Отговори
# 7 215
  • Пловдив
maca-niki2008, Комирнати.

# 7 216
Сега ще напиша по-подробно за ВМА,  втора доза АЗ.
Ние сме ваксинирани на 20.02, така че си ни беше време.
Никой не ни е подсещал, то и не очаквахме.
Във ВМА новите мераклии ги отпращат в дясно, от друг вход.
Втородозовите сме в голямото тяло, където беше и преди, зала 10. Отпред е пълно с бланки, вътре имаше няколко ваксинатора.
Написахме си и имейлите на бланката, носех си и флашка.
Обаче - всеки питаше за този сертификат, та нямаше какво да настоявам ри този наплив. Е това не харесвам в нашите организации, явно бързат да поемат повече хора, но това е нередно според мен, да отпращат към лл. Айде, нашата не ваксинира и сигурно няма да се разсърди, но защо така пак лл да го отнасят. Прави си бяха да искат пари за този сертификат. Все пак поддържат софтуер, консумативи и т.н.
Нас ни ваксинира едно много младо момче, каза, че реакциите ни щели да бъдат като след първа доза / да бе,да, ние в темите тук знаем , че не е точно така/. Нищо не попита, направо взима листа и те набочква Blush
Не ни каза дори да изчакаме, но поседяхме отвън на една пейка, че бяхме с кола и викам мм да не срути кръвното, че ми е правил подобни припадъци и без ваксина.
Ама да ви кажа, голяма еуфория ме обзе - хубаво време, млади хора, усмихнати, по късо ръкавче и всеки с лепенка Heart Eyes. Дано сме здрави всички и да преборим чудото.
Ще пиша, ако има още нещо, засега сме добре, нямаме двойно виждане Stuck Out Tongue Winking Eye

# 7 217
Спомням си, че някой беше писал за болки в кръста след ваксинация. Ще съм благодарна, ако сподели как са се развили нещата. Аз съм втори ден след Комирнати и имам много силни болки в кръста. Почти не мога да се движа. Започнаха минути след ваксината.

# 7 218
  • София
Аз бях писала, за вторите РНК ваксини. Съученици лекари, живеещи в Западна Европа  ме бяха предупредили Simple Smile.

# 7 219
Втородозовите сме в голямото тяло, където беше и преди, зала 10. Отпред е пълно с бланки, вътре имаше няколко ваксинатора.
...
Tays, ние първата доза АЗ я правихме във ВМА от страничния вход, имаше си стрелка, на която пишеше нещо  като Зелен коридор. Значи казваш, втората игла през главния вход, така ли?
Аз по ТВ днеска чух, че през главния вход били записаните, а зеления коридор май пак от страничния вход.
ММ опита да се запише за час за ВМА, но му излязло съобщение - лицето е вече ваксинирано.
А то лицето верно е ваксинирано,  ама с първата  доза само.

# 7 220
значи и на данните за ваксинациите не може да се вярва особено, от писаното тук, поне няколко човека вчера са се ваксинирали с Модерна в Перник, според портала - няма нито една ваксинация с нея в неделя там

Има 48 с модерна, разменили модерна и АЗ, сега модерна е втора

Този регистър къде мога да го видя в кой сайт е?

# 7 221
Цък.

# 7 222
Скрит текст:
...
Tays, ние първата доза АЗ я правихме във ВМА от страничния вход, имаше си стрелка, на която пишеше нещо  като Зелен коридор. Значи казваш, втората игла през главния вход, така ли?
Аз по ТВ днеска чух, че през главния вход били записаните, а зеления коридор май пак от страничния вход.
ММ опита да се запише за час за ВМА, но му излязло съобщение - лицето е вече ваксинирано.
А то лицето верно е ваксинирано,  ама с първата  доза само.
И при нас порталът показваше същото. Нашата първа доза беше пак от централния вход на ВМА вляво, сега пак за втора доза е там. Входът под козирката, демек. Имам чувството, че бяхме в друга зала. Вероятно тя сега е за новите, в зеления коридор. Те си чакат отделно, ние отделно. Имаше един чичак, той разпределяше кой накъде.
Общо взето, ако имате време и ви е наближил 70 дневният период, спокойно около 11 се минава, да минат първите тълпи , после беше спокойно. Защото пък нали във ВМА са до 13.
Предния път, веднага след поставянето на дозата, ми прималя и ми стана някакво лошо, така ме и държа няколко дни, де.
Сега нищо още ми няма. ММ се върти и той активен, ходи му се на риба, но му викам да кротува тука. Поне днес.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 13:49 от tays

