Отговори
# 6 945
И двете иРНК ваксини дават реакция на втората доза. Нормално е. Ще мине скоро.

# 6 946
  • London
Което е странно....тук събота и неделя има най-много хора.

Ми тук не им се работи в неделя, ама това не е толкова важно честно казано - на фона на всеобщият хаос, нацелихте доста дребен проблем Simple Smile
Тук освен, че в събота и неделя ваксинират ударно, ваксинират и до късно вечер. Онзи ден на съседа му дали час за 19.30 часа.
И тук часовете са така....до късно. Кой както иска, има си слотове и си избираш.

# 6 947
Някой имал ли е странични ефекти след втора игла на Пфайзер? Защото аз след втора игла, вече два дни не мога да стана от леглото,температура ,болки по цялото тяло и главата.Чувствам се ужасно.
Днес ми боднаха втората игла на Пфайзер, нямам чак такива оплаквания, само ето тези малки кръвонасядания на дланта на лявата ръка. Няма ги описани в листовката за ваксината, която ми дадоха.

# 6 948
  • София
Някой имал ли е странични ефекти след втора игла на Пфайзер? Защото аз след втора игла, вече два дни не мога да стана от леглото,температура ,болки по цялото тяло и главата.Чувствам се ужасно.
Аз съм след втора игла от днес. Минаха 12 часа, засега съм добре.
При теб кога започнаха неразположенията?

# 6 949
Не съм  лекар, но пиете ли Аспирин протект?

# 6 950
"През Великденските празници и на Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД ще работят на 30 април и от 2 до 9 май(включително), с работно време от 08,00 до 19,00 часа.
Единственият почивен ден ще е 1 май.
Има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65-годишна възраст."

Откъде е тази информация? Аз имам записан час точно за 01 Май Thinking

Обсъждано ли е дали има противопоказания ваксинирането при кърмещи жени? Попадам на противоречива инфорация. Все си мисля, че не би трябвало, но знае ли човек. А при опити за забременяване?

# 6 951
Ето официална информация за зелените коридори от 30 април до 9 май:
https://coronavirus.bg/bg/956
За "Света Ана"(София) ми прави впечатление, че коридорът е от 18 до 19ч, на което колко хора ще обърнат внимание? И означава ли това, че в останалото време ще ваксинират записаните през портала, и ще връщат дошлите за коридор, не видели, че той е след 18ч?

Dark_Chocolate,  за бременни и кърмещи тук единно официално становище не знам да има. Хората се допитват до лекарите си, а там мненията са разнообразни.
Американците ето какво казват:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/pregnancy.html
Има за бременни, кърмещи, планиращи бременност.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 08:41 от Nara

# 6 952
А да попитам някой знаели за приложение на телефона да излиза ,че човек е ваксиниран и  QR кода да излиза  с ок човка,как стой въпроса?
Не знам за такова приложение, но докато ми качваха сертификата на флашка, ми обясниха, че мога да си снимам QR кода на телефона и съответно да използвам него при нужда.

Колежка беше 3 дни с реакции след втора доза с Модерна - първите два температурата е стигала до над 39 градуса, третия - малко над 37. Болки в мускулите и ставите. Тя е реагирала и на първата доза - 10 дни след имунизацията я е втресло  и се е появило червено петно на мястото на поставянето на ваксината. Изчезнало е за седмица.

# 6 953
  • София
84 дни само ако ще сменяте ваксината, мисля.
Специално попитах днес. Казаха ми за втора доза Астра Зенека.

Аз в сряда ще си слагам втора доза АЗ на 68 ден.
Мисля, че в темата имаше потребителка gabiplus, сложила си втора доза дори по-рано. (Ако не е така, моля да ме извини)

Точно така. Ние всички вкъщи се боцнахме за втори път с АЗ на 14.04. Първата ваксина ни беше на 23.02.

Относно сертификатите от ВМА бях писала и преди- изпращат ги по мейла, но с малък натиск. Настояваш да ги пратят и в крайна сметка го правят. Но отново има опит за препращане към личния лекар.

Моя приятелка се ваксинира също с втора доза на АЗ в МВР болница, пак са я пратили за сертификат при личния лекар, но тя не е знаела, че просто трябва да настоява и ще си го получи от съответната болница.

# 6 954
  • София
Днес ми боднаха втората игла на Пфайзер, нямам чак такива оплаквания, само ето тези малки кръвонасядания на дланта на лявата ръка. Няма ги описани в листовката за ваксината, която ми дадоха.

И при мен се появиха такива червени точици по деколтето - на 28 ден след първа доза Астра. Джипито ме прати на изследвания и каза, че най-вероятно са от аспирина, който пиех не много стриктно и да следя дали се появяват нови.
Дали има информация - тези тромбози от Астрата до кой ден след ваксина се проявявят, защото мен още ме "стяга шапката" въпреки че вече минава  35  ден.

# 6 955
  • София
Hris.g , до 14-16 ден след първа доза.
По-нова информация поне аз не съм прочел, ако има.

# 6 956
  • София
Почти 24 часа след втора доза Пфайзер - нищо освен лека болка в ръката и съм малко по-сънлива. Така беше и след първата доза.

# 6 957
"През Великденските празници и на Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД ще работят на 30 април и от 2 до 9 май(включително), с работно време от 08,00 до 19,00 часа.
Единственият почивен ден ще е 1 май.
Има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65-годишна възраст."

Откъде е тази информация? Аз имам записан час точно за 01 Май Thinking

Обсъждано ли е дали има противопоказания ваксинирането при кърмещи жени? Попадам на противоречива инфорация. Все си мисля, че не би трябвало, но знае ли човек. А при опити за забременяване?

Информацията е от тук:
https://coronavirus.bg/bg/news/1774

Аз имам записан час за 1.05 в Пирогов, но много се съмнявам, че ще се спазват часовете.

# 6 958
Моя приятелка се ваксинира също с втора доза на АЗ в МВР болница, пак са я пратили за сертификат при личния лекар, но тя не е знаела, че просто трябва да настоява и ще си го получи от съответната болница.
Габи, удобно ли ще е да я попиташ, дали за втората доза е била с час, и имало ли е много хора като е отишла?
Аз още се чудя за втората доза, да се регистрирам ли в сайта за час, или да отида ей така, без час.

# 6 959
Разчитам на това, че народът масово ще е извън София в почивните дни и ще можем да отидем за втората доза АЗ и да ни ваксинират безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт