Отговори
# 6 915
84 дни се "пази" Астрата, ако минат се слага Пфайзър.

# 6 916
Аз още не мога да разбера, защо изведнъж от 70-ти ден за втора доза АЗ, отново със същата ваксина, стана на 84 ден. Заради по-добър имунитет, заради евентуални тромбози или заради нещо трето... 🤔
Защото установиха (не нашите, де), че втора доза след 12 седмици дава по-добра защита, отколкото след 10.

# 6 917
Аз четох, че някъде го правели за да покрият максимално повече хора с първа доза, поради недостатъчност на ваксините.

# 6 918
Аз четох, че някъде го правели за да покрият максимално повече хора с първа доза, поради недостатъчност на ваксините.
Те заради това ги "разкрачиха" - което правят и с рнк ваксините сега - и изследвайки ваксинираните по тази схема, го установиха. За Uk говоря.

# 6 919
Ето ме прясна, прясна, двойно чипирана. Сложих преди час втората доза Пфайзер, да видим.
Питах и за тези, които са ваксинирани в края на февруари с АЗ. Лекарката във ВМА ми каза, че вече може да се ваксинират ако бързат за сертификат, но ако не бързат, да си изчакат 84 дни.
И аз пресен, двойночипиран със сертификат (Пфайзер) от преди час.

# 6 920
В св. Анна средата на април ваксинираха всички записани с рнк ваксини. Сега какво, от 30ти обратното ли ще е?

# 6 921
  • London
значи и на данните за ваксинациите не може да се вярва особено, от писаното тук, поне няколко човека вчера са се ваксинирали с Модерна в Перник, според портала - няма нито една ваксинация с нея в неделя там

Има 48 с модерна, разменили модерна и АЗ, сега модерна е втора

Ама то се ваксинират шепа хора????? Така ли ще бори България вируса? Тцтцтцттц.....

# 6 922
Днес мъжът ми беше ваксиниран с първа доза на Файзер. Втора доза на 24 май. Излиза така, че аз ваксинирана с първа доза АЗ преди 8 седмици, ще съм напълно ваксинирана след него. Yum Надявам се да се размине без странични реакции, както беше при мен.  Flowers Four Leaf Clover

# 6 923
  • София
Ето ме прясна, прясна, двойно чипирана. Сложих преди час втората доза Пфайзер, да видим.
Питах и за тези, които са ваксинирани в края на февруари с АЗ. Лекарката във ВМА ми каза, че вече може да се ваксинират ако бързат за сертификат, но ако не бързат, да си изчакат 84 дни.
И аз пресен, двойночипиран със сертификат (Пфайзер) от преди час.
Във ВМА не дават сертификати. Ще си го искам от личния лекар.
Иначе 7 часа след ваксина - все още нищо!

# 6 924
На  мен личния лекар ми отказа предварително, така че от ВМА ще трябва да дадат сертификата, ако трябва по имейл да го изпратят, не ме интересува, те са длъжни по закон доколкото знам.

# 6 925
Ама то се ваксинират шепа хора????? Така ли ще бори България вируса? Тцтцтцттц.....

Това е неделя, в делничен ден 5-10 пъти повече

# 6 926
Лили,  защо отказва? Само три клика са.

# 6 927
Знам, ама отказва. А не ми се вади подпис само заради това, така че ще се разправям във ВМА.

# 6 928
Ние сме малко разочаровани. Мъжът ми се ваксинира с АЗ в края на февруари и реши преди втората доза да си провери антителата. Резултатът е отчайващ:
7.7 при реф.с-ст до 12 (12-15 е сива зона).

Тоест няма антитела. При положение, че 3 дни след ваксината беше като болен - температура, треска, главоболие и болки в мускулите.

# 6 929
  • София
Ние сме малко разочаровани. Мъжът ми се ваксинира с АЗ в края на февруари и реши преди втората доза да си провери антителата. Резултатът е отчайващ:
7.7 при реф.с-ст до 12 (12-15 е сива зона).

Тоест няма антитела. При положение, че 3 дни след ваксината беше като болен - температура, треска, главоболие и болки в мускулите.
Това го коментирахме вече много пъти.
Много хора нямат антитела след първа доза АЗ, което не значи, че нямат имунитет.
От моите близки само са двама.
Само пълните гушите на лабораториите за нещо напълно безсмислено...

Общи условия

Активация на акаунт