# 7 223
Цък.
А за определена дата във ваксинацонен център,град може ли да се види какви ваксини са поставени?

# 7 224
Тайс, кажи ми, че улавяте you tube и съм се навила 😅. Много позитивен пост, браво. Направо ме засърбя да отивам.

Днес разбрах, че вече и аз мога да се ваксинирам. Влязох да пробвам, но ми даде грешка. А и мм сополив, правихме му тест антигенен, отрицателен, но мисля да изчакам цялото чудо да мине, но все пак да си букна час. Малкият тъкмо се оправи, дано каката да е здрава, че ако трябва и нея да лекувам, ще си метна кожата на покрива накрая

# 7 225
Браво Таис, много се радвам, всичко да е наред 🤞Пиши по нататък как е.
Така като ви смятам, вие утре правите 70 дена. На нас ни се пада на 10-ти, но ще питам мм дали да не минем на 9-ти, в последният ден на коридора.
Макар, че предполагам, че и извън коридора да отидем в МВР болница, няма да ни върнат.

# 7 226
Цък.
А за определена дата във ваксинацонен център,град може ли да се види какви ваксини са поставени?
За съжаление показва само текущо - за предходния ден, по области. Няма по-подробна информация.

# 7 227
Ще пиша. И аз дебнех за съфорумки с вторите дози АЗ, но ние май сме от първите, предполагам, ще ви е интересно да споделя, ако има нещо тревожно. Няма да скрия, че откакто порядъчно успяха да ни изплашат с тези тромбози, и аз съм изпадала в паника, нормално е. За мен психиката и доверието в правилността на това, което се прави, са най- важни. Сега си мисля как след две седмици скачаме в дълбокото и поне относително се връщаме към старите си занимания, няма как в тази държава да разчитаме на друго, освен на себе си. Действаш и толкова. Рисковете са си рискове. Като зная преди една година каква безнадеждност цареше, сега има надежда , просто всеки трябва да си направи избора.

# 7 228
От вчера съм с втора доза ваксина и аз.
На първата игла - след около час-час и половина почувствах отмаляване и безсилие, продължи максимум 5 минути. Два дена болка в ръката, като в един момент се прехвърли и в частта под лакътя, но само за секунди.
Втората игла - вчера сутринта. Към 16 часа получих рязко много силно главоболие, което продължи до вечерта като на моменти намаляваше, на моменти буквално си чувствах главата приклещена. Вечерта изведнъж ми се появи хрема, която няколко пъти изчезваше и се появяваше, имах отпадналост, едва доловими мускулни болки, усещане за леко повишена телесна температура и леки втрисания няколко пъти. В 23 ч. главоболието ми мина. Ръката този път почти не ме боли. През нощта се събудих в 4 ч и не можах да заспя до 6, не знам дали е от ваксината това, но по принцип нямам проблеми със съня. Днес съм просто леко отпаднала.
С коя ваксина?
А пили парацетамол или нещо обезболяващо за главоболието?

# 7 229
Еха, наистина ли ВМА са били до 13:00 часа? Значи мъжът ми голям късмет е изкарал Grinning в 12:57 ми е писал, че се е ваксинирал. Имало само един човек пред него. Айде дано мине леко и без странични реакции, след това е мой ред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт