, да ми е честито, записах се за 01.05. чудех се дали да отбележа, че нямам предпочитания, но все пак избрах Астра Зенека. Дано съм взела правилното решение Grinning
Която и да е ваксина е правилно решение.

# 6 824
  • London
Теб сигурно ще те викнат за интервю от 24 часа....Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт