Отговори
# 6 825
Между другото, когато беше пусната темата в началото, гласувах с опцията, че няма да се ваксинирам. Малко през глава се хвърлих обаче. Нищо не съм чела, нищо не съм проучвала.

Ла Катрала, не схванах какво искаш да кажеш. Че след цялата суматоха с АЗ съм се спряла на нея ли?

# 6 826
  • London
Да, рядкост си заради това го казах, но евала.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6 827
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е Роланд
Бъркаш се нещо

Просто изследванията са правени да кажем в момента, когато ваксинираха само хората над 60, които по принцип по- трудно образуват антитела. Така че вероятно е нерелевантна

60 % са си 60 на 100, съотношение се нарича.

# 6 828
  • Бургас
Вече съм 20 дни след втора доза Комирнати и пусто любопитство искам да проверя антителата, какъв точно тест трябва да направя

# 6 829
Да, рядкост си заради това го казах, но евала.Stuck Out Tongue Winking Eye

Ааа, те другите променят ДНК-то, затова Stuck Out Tongue Winking Eye Smile

# 6 830
  • София
Така е Роланд
Бъркаш се нещо

Просто изследванията са правени да кажем в момента, когато ваксинираха само хората над 60, които по принцип по- трудно образуват антитела. Така че вероятно е нерелевантна

60 % са си 60 на 100, съотношение се нарича.
Не, не се бъркам. И е излишно да спориш по темата, не съм си го измислил аз. Приятелски съветвам, само защото не знаеш нещо, да не разпространяваш невярна информация. Мерси.

А, ако ще спориш - спори с Lancet. Успех!
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099( … )00075-X/fulltext

# 6 831
За нивото на антителата след ваксина - не би ли трябвало щом са над определено ниво, да кажем 50, да възпрепятстват заразяването. А дали са 150 или 150000, няма особено значение.
След боледуване също не са десетки хиляди, но за определен период човек е защитен.

Ние мислим да пуснем преди 2 игла, просто от любопитство Simple Smile

# 6 832
Преди първа игла не сме пускали антитела, нито след нея. Месец след втората игла Файзер ММ прави изследвания по друг повод и провери и антителата. 2 634 бяха неговите в понеделник. Това при потенциално протективен титър 1050.

# 6 833
  • София
Здравейте, с първа доза Pfizer съм, поставена на 5 април. По назад в темата бях споделила, че 3 дена след ваксинацията получих замайване и високо кръвно. Все още понякога кръвното ми играе, замайването също. На 26 април е датата за втора доза. Смятам да я отложа за след празниците. Дали ще се намали ефективността на ваксината, ако втората доза е поставена след 30 -40  дена интервал ? Имали ли сте проблеми с кръвното след втората доза ?

# 6 834
  • Варна
Update по моето собстевно изследване на антителата:blush:
Ваксинирани на 25.02 с АЗ.
На 12.03 моите антитела бяха 146.40, а на ММ 274.70
На 26.03 моите 316.40, на ММ 482.90
На 22.04 моите 290.30, на ММ 285.50.
Надявах се, че са станали над 1050, те взели да падат. Всички тестове са правени в Рамус с теста за над 1050 потенциално протективни антитела.
Обмислях да си спестя втората доза, но май ще се престраша. То до 11 май, когато ни е втората доза нищо чудно и да нямаме хич антитела.
Извинявай, че така директно ще се изкажа, но доста кофти резултат. Дано да има нещо вярно в това, че не само антителата са важни, но на фона на антителата в небето при Пфайзер, някак си силно разочароваща е АЗ.

Свободни съчинения си правите. Четете и слушайте какво казват лекари и специалисти.

Наскоро в едно здравно предаване по руската тв лекар каза, че антителата с времето падат и това е нормален процес.
Обаче, който постоянно се сблъсква с вируса (лекари, работещи с много хора и т. н), поддържат някакво постоянно ниво антитела.

# 6 835
Вече съм 20 дни след втора доза Комирнати и пусто любопитство искам да проверя антителата, какъв точно тест трябва да направя
За неутрализиращи антитела , изчислява се в процент. Прави се в няколко лаборатории, аз правих в Пирогов, казаха че този тест е добър в другата тема.
от тук взех телефона и се обадих
нямаше хора, 40лв и 6 лв обработка се плаща
но има и на други места, аз там правих и затова пиша
първия тест в линка, има и телефон да ви упътят къде и що се намират, че не е в главната сграда, ако решите
https://pirogov.eu/bg/imate-li-zashchita-sreshchu-covid-19-prove … irogov_p2033.html

ПП. Сега видях, че си от Бургас(( За там не зная, но питай за неутрализиращи антитела, аз поне така разбрах, че те са важните и се образуват след ваксината...но и аз само чета, нищо не разбирам и каквото кажат..доверявам се.
Правих теста 6 седмици след втората ваксина , сложих Модерна. Бях притеснена дали не съм от 10% хора, които не ги хваща. Резултатът ми е 97.7% от над 30% за положително.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 20:15 от Анонимен

# 6 836
  • София
Здравейте, с първа доза Pfizer съм, поставена на 5 април. По назад в темата бях споделила, че 3 дена след ваксинацията получих замайване и високо кръвно. Все още понякога кръвното ми играе, замайването също. На 26 април е датата за втора доза. Смятам да я отложа за след празниците. Дали ще се намали ефективността на ваксината, ако втората доза е поставена след 30 -40  дена интервал ? Имали ли сте проблеми с кръвното след втората доза ?
Предполагам, че няма да има никакъв проблем: производителят е записал най-малко на 21 дни - в Англия и къде беше още, ги слагат на 4-5 седмици, с цел да ваксинират максимален брой хора.

# 6 837
Предполагам, че няма да има никакъв проблем: производителят е записал най-малко на 21 дни - в Англия и къде беше още, ги слагат на 4-5 седмици, с цел да ваксинират максимален брой хора.
Какви ти 4-5  седмици? На синът ми му сложиха първата доза на 30.01. Вчера 23.04 му сложиха втората. Какво и как ще действа не ми се мисли.

# 6 838
Интервалът на Пфайзер е 21 дни. Правилно е поставена втората доза.

# 6 839
Един от страничните ефекти на ваксината Pfizer може да бъде миокардит (възпаление на сърдечния мускул) или перикардит (възпаление на перикарда -  мембраната около сърцето).

До такива заключения стига неокончателният доклад за страничните ефекти на ваксината на комисията на израелското министерство на здравеопазването.

Съдържанието на документа е частично оповестено вечерта на 23 април от канал 12 на израелската телевизия.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Vaksinata-na-Pfizer-mozhe … 3Ok36_cuvPBxwrAK0

Общи условия

Активация на акаунт